Etter en halvtimes spill måtte back Vetle Skaar Eriksen ut med skade. Det førte til at anvendelig Thomas Knutsen måtte ned i forsvaret, og Ørn la om til en 3-5-3-formasjon, der Olaves Fuglem ble skjøvet fram på midtbanen der også en erfaren og målsugen Ardian Gashi kom inn.

Etter vel en halvtime tok Ørn ledelsen. Alex Krawiec tok ned en corner med et par påfølgende finter og avsluttet med å kline ballen opp i krysset.

Like før pause kunne og burde Ørn økt ledelsen, etter glimrende spill, men Staal fikk avverget, og kjørte i stedet en kontring som like gjerne kunne endt i 1-1 til pause som i Ørnledelse 2-0.

Alex Krawiec har scoret i de tre siste kampene, og står med fire mål totalt i år
Bilder: Knut G. Bjerva

Etter pause
Ørn ledet 1-0 til pause i våroppgjøret i Lystlunden, men kampen endte 1-1. Staal satset hardt på en utligning etter pause, men Miguel Vieira spilte igjen en god kamp. Ti minutter etter hvilen fyrte Alex Krawiec av igjen, men skuddet gikk i stolpen. (stolpen). Få minutter seinere  snappet Nuno Soares ballen og kom aleine mot mål, men etter å ha blitt løpt opp, gikk skuddet like utenfor.

Etter en times spill fikk dessuten Ørn annullert et mål pga offside, uten de store protestene fra bortelaget.

Ti minutter seinere pusset Ardian Gashi støvet av skuddfoten.
- Det var moro å få den krempasningen fra Nuno (Soares) og sette den i lengste med et knallhardt skudd fra 16 meter.  Det var sinnsykt deilig seier. Vi sleit lenge med å få taket på kampen, sa Gashi etterpå. Han kunne notere sin første scoring siden tilbakekomsten til Ørn. Forrige Ørnscoring kom faktisk for vel 15 år siden, mot Strømsgodset 21. april da Ørn vant 5-3.

Ørn fikk flere sjanser mot slutten, og hjemmelaget fikk også et par, men Gashis scoring ble den siste, og Ørn tok en meget sterk borteseier.

Staals toppscorer Even Østensen har scoret 17 mål på 10 seriekamper hittil, men det eneste han fikk til mot Ørn var et gult kort.

 Trenerduoen Bergman/Thu var fornøyd etter kampen mot Staal

Tilbake etter arbeidsuhellet

Trener Kjell Andre Thu var atskillig mer fornøyd enn etter tapet for Madla.
- Dette var sinnsykt deilig og en fantastisk jobb av gutta mot et bra lag som kommer til å ta mye poeng utover høsten. Det var tre poeng som smakte ekstremt godt. Det var en veldig bra lagseier etter arbeidsuhellet forrige helg. Nå får gutta en velfortjent 14 dagers pause før vi starter en knallhard oppkjøring 30. juli. Vi har ikke tenkt å gi fra oss førsteplassen på grunn av dårlig kondisjon. Vi skal ha et par treningsmatcher før første kam mot Start2 i Lystlunden mandag 30. august, sier Ørntreneren.

Tabell/neste kamp

Ørn leder nå med fem poeng, i og med at Halsen spilte 2-2 mot Sola. Donn ligger seks poeng bak, mens Sola er syv poeng bak.

Ørns neste kamp er mot Start 2 i Lystlunden mandag 13. august kl. 18.00. Vi regner med at Start stiller et atskillig sterkere lag enn da Ørn vant 6-0 i Kristiansand.

Som vi tidligere har nevnt har Ørn gjort seg ferdig med alle Vestlandsturene. Kampen mot Donn i Kristiansand er den eneste som ikke er på Østlandet.

Alex Krawiec, Nuno Soares og Jens Erik Johansen kunne juble etter seier mot Staal

Andre kamper

Torsdag

Pors

Egersunds 2

8 - 1

Lørdag

Start 2

SF2

2 - 0

 

Madla

Urædd

2 - 0

 

Halsen

Sola

2 - 2

 

Åssiden

Donn

1 - 4

 

Vindbjart

FK Tønsberg

2 - 1

Neste runde

Lørdag

Egersunds 2

Halsen

 

FK Tønsberg

Pors

Søndag

Urædd

Staal Jørpeland

Mandag

Ørn Horten

Start 2

 

Donn

Vindbjart

 

SF2

Åssiden

Onsdag

Sola

Madla

Kampfakta NT-ligaen 14.7.18
Staal Jørpeland - Ørn Horten 0-2 (0-1)
Sola stadion
– 300 tilskuere
Dommer: Ole Petter Grindheim, Haugar
0-1 Alex Krawiec (34)
0-2 Ardian Gashi (71)
Gule kort: Fredrik Tørnby (hans 4., må stå over mot Start2, og Nasrat Haydari – ett til Staal

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Olaves Fuglem
Trym Bergan Solli
Håvard Hettervik
Vetle Skaar Eriksen (Ardian Gashi fra 27.)
Thomas S. Knutsen
Nuno Soares
Fredrik Tørnby (Nasrat Haydari fra 87.)
Thomas Utter Jensen
Jens Erik Johansen (Ole Opthun fra 73.)
Alex Krawiec (Lars M. Arnesen fra 90.)