Med fire serierunder igjen blir kampene viktigere og viktigere. Etter 10-0 over Egersunds2 lever opprykkshåpet for Ørn, men tre poeng er nødvendig i bortekampen mot Urædd. Ørn ligger tre poeng bak Sola, og to poeng bak formlaget Vindbjart.

Mandag kveld spiller Sola hjemme mot SF2, mens Vindbjart møter Start2 på Kristiansand stadion samme kveld. Start2 har vunnet sine tre siste kamper og Kjetil Rekdal har et meget sterkt ønske om at rekruttlaget ikke skal rykke ned. Vi kan nevne at på Moseidmoen i midten av juni vant Start2 3-2 over Vindbjart. Etter dette oppgjøret har Vindbjart hjemmekamper mot nedrykksklare Åssiden og Egersunds2 før de avslutter borte mot Pors.
Som mange er klar over tar Ørn i mot Sola i Lystlunden lørdag 13. oktober kl. 14.00.

Thomas Utter Jensen er tilbake etter å ha sonet karantene mot Egersunds2
Bilder: Knut G. Bjerva

Ingen enkel match
Trener Kjell Andre Thu er klar på at det blir en tøff kamp.
- Dette blir en ny cupfinale. Vi forventer en knalltøff match mot et lag som holdt liv i drømmen om fornyet kontrakt ved å slå ett sterkt SF2 sist. Urædd er knallgode på hjemmebane og har bare tapt to ganger der så vi må løpe og krige som aldri før for å ta med oss tre poeng. Tipper dette blir en kamp med høyt tempo masse dødballer og to lag som ønsker å angripe. Uavgjort hjelper ingen av laga så for vår del er det bare å fyre på alle sylindere og kjøre på. Alex Krawiec er endelig tilbake, men har vært noen dager i Polen i begravelse til en slektning så han er med på benken. Dessuten er Thomas Utter Jensen er tilbake fra karantene. Og Jens-Erik Johansen er også tilbake til denne kampen. Så det begynner å se veldig bra ut på skadefronten. Er bare Vetle Skaar Eriksen som er helt ute av trening om dagen. Så det å ha med alle blir ekstremt viktig inn i avslutning på sesongen, sier Ørntreneren som må unnvære førstekeeper Miguel Vieira etter utvisningen mot Egersund sist. 

Målscorene fra våroppgjøret Jens Erik Johansen og Nuno Soares i full omfavnelse etter ett av målene

Våroppgjøret
I Lystlunden i midten av juni scoret Nuno Soares og Jens Erik Johansen med ett minutts mellomrom da halvtimen var spilt. Oliver Occean  reduserte for Urædd like før pause og den gamle storspilleren utlignet halvveis ut i andre omgang. I siste spilleminutt fikk Ørn straffespark og Thomas Utter Jensen sikret tre poeng.
Trener Kjell Andre Thu var svært fornøyd etter seieren.
- En ekstra deilig seier etter at Ørn ved flere anledninger denne sesongen har hatt kontroll og ledelse men mistet poeng mot slutten av kampene.

Motstanderen
Urædd ligger under streken, fem poeng bak Start2 og seks poeng bak Sandefjord Fotball2. Laget har ca 20 mål dårligere målforskjell enn disse lagene, så i praksis er forskjellen til SF2 syv poeng,
Laget tok en svært viktig seier da de vant 3-2 over SF2 sist mandag. Erik  Heldal svoret seiersmålet på overtid, og uten tre poeng i denne kampen ville nedrykket i praksis vært klart.
Urædd har en sterk statistikk på hjemmebane der laget har sikret seg 20 av sine 23 poeng. Lagets to eneste tap har kommet mot Staal Jørpeland og FK Tønsberg. Hittil i sesongen har laget ikke gått av Uræddbanen uten scoring.

Samtidig kan vi nevne at Ørn er det klart beste bortelaget i avdelingen, med syv seire, tre uavgjorte og ett tap – 0-1 mot Madla i begynnelsen av juni. Ørn har også den klart beste målforskjellen på bortebane, med 18 plussmål. Urædd på hjemmebane har åtte plussmål.

Men statistikk betyr ikke all verden når kampen er i gang på Urædd kunstgress. 

I sommer meldte Urædds toppscorer Oliver Occean overgang til Mjøndalen, Han satte inn i ni mål på sine ni kamper. Av dagens spillere står Jefferson Ormaza og Eriel Antonio med fire mål hver.

Sigurd Stenersen Hagen pådro seg sitt tredje gule kort mot SF2. Han kom fra Lillehammer i juni, der han pådro seg ett gult kort, noe som betyr at han trolig soner karantene mot Ørn.

Andre kamper

Lørdag

Egersunds 2

Åssiden

 

Staal Jørpeland

Pors

 

Madla

FK Tønsberg

 

Halsen

Donn

Mandag

Sola

SF 2

 

Start 2

Vindbjart

Alle veier fører til Porsgrunn
Ørngutta setter stor pris på støtte i kampen om opprykk, og vil du være med å støtte laget, er det kampstart på Urædd kunstgress i Porsgrunn lørdag kl. 16.00.