Ørn har prestert godt i cupen mot lag fra Eliteserien tidligere, i 2014 og 2015 måtte både Strømsgodset og Mjøndalen ha ekstraomganger for å vinne over Ørn. Vi håper på lignende jubel som når Ørn vant 2-0 over Hønefoss i 1. runde (bildet). Det er kampstart i Lystlunden onsdag kl. 18.00.

Ørn Horten og Sandefjord Fotball var det to eneste Vestfold-lagene som gikk videre i cupen. Derfor kom det ikke som noe stort sjokk at Norges Fotballforbund satte opp lagene som motstandere i andre runde. SF vant 2-1 over Flint i 1. runde, men stilte da med svært redusert lag. De vil trolig stille atskillig mer toppet når de kommer til Lystlunden.

Gleder seg

Ørnkaptein Thomas Knutsen gleder seg til kampen.
- Dette blir kjempegøy det og vi har jo alt å vinne. Jeg håper på mye folk så skal vi vise hvilket lag som er best i Vestfold. Jeg håper det blir en ordentlig folkefest, så skal vi på banen yte vårt, sier Knutsen.

Gleder seg 2

Styreleder Kjetil Ramberg er også fornøyd.
- Sandefjord hjemme var et ventet oppsett. Med en kombinasjon av en optimal gjennomført kamp fra oss og en viss undervurdering fra SFs side, går vi til 3.runde. Et reint lokaloppgjør med de to eneste gjenværende Vestfoldlagene bør uansett bli en kamp med mye publikum og trøkk. Vi skal lage et flott arrangement for både publikum og Ørnpartnere, sier Ramberg.

Noen koblinger

Kjetil Ramberg var med på stiftelsen av SF. Han var dessuten hovedtrener for Ørn sist vi møtte SF i cupen i 2.runde i 2004. Da vant Sandefjord Fotball 4-2. Dagens Ørntrener Kjell Andre Thu var spiller og skåret begge målene for Ørn, hvorav det ene på straffe. Dagens assistenttrener Trym Bergman spilte for SF og reddet to ganger på streken. Han scoret dessuten et av SFs mål (det burde han ikke ha gjort).