Ørn har deltatt på Danacup i mer enn 30 år, og noen har venta like lenge på å se et lag i brune drakter under finaledagen. Lørdag kan de, og mange andre, få opplevd at denne drømmen blir til virkelighet.

Ørn deltok med hele ni lag, og alle gjorde en solid innsats.  Fem av lagene gikk til A-sluttspill, og av disse var Gutter13 og Gutter14 igjen da fredagens kamper gikk av stabelen. 

Gutter13 spilte seg fram til semifinale mot Pieta Hotspurs fra Malta, etter å ha vunnet de foreløpige kampene etter straffesparkkonkurranse. Veien til finalen ble like dramatisk. Etter ordinær tid stod det 0-0 og da det heller ikke ble scoringer i ekstraomgangene, ble det en ny straffesparkkonkurranse. Der ble keeper Eirik Åbjørsbråten igjen den store helten, og sørget for at Ørn var klare for finalen.

Trener Truls Høydal var rørt etter kampen. - Dette trodde jeg aldri vi skulle oppleve. Vi har hatt en fantastisk turnering, og gutta har vist en utrolig innsats. Det har vært mange spennende kamper, og gode lag skal job ha litt flaks, så jeg syns det er fortjent at vi har nådd finalen, sier Truls som har ledet laget sammen med Moa Saleban.

Gutter14 spilte tre kamper på fredag, og var ganske suverene i alle kampene. Først ble det 2-0 over Gjelleråsen, før det ble samme resultat mot Jerv, som ikke hadde sluppet inn mål tidligere I turneringa. I semifinalen mot Gandal var det målløst til pause, men direkte fra avspark satte Isac de Lange ballen over keeper fra midtstreken. Like før slutt satte Sander Engesveen ballen i mål og sørget for finalespillet. 

Trener Lorns Lona var litt rørt etter kampen. - Dette er det stort å oppleve. Vi har jobbet knallhardt gjennom hele sesongen, og spillerne har vist en utrolig ståpå-vilje til tross for endel småskader. Jeg er utrolig stolt over gutta, og støtteapparatet som har gjort en fantastisk jobb under hele turneringa, sier suksesstrener Lona.

Styreleder Kjetil Ramberg har fulgt med Ørnlagene, uten å ha kunnet være tilstede. - Dette er fantastisk for hele klubben. Dette viser hvilke muligheter vi har i årene som kommer hvis vi satser mye og riktig. En stor gratulasjon til alle Ørnlagene, og spesielt de to finaledagen,  hilser Ramberg.

Ordfører Are Karlsen så begge semifinalene. - Dette var utrolig moro, og flott reklame for hele Horten. Jeg er imponert over spillet og innsatsen til Ørnlagene, og håper de går hele veien, sier den fotballinteresserte ordføreren. 

Vi tar til slutt med en kommentar fra Thomas Knutson Bruun om hva dette betyr: Tenker at jobben Ørn gjør i junioravdelingen bør få sin fortjente skryt! 04 og 05 laget spiller i morgen begge to finale i A-sluttspillet!!! Tror ikke mange andre klubber får til det. Tro på egen styrke! Ingen skal fortelle meg at ungene må ut av byen for å bli gode. Vi har det i Horten og Ørn.

Gutter13 spiller finale på Stadion kl. 10.30 mot Vidar, mens Gutter14 møter Hamar kl. 16.30. Begge kampene streames via www.danacup.dk.