Fredag kveld signerte spissen Simon Bahrami Bjerknes kontrakt med Ørn. Han kommer fra divisjonskollega Åssiden og har scoret syv av Åssidens mål denne sesongen.
- Han er en krigertype, som er sterk i duellene. Ved å få han inn får vi mer bredde og flere strenger å spille på. Det er også godt for konkurransesituasjonen på spissplass hos oss, sier trener Kjell Andre Thu til Gjengangeren.

Det er duket for lokalderby og toppoppgjør i Lystlunden lørdag middag/ettermiddag. Ørn leder avdelingen, mens FKT er tre poeng bak, og med noe dårligere målforskjell.
Ørn har mobilisert spillere i klubben, fra de eldste til de yngste lag og billetter til kampen vil gjelde som lodd med gevinster som skal trekkes under kampen lørdag Som sportsleder Aleksander Limkjær skriver i Gjengangeren: «Rammen rundt kampen er perfekt. Det er to naborivaler. Det er en toppkamp, som begge lag bør unngå tap i. Det er ingen grunn til at tribunene ikke kan bli fulle».

Selv om det er varslet litt ustadig vær, bør litt smådrypp ikke være noen hindring for at du tar turen til Lystlunden.

Har trua
Trener Kjell Andre Thu ser fram til kampen på FKT.
- Vi gleder oss masse til lokalderby, og spillerne er innstilt på å gi alt.  Vi har jo klart å gjøre det ekstra spennende ved å ha en liten downperiode, men i disse kampene betyr nødvendigvis ikke form så mye. Her er det laget som vil mest og har dagen som får med seg tre poeng. Vi har dessverre fått noen skader så Gashi er ute, Jens Erik (Johansen) sliter med knærne, Vetle (Skaar Eriksen) er fortsatt ute og Alex (Krawiec) er uaktuell etter smellen han fikk sist mot Pors. Så noen forandringer blir det, men vi stiller sterkt og er klare for å kjempe for tre poeng. Vi håper på masse folk og god ramme rundt kampen, sier Ørntreneren.

Trenerduoen Bergman og Thu er godt forberedt før lokalderbyet
Bilder Knut G. Bjerva

Motstanderen
FKT har tatt ti poeng på de siste fem kampene etter seire over Pors, Egersund2 og SF2, uavgjort mot Donn og tap for Vindbjart.
Dette er to poeng mer enn Ørn har sikret seg i samme periode.

FKT hatt en del utskiftinger i stallen i sommer.  Mannen som scoret på straffe mot Ørn, Conrad Wallem har gått til Arendal, mens Thomas Nygaard har valgt Bærum. Dessuten har blant annet Marius Brinck Rygel, Franck Kouta, Peder Syvertsen, Arvid Lim og Damian Aldas forsvunnet fra stallen.

Tobias Hem som scoret 10 mål på 49 kamper for Ørn meĺlom 2014 og 2016, er laget toppscorer med åtte mål.

Klubben har «børstet støv av» den gamle storscoreren Christian Østli og i tillegg fått inn Benjamin Bendu Abrahamsen fra TFK, Simon Strauss fra Østerrike, Koffi Kader Kouakou fra Elfensbenskysten og Orhun Selvi fra Vestfossen. Selvi fikk 12 kamper for Ørn i 2016-sesongen.
Laget har de siste to sesongene hatt Christoffer Barland som trener og den tidligere Ørntreneren Lars Bakkerud er nå sportslig leder i FKT.
Trener Barland prøver å legge presset over på Ørn, men er nok klar over at FKT trolig er hektet av med tap for Ørn.
- Vi har ikke noe press på oss, mens Ørn har alt å tape, sier Barland – og tenker på at Ørn har ledet serien i hele år – på det meste med hele åtte poeng. Nå er avstanden til FKT kuttet ned til tre poeng. Derfor betyr kampen i Lystlunden lørdag ekstra myes, i følge Tønsbergs Blad.

Fredrik Tørnby feirer etter å ha gitt Ørn ledelsen på Tønsberg stadion i våres

Våroppgjøret
Oppgjøret på Tønsberg gressbane i mai endte 1-1 der Ørn var det beste laget og produserte flest sjanser. Fredrik Tørnby «rygget» ballen i mål etter en halvtime, men etter en halvtime i andre omgang ble Trym Bergan Solli feilaktig utvist, og det røde kortet ble faktisk trukket tilbake. Like før slutt fikk FKT ei billig straffe som endte i scoring.

Keeper Miguel Vieira blir viktig - også mot FKT

Innbyrdes møter
Ørn og FKT har møtt hverandre 13 ganger siden første oppgjør i 2004. Det har endt med tre seire, tre uavgjorte og hele syv tap. De tre siste kampene i Lystlunden har endt med Ørnseier.
Mange vil sikkert huske den minnerike 16. maikampen i 2011 der Ørn vant hele 6-0. Jarle Belaska scoret hattrick, mens Rune Larsen, Alen Patros og Evan Patros satte inn hvert sitt.   

Sist gang lagene møttes i Lystlunden, i oktober 2016, endte det 2-2 i Lystlunden, der Fredrik Tørnby først utlignet før Arnar Førsund headet Ørn i ledelsen snaue ti minutter før slutt. I siste spilleminutt sørget Thomas Nygaard for at FKT fikk med seg ett poeng hjem.

Mange dueller i FKTs felt i våroppgjøret, her Håvard Hettervik, mens Thomas Knutsen og Jens Erik Johansen ser hva som skjer

Tidligere møter
16.05.04 FKT - Ørn-Horten 4-1 (Kjell Andre Thu)
21.08.04 Ørn-Horten - FKT 0-5
01.07.06 FKT - Ørn-Horten 3-3 (Daniel Moen Hansen 2, Marius Ottestad)
14.10.06 Ørn-Horten - FKT 0-4
16.06.10 FKT - Ørn-Horten 6-2 (Kjell Andre Thu, Jørgen Jalland)
28.08.10 Ørn-Horten - FKT 2-1 (Jarle Belaska, Rune Larsen)
16.05.11 Ørn-Horten - FKT 6-0 (Jarle Belaska 3, Rune Larsen, Alen Patros, Evan Patros)
28.08.11 FKT - Ørn-Horten 2-1 (Rune Larsen)
03.06.12 FKT - Ørn Horten 3-1 (Jarle Belaska)
16.09.12 Ørn Horten - FKT 3-0 (Jarle Belaska, Rune Larsen, Alen Patros)
19.06.16 FKT - Ørn Horten 1-0
08.10.16 Ørn Horten - FKT 2-2 (Fredrik Tørnby, Arnar Førsund)
21.05.18 FKT - Ørn Horten 1-1 (Fredrik Tørnby)

Kraftfulle Artan Brovina er tilbake etter litt skadefravær

Andre kamper

Lørdag

Madla

Start 2

 

 

Sola

Vindbjart

 

 

Halsen

Åssiden

 

Mandag

Urædd

Pors

 

 

Egersunds 2

Staal Jørpeland

 

 

SF2

Donn

 

Støtt laget – kom på kamp
Tilskuernes støtte er viktig for at laget skal prestere, og ønsker du å bidra til at muligheten for opprykk øker, er det fint om du kommer på lørdag.
Det er kampstart kl. 14.00.
Pga bygging av ny idrettshall, er det lurt å være tidlig ute, da parkeringa ved Hortenshallen er stengt.