Ørn er fortsatt ubeseiret i Lystlunden etter syv hjemmekamper. Fasiten er fire seire og tre uavgjorte, og den siste poengdelingen kom da det ble 2-2 mot Start2 i siste hjemmekamp.
Når det er ti serierunder igjen er Ørn fem poeng foran Sola, og seks poeng foran trioen FKT, Halsen og Vindbjart. Ørn har også scoret mest og sluppet inn færrest mål i avdelingen.

Spennende og viktig
Ørntrener Kjell Andre Thu omtaler kampen som en sekspoengskamp
- Det blir en spennende kamp mot Vindbjart, og vi møter i mine øyne vår største konkurrent.  Taper vi har de bare tre poeng opp og da tror jeg de kommer til å virkelig få troa. Taper de er det ni poeng mellom oss og da er de ferdige med tanke på opprykk. Så det er litt "make it or brake it" for Vindbjart så jeg regner med de kommer til å trykke til fra avspark. Vi må være på jobb fra starten av, men vi har forberedt oss godt og har masse kvalitet i laget, så Vindbjart skal være gode i morgen hvis de skal få med seg et godt resultat. Vi har hatt en bra treningsuke og de som har vært skadet har begynt å trene igjen, noe som løfter kvaliteten og konkurransen på treningene. Nå er det bare Vetle Skaar Eriksen som mangler. Det å være solide defensivt blir en nøkkel i morgen, samtidig som vi må utnytte sjansene vi får, sier Ørntreneren.

Thomas Utter Jensen var delaktig i fire av fem scoringer i våroppgjøret
Bilder: Knut G. Bjerva

Motstanderen
Vindbjart er formlaget i Ørns avdeling og har ikke tapt siden det ble 2-3 mot Start2 i midten av juni.
Laget har seire mot Åssiden (B), Egersund2 (B), Pors (H), FKT (H), Donn (B) og SF2 (H).
På de de siste ti kampene har de sikret seg 23 poeng, det samme som Ørn. I siste kamp ble det 2-0 over SF2, mens i forrige bortekamp ble det 2-1 over Donn.
Vindbjart ligger på 5. plass på tabellen, seks poeng bak Ørn og med mye dårligere målforskjell.

Klubbens toppscorer er Markus Nyhus med syv mål. Nå har de «børstet støv av» den gamle storscoreren Øyvind Gausdal som i fjor scoret 20 mål i 2. divisjon, og til sammen har satt inn 155 mål på 175 kamper for Vindbjart. Han står med tre kamper og én scoring så langt i år.

Det kokte til tider foran Vindbjarts keeperi våroppgjøret, her Ole Opthun, Thomas Knutsen, Jens Erik Johansen, Trym Bergan Solli (3) og Deniz Cilingiroglu

Våroppgjøret
Ørn tok sin tredje storseier på rad da de møtte Vindbjart på Moseidmoen i mai. Først vant laget 6-0 over Start2, så ble det 5-0 over Åssiden før Vindbjart ble beseiret 5-0 på eget gress.
Thomas Utter Jensen scoret på straffe, og Jens Erik Johansen økte til 2-0 før pause. I andre omgang satte Artan Brovina og Olaves Fuglem inn hvert sitt mål før Thomas Utter Jensen scoret sitt andre like før slutt.

Nuno Soares og Thomas Utter Jensen jubler etter ett av fem Ørnmål

Tidligere oppgjør
Ørn har møtt Vindbjart ni ganger tidligere. Ørn har vunnet fire av kampene, Vindbjart fem, og Ørn har en positiv målforskjell på 23-20. Dette betyr at det i gjennomsnitt er scoret fem mål i kampene.

31.05.1997 Ørn Horten - Vindbjart 2 - 0
30.08.1997 Vindbjart - Ørn-Horten 1 - 8
29.05.2010 Vindbjart - Ørn-Horten 5 - 0
11.09.2010 Ørn-Horten - Vindbjart 5 - 1
19.07.2014 Ørn Horten - Vindbjart 0 - 4
18.10.2014 Vindbjart - Ørn Horten 2 - 1
25.06.2016 Ørn Horten - Vindbjart 1 - 5
15.10.2016 Vindbjart - Ørn Horten 2 - 1
05.05.2018 Vindbjart - Ørn Horten 0 - 5

 Andre kamper denne runden

Lørdag

Halsen

Staal Jørpeland

 

Donn

FK Tønsberg

Søndag

Urædd

Åssiden

Mandag

Egersunds 2

Madla

 

SF2

Pors

Tirsdag

Sola

Start 2

Møt gjerne opp tidlig
Ørn har skaffe seg et solid forsprang, men det er fire lag som jakter på Ørn, og Vindbjart er en av de farligste.
Det er kampstart i Lystlunden kl. 16.00, og som kjent bygges det ny idrettshall i Lystlunden så det lønner seg å beregne god tid.