Start kom til Lystlunden med et meget sterkt lag. Med åtte spillere som har eliteserieerfaring fra i år, var de et teknisk godt lag med kjappe og pasningssikre spillere. Isaac Twum har blant annet landskamper for Ghana, mens Håkon Opdal har over 300 kamper i Eliteserien for Start og Brann.

Ørn kom best i gang og etter bare seks minutter satt ballen i nettet, men assistentdommeren mente den hadde passert dødlinja med noen få centimeter før Thomas Utter Jensen slo innlegget foran mål.

Deretter overtok Start, og etter snaue kvarteret førte et balltap på kanten av 16-meteren til at Mathias Madsen etter hvert kunne sette et velplassert skudd i nettmaskene.
Startovertaket fortsatte og kun en meget god Miguel Vieira hindret Start-mål da de de to ganger var aleine med ham.
Etter vel halvspilt omgang måtte han kapitulere, da midtforsvaret ikke var helt våkne og Lars Jørgen Salvesen kunne plassere ballen bak Ørnkeeperen.

Mot slutten skapte Ørn et par sjanser, men hverken det gode innlegget fra Trym Bergan Solli eller skuddet fra Alex Krawiec resulterte i mål.
Ørn reduserte imidlertid på et meget viktig tidspunkt. I siste spilleminutt forserte Krawiec inn i feltet, Startforsvaret hang ikke med, før den hurtige teknikeren lå i kunstgresset. Et soleklart straffespark som Thomas Utter Jensen satte sikkert i mål, hans åttende for sesongen.

Thomas Utter Jensen setter straffesparket sikkert i mål
Bilder: Knut G. Bjerva

Misfornøyd
Trener Thu var skuffa over Ørnlaget før pause.
- Jeg veit ikke hva som skjedde, men den første omgangen var ikke bra. Bortsett fra de første fem og de siste ti, var vi direkte dårlige. Vi kommer ikke oppi folk, vinner ikke dueller, flytter ikke beina og slår altfor mange feilpasninger. Dessuten gir vi bort to mål, med feil fra vår side, sa en selvkritisk Thu

Keeperveteran Håkon Opdal måtte stadig i aksjon, her foran Thomas Knutsen (8) og Jens Erik Johansen

Etter pause
Ørn hevet seg kraftig etter pause, og overtok initiativet. Først stod Alex Krawiec bak en kontring på høyresida, men skuddet fra Nuno Soares gikk like på utsida. Etter halvspilt omgang fyrte Utter Jensen av et kanonskudd som ville gått inn på de fleste keeperne i avdelingen, men Håkon Opdal fikk så vidt slått til corner.

Snaue ti minutter fikk Ørn den etterlengtede utligningen. Nuno Soares fikk et perfekt gjennomspill og satte ballen sikkert forbi Startkeeperen. Ørn jaktet seiersmålet og fikk to store sjanser på overtid. Først gikk en heading på en corner via keeper, tverrligger og over, før et frispark fra Utter Jensen ble reddet av en godt plassert Startkeeper.

Nuno Soares setter ballen forbi Håkon Opdal

Ikke helt fornøyd
Trener Kjell Andre Thu var fornøyd med kun én omgang mot Start.
- Vi møtte et sterkt lag, men det var jo ikke noen hemmelighet. Jeg syns vi gjør en bra andreomgang der vi skaper mange sjanser og har gode muligheter til å ta tre poeng mot slutten.  Det er imponerende at vi kommer tilbake, og jeg syns vi fortjener ett poeng kampen sett under ett. Start2 kommer til å ta mange poeng utover høsten hvis de stiller med like bra lag framover.
Vi har enda ikke tapt i Lystlunden, og ligger fortsatt tre poeng foran nærmeste lag, men det er bare å stå på framover, sier Ørntrener Thu.

Alex Krawiec fortsatte det strålende spillet på høyrekanten

Ørns beste
Keeper Miguel Vieira var Ørns klart beste spiller, og fikk fortjent Pizzanini-pizza og smil fra Ørneredet. Spesielt før pause holdt han Ørn inne i kampen, med flere klasseredninger. I forsvaret var Olaves Fuglem den beste, både som venstre- og høyreback.
Framover på banen var Alex Kraviec klart best, og samarbeidet mellom han og nykommer Sebastian T. Hansen kan bli et viktig våpen utover høsten.

Her er 180 spillere og trenere samlet i pausen under kampen, med pokalene fra Danacup og Sandar-cup i front 

Stort pauseinnslag
En time før kampen var 160 spillere og 20 ledere Danacup- og Norwaycup-lagene på Ørnhuset. 45 pizzaer og noen titalls liter brus. Ordfører Are Karlsen sa noen velvalgte ord om vennskap og felleskap og var imponert over det Ørn hadde jobbet med i barne- og ungdomsavdelingen.
I pausen marsjerte alle lagene inn på banene og ble behørig fotografert av Knut G. Bjerva. presenteres.

Ordfører Are Karlsen serverte pizza i tillegg til noen velvalgte ord til Ørnspillerne

Tabell/neste kamp
Ørn leder fortsatt avdelingen, tre poeng foran Halsen og seks poeng foran FKT og Vindbjart på plassene bak. 
Neste kamp er borte mot Åssiden lørdag 18. august kl. 16.00. Neste hjemmekamp er mot Vindbjart lørdag 25.8.

Nysigneringen Sebastian T. Hansen var god på høyrekanten 

Andre kamper

Lørdag

Egersunds 2

Halsen

0 - 7

 

FK Tønsberg

Pors

8 - 0

Søndag

Urædd

Staal Jørpeland

1 - 2

Mandag

Donn

Vindbjart

1 - 2

 

SF2

Åssiden

8 - 2

Onsdag

Sola

Madla

 

Flere av Knut G. Bjervas bilder kan du se HER

Kampfakta NT-ligaen 13.8.18
Ørn Horten-Start2 2-2 (1-2)
Lystlunden stadion
– 482 tilskuere
Dommer: Mohammad Nabhani, Tollnes
0-1 Mathias Madsen (13)
0-2 Lars-Jørgen Salvesen (26)
1-2 Thomas Utter Jensen (45)
2-2 Nuno Soares (82)
Gule kort: Ardian Gashi (hans andre), to til Start 2

Ørn Hortens lag
Miguel Vieira
Vetle Skaar Eriksen (Trym Bergan Solli fra 19.)
Håvard Hettervik
Thomas S. Knutsen
Olaves Fuglem
Ardian Gashi (Eirik Riisnæs fra 74.)
Sebastian T. Hansen
Nuno Soares
Alex Krawiec
Jens-Erik Johansen (Ole Opthun fra 74.)
Thomas Utter Jensen