Dette var kampen FKT måtte vinne og Ørn burde vinne, ikke minst for å snu den litt svake trenden i det siste. Fredag signerte Ørn spissen Simon Bahrami fra Åssiden, men Ørn maktet sjelden å utnytte kvaliteten til den store og sterke angrepsspilleren. Det ble slått for få innlegg, og de som ble slått hadde for dårlig presisjon.

En halvtime ut i første omgang kom dessuten et lengre skybrudd som gjorde at saken om overbygget tribune, ble ekstra aktuell. Dette ville trolig også sørget for at langt flere enn de vel 600 som fant veien til Lystlunden, hadde møtt opp.

Simon Bahrami kan blir viktig mot slutten av sesongen med sin styrke og kraft
Bilder: Knut G. Bjerva

Før pause
FKT åpnet kampen best og allerede etter få minutter hadde de et skudd like utafor. Etter ti minutter overtok Ørn og presset Fkt bakover på banen.

I en god Ørnperiode hylte en FKT-spiller innenfor Ørns 16-meter, og dommeren blåste for straffespark. Keeper Miguel Vieira reddet første glimrende, men på litt uforklarlig vis glapp han ballen, og dermed 1-0 til FKT.
Ørn fortsatt å kjøre kampen, mens FKT lå kompakt bakover og satset på kontringer.

I løpet av et par minutter like før pause fikk Ørn tre gedigne muligheter, men hverken Nuno Soares (2) eller Simon Bahrami lyktes å finne nettmaskene.

Etter flere tvilsomme avgjørelser utover i kampen kom følgende kommentar fra en fotballkyndig tilskuer på tribunen: «Dette er en dommer som hører godt, men ser dårlig».

Det var ikke alt dommeren  fikk med seg, her solid trøyeholding på Artan Brovina

 

Etter pause
Andre omgang begynte som den første ble avsluttet. FKT kom til en farlig sjanse minuttet etter hvilen, men deretter satset laget på å ligge kompakt, drøye tida og satse på kontringer. I en ikke spesielt god omgang, hvor savnet av en kreativ og hurtig Alex Krawiec var tydelig, var det Ørn som hadde mesteparten av spillet. Den største sjansen hadde Simon Bahrami da et skudd fra 10 meter ble reddet på streken.

Sebastian Temte Hansen fyrer av fra vel 16 meter

Har fortsatt trua
Trener Kjell Andre Thu var skuffa og klar på framtida etter kampen.
- Dette var skuffende, og det jeg er mest skuffa over er at vi prater om og fremhever at kriging, innsats og trøkk er hva som kommer fra FKT og vi må match de på akkurat det. Da er vi et bedre fotball-lag. Men vi går ut og blir tatt på akkurat det. De vinner dueller og kriger og får kampen inn i sitt spor. Vi har for mange som virker uinspirerte og er for feige og tafatte. Det skuffer mest.

Det er lite som går Ørns vei for tida?
- Vi har jo absolutt null flyt om dagen, og får ei billig straffe mot oss igjen. Miguel redder, men på en eller annen måte klarer han å surre ballen i mål igjen. Vi skyter over nok en gang fra fem meter og de redder på streken, så vi får ingen ting gratis. Men det er i disse tider det handler om å jobbe hardt og målrettet, de feige gir seg når det butter imot og begynner å finne unnskyldninger. Vi skal ikke skylde på noen andre enn oss selv. Vi skal jobbe enda hardere enn noen gang, så skal vi ta med oss folk som er villig til å jobbe hardt og kjempe med oss. Vi er ikke ferdige. Vi kan snu dette og vinne nok kamper til å rykke opp. Alt ligger i våre hender så da er det veldig lurt se på hva vi kan gjøre for å klare vår målsetting. Vi er ikke der vi ønsker i dag, men vi kan fortsatt være der når sesongen er ferdig, sier en innbitt Ørntrener.

Trym Bergan Solli var Ørns beste mot FKT, her i duell innenfor 16-meteren, mens Ole Opthun og Håvard Hettervik (5) avventer

Ørns beste
Trym Bergan Solli fikk Pizzanini-pizza som Ørns beste spiller. Til tross for at han gikk ned med det som tydet på en skulderskade mot slutten av første omgang fullførte han i stor stil. Ellers var Thomas Knudsen solid både i sin dype midtbaneposisjon og etter hvert lengre framover på banen.

Thomas Knudsen var igjen blant Ørns beste

Tabell/neste kamp
Ørn mistet tabelltoppen til Sola som med hele 6-0 over Vindbjart viser sterk form. De har ikke tapt siden de røyk 0-1 mot Ørn på St. Hansaften.
Løpet er imidlertid langt fra kjørt for Ørn. Nå er laget i angrepsposisjon som de var i begynnelsen av sesongen, det gjelder å fortsette det gode spillet fra siste halvdelen av første omgang.
Ørn Horten har Sola i nest siste hjemmekamp, den 13. oktober.

Sola leder tre poeng foran Ørn og FKT, med Halsen og Vindbjart ytterligere ett poeng bak.

Neste Ørnkamp er borte mot Donn lørdag 15. september kl. 16.00.

Se tabellen HER og resten av kampene HER.

Flere av Knut G. Bjervas bilder kan du se HER

Andre kamper

Lørdag

Madla

Start 2

2-2

 

Sola

Vindbjart

6-0

 

Halsen

Åssiden

6-1

Mandag

Urædd

Pors

 

 

Egersunds 2

Staal Jørpeland

 

 

SF2

Donn

 

 

Neste runde

Lørdag

Start 2

Staal Jørpeland

 

Vindbjart

Halsen

 

SF2

Egersunds 2

 

Donn

Ørn Horten

 

FK Tønsberg

Urædd

Søndag

Åssiden

Madla

 

Pors

Sola

Kampfakta NT-ligaen 8.9.18
Ørn Horten – FK Tønsberg 0-1 (0-1)
Lystlunden stadion
– 611 tilskuere
Dommer: Hans Kristian Pedersen, Nanset
Mål:
0-1 Christian Østli (41)
Gule kort: Håvard Hettervik (hans tredje) og Olaves Fuglem (hans første), ett til FKT

Ørn Hortens lag
Miguel Vieira
Jørgen Sjøl
Trym Bergan Solli
Håvard Hettervik
Olaves Fuglem (Simen Thon fra 80.)
Thomas S. Knutsen
Sebastian T. Hansen (Nasrat Haydari fra 80.)
Artan Brovani (Fredrik Tørnby fra 46.)
Simon Bahrami
Nuno Soares (Ole Opthun fra 57.)
Thomas Utter Jensen