Ørn har slitt mot Pors i serien, og har ikke vunnet siden det ble 4-0 i Lystlunden i mai 2010. Seier ble det heller ikke på Pors stadion lørdag ettermiddag, selv om Ørn var klart nærmest tre poeng. Dette var faktisk Ørns første poeng mot Pors i Porsgrunn siden det ble 0-0 22. mai 1995, kan Tormod Hoel fortelle. 

Før pause hadde Ørn et spillemessig overtak og skapte også flere store sjanser, uten at det ble uttelling.

Andre omgang var overtaket enda klarere og allerede etter tre minutter satte Nuno Soares inn 1-0 på et godt skudd fra hjørnet av 16-meteren. Ørn fortsatte å styre spillet og skape sjanser, men ballen trillet ikke Ørns vei over mållinja.

I stedet var det Pors som scoret. 20 minutter ut i omgangen fikk Leonard Gashi til et lykketreff og fra nesten 25 meter føy ballen inn i nettet og utligningen var et faktum.

Dette var kampen da ballen ikke ville i mål, Ørn hadde både enkeltsjanser og dobbeltsjanser, men uten tellende resultat, endte kampen 1-1. 

Fornøyd med mye
Trener Kjell Andre Thu har ikke vært helt fornøyd etter de siste kampene, men mot Pors var det klar bedring.
– Dette var et stort steg i riktig retning. Vi jobber og kriger samtidig som vi er gode i banespillet. Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med ett poeng etter å ha dominert så mye, men jeg hadde vært mye mere bekymret hadde vi vært det dårligste laget og ting ikke satt spillemessig. Jeg kan ikke forlange mere av gutta en det de legger ned av innsats i dag. Vi skal bare fortsette å jobbe på så får vi betalt.
Vi leder fortsatt og har alt i våre egne hender resten av sesongen.

Var det spesielle spillere som utmerka seg?
Olaves (Fuglem) var helt outstanding i dag legger ned en helt utrolig innsats. Stopperne god kontroll på det som skjer, umulig for de å gjøre noe med scoringa som er skudd fra ca 22 m. Artan (Brovina) og Sebastian (Temte Hansen) løper og skaper mye fra midtbane posisjon og Nuno (Soares) scorer ett fint mål og jobber knallhardt på topp. Nå gleder vi oss til å ta i mot FKT om ei uke, og sørge for at det blir fotballfest i Lystlunden, sier Ørntreneren.

Olaves Fuglem leverte en meget god kamp mot Pors
Bilder: Knut G. Bjerva

Tabell/neste kamp
Ørn ligger fortsatt på tabelltopp, men med Vindbjarts seine seiersmål mot Urædd, er de kun ett poeng bak Ørn. Sola møter Åssiden borte på søndag og med seier kan laget komme opp på samme poengsumm som Ørn.

Ørn neste kamp er hjemme mot FK Tønsberg lørdag 8. august kl. 14.00. Da ønsker Ørn å skape folkefest i Lystlunden, så sett av dagen og tidspunktet. 

Andre kamper

Torsdag

Staal Jørpeland

Madla

2-2

Lørdag

Vindbjart

Urædd

2-1

 

Start 2

Halsen

1-5

Søndag

Åssiden

Sola

 

Mandag

FK Tønsberg

SF2

 

 

Donn

Egersunds 2

 

Neste serierunde

Lørdag

Sola

Vindbjart

 

 

Halsen

Åssiden

 

Mandag

Urædd

Pors

 

 

Egersunds 2

Staal Jørpeland

 

 

SF 2

Donn

 

 Tabellen ser du HER.

Kampfakta NT-ligaen 25.8.18
Pors Grenland - Ørn Horten 1-1 (0-0)
Pors stadion
– 146 tilskuere
Dommer: Zeynel Alp Aras, Herkules
Mål:
0-1 Nuno Soares (48)
1-1 Leonard Gashi (65)
Gule kort: Trym Bergan Solli (hans 3.), Artan Brovina (hans 3.) Håvard Hettervik (hans 2.) – tre til Pors

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Jørgen Sjøl
Trym Bergan Solli
Håvard Hettervik
Olaves Fuglem
Artan Brovina
Thomas S. Knutsen (Ole Opthun fra 71.)
Sebastian T. Hansen
Thomas Utter Jensen
Nuno Soares
Alex Krawiec (Jens-Erik Johansen fra 73.)