Dette var kampen Vindbjart måtte vinne for ikke å bli hekta av, og Ørn burde vinne for å skaffe seg skikkelig luke ned til de fremste oppykkskonkurrentene. Og det var det første som skjedde.

Vindbjart hadde tydeligvis en klar plan om å presse høyt, og sammen med en meget sterk motvind, førte det til at Ørn sleit med å spille seg ut bakfra, spesielt før pause. Ørns pasningsspill satt i tillegg dårlig og da innsatsviljen heller ikke virket å være på topp, førte det til et klart Vinbjartovertak før pause. De skapte imidlertid kun det som kan kalles sjanser på cornere og lange innkast.

Etter en halvtime kom den første store sjansen i kampen, da et skudd fra Alex Krawiec Krawiec ble blokkert. Det ble ropt på hands fra spillerne med brune drakter, men dommeren vinket bare spillet videre.

Fem minutter før pause fikk bortelaget to innkast etter hverandre, og det andre resulterte i scoring. På det lange innkastet fikk Børge Engesland stusset ballen i mål, og dermed 1-0 til bortelaget.

Nuno Soares prøvde seg med flere skudd – uten uttelling
Bilder: Knut G. Bjerva

Etter pause jevnet banespillet seg ut, og Ørn kom til flere store sjanser. Nuno Soares var bare en skostørrelse unna utligning ti minutter etter hvilen. Den største hadde Alex Krawiec halvveis ut i omgangen da skuddet hans gikk i tverrliggeren, og returen gikk over mål.

Keeper Miguel Vieira måtte bare i alvorlig aksjon én gang i andre omgang da han greit reddet et skudd fra en Vindbjartangriper.

Ørn skulle få sin største mulighet på overtid, da dommeren blåste for hands i feltet. Thomas Utter Jensen har satt inn mange straffer denne sesongen, men typisk for kampen kastet keeper seg i riktig hjørne og reddet dermed tre poeng for Vindbjart.

Alex Krawiec hadde Ørns nest største sjanse i kampen

Trener Kjell Andre Thu har følgende forklaring til tapet.
-
Mye gikk galt i dag. Først og fremst virker vi flate energimessig. Vi trøkker ikke nok til i dueller, for mange løper for lite og ting lugger veldig med ball. I dag var det for mange som var under pari, så vi må se litt på hvem som ønsker å jobbe hardt for laget og som virkelig står frem når ting ikke går på skinner. Det er ikke noe krise selv om vi har startet trått etter ferien. Vi leder fortsatt serien og har fortsatt masse gode fotballspillere i laget. Vi må bare få denne gjengen til å forstå at vi først og fremst må jobbe hardt og krige for hver eneste ball, så kan vi begynne med finspillet etter at grovarbeidet er gjort. Syntes egentlig stopperne klare seg bra, og Fredrik prøver å dra i gang en tam gjeng. Godt å få i gang Jørgen Sjøl igjen, ellers syntes jeg det var tynn suppe fra vår side.
Vi taper fortjent for et lag som ville vinne mere enn oss, og det er synd vi ikke klarer å rane med oss ett poeng på overtid, sier Ørntreneren. 

En lite fornøyd Kjell Andre Thu etter kampen 

Tabell/neste kamp
Ørn leder fortsatt avdelingen nå tre poeng foran Vindbjart, og med 16 mål bedre målforskjell.
Halsen tapte 1-4 for Staal Jørpeland på hjemmebane, mens FKT spilte 2-2 mot Donn. Sola spiller først tirsdag mot Start2, og med seier vil de ligge to poeng bak Ørn.

Ørns neste kamp er borte mot Pors lørdag 1. september kl. 16.00. Lørdagen etter er det lokalderby mot FKT i Lystlunden kl. 14.00. 

Andre kamper denne runden

Lørdag

Halsen

Staal Jørpeland

1-4

 

Donn

FK Tønsberg

2-2

Søndag

Urædd

Åssiden

 

Mandag

Egersunds 2

Madla

 

 

SF2

Pors

 

Tirsdag

Sola

Start 2

 

Neste runde

Torsdag

Staal Jørpeland

Madla

Lørdag

Pors

Ørn Horten

 

Vindbjart

Urædd

 

Start 2

Halsen

Søndag

Åssiden

Sola

Mandag

FK Tønsberg

SF2

 

Donn

Egersunds 2

 Flere av Knut G. Bjervas bilder kan du se HER. 

Kampfakta NT-ligaen 25.8.18
Ørn Horten – Vindbjart 0-1 (0-1)
Lystlunden stadion
– 209 tilskuere
Dommer: Nedim Brbovic, Fevang
Mål:
0-1 Børge Engesland (41)
Gule kort: Fredrik Tørnby, Jørgen Sjøl og Alex Krawiec – ett til Vindbjart

Ørn Hortens lag
Miguel Vieira
Trym Bergan Solli
Håvard Hettervik
Thomas S. Knutsen
Olaves Fuglem
Fredrik Tørnby (Ardian Gashi fra 68.)
Sebastian T. Hansen (Ole Opthun fra 81.)
Nuno Soares
Alex Krawiec (Eirik Riisnæs fra 89.)    
Jens-Erik Johansen (Jørgen Sjøl fra 59.)
Thomas Utter Jensen