Ørn vant hele 10-0 i siste hjemmekamp, og selv om Ørn ligger tre poeng bak Sola, vil en seier skaffe laget et veldig positivt utgangspunkt før de to siste kampene denne sesongen.

Kun seier godt nok
Trener Kjell Andre Thu er klar på at det bare er én ting som gjelder.
- Vårt utgangspunkt er ganske enkelt, vi må vinne. Vi gleder oss veldig til kamp og har forberedt oss godt. Det er sånne kamper som er gøy å spille. Eneste som er ute med skade er Jens-Erik Johansen og Vetle Skaar Eriksen. Ellers er alle friske og raske. Vi skal gjøre det vi pleier, skal kjøre kampen å få den inn i vårt spor. Vi veit vi er mer en gode nok til å vinne. Jeg er sikker på at vi kommer til å score, og at vi er gode nok til å slå Sola. Dessuten er jeg er sikker på at det blir en heidundrende kamp. Og vi håper folk kommer til Lystlunden lørdag for å støtte laget, sier Ørntreneren.

Nuno Soares har vist meget god form i de siste kampene
Bilder: Knut G. Bjerva

Ørns lag
Trenerduoen Thu/Bergman har en nesten skadefri tropp til lørdagens kamp. Miguel Vieira kommer sikkert tilbake i Ørns mål, etter å ha stått over med karantene mot Urædd, selv om Lars Andreassen gjorde en meget solid kamp sist. Det vil ikke overraske oss om Ørn ellers stiller med samme lag som mot Urædd, hvis man ikke bytter inn Alex Krawiec eller Ole Opseth på kanten. Begge disse er også veldig gode alternativer å sette innpå i 2. omgang, dersom det skulle være behov for økt teknikk og hurtighet.

Alex Krawiec er skadefri og nær en startelver mot Sola 

Tabellsituasjonen
Selv om Sola vant klart over juniorlaget til Sandefjord fotball på mandag, er opprykkskampen vid åpen. Ørn er med for fullt og med tre poeng vil laget rykke opp, dersom det blir seier i de to siste kampene. Hvis/når Ørn vinner lørdag vil laget ha 14 plussmål mer enn Sola, og selv om Sola møter Urædd og Egersund i de siste kampene, skal det mye til for å ta igjen dette. Med seier i Ørnkampene mot Halsen og Madla vil Sola måtte ta igjen 16 mål på Ørn.
Bak lurer Vindbjart som har satt seg i en vanskelig posisjon etter 2-4 mot Start2 mandag.

Sola - 48 poeng og 26 plussmål
13.10.  Ørn Horten (B)
20.10.  Urædd (H)
27.10.  Egersunds2 (B)

Ørn Horten – 45 poeng og 38 plussmål
13.10.  Sola (H)
20.10.  Halsen (B)
27.10.  Madla (H)

Vindbjart - 44 poeng og 8 plussmål
13.10.  Åssiden (H)
20.10.  Egersunds2 (H)
27.10.  Pors (B)

Motstanderen
Sola har hatt en imponerende sesong, og overrasket de fleste. Laget var tippet på midten av tabellen, men har lenge ligget i toppen. Laget har seks seire, tre uavgjorte og to tap på bortebane. De har sikret ett poeng mot Madla Urædd og Halsen, mens tapene har kommet mot Vindbjart i mai og mot Pors i midten av september.
Den tidligere Borrespilleren Sander Schaatun Grelland spiller for Sola, og har scoret fem seriemål i år fra sin midtstopperposisjon.
Toppscorer er Håvard Meinseth (sønn av Børre) med åtte mål, fulgt av Johannes Hinna med syv nettkjenninger.
Den sentrale midtbanespilleren Sander Bjørnå som har spilt 24 kamper hittil i år, pådro seg sitt sjette gule kort mot SF2 og soner karantene mot Ørn.

Her scorer Thomas Utter Jensen kampens eneste mål i våroppgjøret
Foto: Solabladet

Våroppgjøret
Under overskriften «Utter senka Sola»  hadde vi følgende ingress etter våroppgjøret.
«To minutter før pause rundet Thomas Utter Jensen to Sola-spillere og satte ballen i mål. Det blei kampens eneste og dermed befestet Ørn plassen på toppen av tabellen. Ikke siden 1979 har Ørn sesongåpnet med 11 kamper uten tap.» 

Andre kamper denne runden

Lørdag

FK Tønsberg

Staal Jørpeland

 

Donn

Madla

 

Pors

Start 2

 

Urædd

Egersunds 2

 

Vindbjart

Åssiden

Mandag

SF2

Halsen

Møt opp i Lystlunden
Ørn trenger all den støtte laget kan få, så er det ett sted du skal tilbringe et par ettermiddagstimer lørdag, er det i Lystlunden. Det er kampstart kl.14.00.