Med tapet for FKT lot Ørn andre slippe til på tabelltoppen for første gang siden begynnelsen av juni. Det betyr at laget nå er i angrepsposisjon som de var i de åtte første serierundene.
Sola ligger tre poeng foran Ørn og møter Pors borte på mandag. Laget fra Porsgrunn er ikke utenfor nedrykksfaren, og vi får håpe at de vil gi Sola solid motstand.
Det er knallhard kamp om opprykssplassen. Sola leder nå tre poeng foran Ørn Horten og FKT, med Halsen og Vindbjart ett poeng bak disse.

Innstilt på fight
Trener Kjell Andre Thu var ikke fornøyd etter kampen mot FKT.
– Det er en revansjesugen gjeng som reiser sørover på lørdag. Vi har hatt en bra treningsuke og er veldig klare for å slå hardt tilbake å vise at vi er ett lag å regne med i opprykksstriden. Alex (Krawiec), Vetle (Skaar Eriksen) og Gashi er ute. Det blir noen forandringer men det er god konkurranse i laget så vi reiser med en sterk benk, sier Ørntreneren.

Nykommeren Simon Bahrami får trolig ny sjanse som spiss mot Donn
Bilder: Knut G. Bjerva

Motstanderen
Donn ligger på 7. plass på tabellen, seks poeng bak Ørn. Laget har både scoret og sluppet inn flere mål enn Ørn. Stian Ingebrethsen er lagets toppscorer med hele 15 mål, mens Andreas Sersland står med syv nettkjenninger så langt.
På hjemmebane har laget fem seire, en uavgjort, tre tap og 27-21 i målforskjell. Laget spilte blant annet 2-2 mot FKT i slutten av august. I siste kamp, borte mot SF2 ble det 2-2 etter at SF utlignet i kampens siste spilleminutt.

Donns hjemmekamper i 2018:
14.04.  Åssiden 5-2
28.04.  Pors 2-0
22.05.  SF2 4-3
04.06.  Urædd 3-2
16.06.  Halsen 2-3
30.06.  Staal Jørpeland 1-5
13.08.  Vindbjart 1-2
25.08.  FK Tønsberg 2-2
03.09.  Egersunds2 7-2

Alex Krawiec, Nuno Soares og Jens Erik Johansen jubler etter scoring mot Donn i våroppgjøret

Våroppgjøret
Ørn vant meget fortjent 3-0 over Donn. Ikke et vindpust gjorde det ekstremt varmt Lystlunden i slutten av mai og Ørn viste til tider spill som varmet ytterligere. Thomas Utter Jensen ga Ørn ledelsen før pause, mens innbytter Alex Krawiec både sørget for 2-0 og la pasningen til 3-0 som Jens Erik Johansen kunne sette inn. Seieren førte til at Ørn bare var ett poeng bak tabelltopp Halsen.

Andre kamper

Lørdag

Start 2

Staal Jørpeland

 

Vindbjart

Halsen

 

SF2

Egersunds 2

 

FK Tønsberg

Urædd

Søndag

Åssiden

Madla

 

Pors

Sola

Det er kampstart på Kongsgårdbanen i Kristiansand lørdag kl. 16.00, og vi vil oppdatere med scoringer på Ørn Hortens Facebookside.