Her er rapporten fra en av stjernespillerne på Ørn 3 Elite:

Onsdag kveld var det duket for toppoppgjør i 8. divisjon, da tok Ørn 3 Elite turen til Vear.
Etter noen forfall tett opp mot kampstart var det bare 12 Ørngutter som var klare for kamp.

Vi stormer ut av startblokka når dagens gode dommer blåser i gang kampen. Og det tar ikke mange sekunder før vi får en scoring av Roar Larsen. Vi fortsetter å spille fin fotball langs en humpete gressbane. Godt vi har fått silkemyke touch etter mange år med gode ballberøringer.

Men midtveis i omgangen spiller vi på oss ett unødvendig brudd på midten med mange folk på vei framover. Vear utnytter det til det fulle og to sekunder etterpå ligger ballen i utagbart i krysset bak vår solide keeper Tobias Lille.

Men gutta på Ørn 3 har vært ute en vinternatt før og lar seg ikke stresse av baklengsmålet, og kort tid etterpå får vi ett straffespark. Fram går Kjell Andre Thu, han er like kald og rolig som Pollen i glansdagene og plasserer den utagbart for keeperen nede ved stolperoten. Vear gir seg ikke og kriger til seg en corner på tampen av omgangen. der kjører de en variant vi ikke er helt med på, og plutselig ligger ballen i mål bak Tobias.

Mens Espen Teigen varter opp med kaffe i pausen, blir taktikken lagt for 2. omgang.
Vi legger om til en midtbanefirer som har nærmere 600 kamper for Ørn høyere opp i systemet, bestående av Jørgen Jakobsen, Selim Muho, Kjell Andre Thu og Kristoffer Silberg.

Denne firerbanden pluss Alexander Lund og Jonathan Jacobsen på topp leker med frustrerte Vear-spillere i første halvdel av 2. omgang. Gang på gang er vi alene igjennom, men både uflaks og udyktighet gjør at det ikke blir scoring. Men så lukker Jørgen Jakobsen øynene og kliner ballen i tverrliggeren fra 25 meter, på returen dukker Silberg opp og setter ballen kontrollert i mål, 3-2.  Ikke lenge etterpå ligger ballen igjen bak Vear sin keeper. Etter litt tiki-taka så spiller Lund en perfekt stikker til Silberg. Han er sikkerheten selv alene med keeper.

Etter å ha fått en betryggende ledelse faller vi litt i kvalitet, og mister litt rytme i spillet. Touchet er ikke like silkemykt, Tunellforsøkene fungerer ikke og løpene er tyngre å ta.

Men heldigvis har vi en back med navn Alexander Solum, mannen har ett O2-opptak like høyt som resten av gruppa har tilsammen. Etter nok et strålende løp langs sida, får vi et frispark på hjørnet av 16 meteren. Dette tar han så rask at Veargutta ikke klarer å plukke opp Silberg, og han banker inn 5-2 på bakerste stolpe.

Kapteinen vår Jonathan Jacobsen får avslutte scoringsballet til 6-2 når han fra midtstreken løper fra alt og alle og setter den pent i hjørnet fra 20 meter før krampa kom sigende.

Da har Ørn 3 Elite full pott etter 12 kamper, nå deles avdelinga på midten slik at de seks beste lagene skal kjempe om opprykket.