Ørn hadde hele initiativet og spillet før pause og produserte også flere gode sjanser. Sola la seg lavt og satset på lange baller oppover. Etter kvarteret spilt fikk de uttelling, da Fredrik Tørnby felte en Solaspiller og Sebastian Sebulonsen satte straffesparket sikkert i mål.

Ørn fortsatt å kjøre og etter snaue halvtimen kom utligningen. En corner endte i en Ørnheading på bakerste stolpe og fra kort hold var Thomas Utter Jensen framme og satte ballen i mål.

Like etter kom to situasjoner hvor Ørnspillerne ropte på straffe. Først mente Simen Bahrami han ble felt, og i situasjonen deretter ble ballen spilt i hånda på en Solaspiller, men lite har gått Ørns vei i straffesituasjoner denne sesongen.
Ørn fortsatte å kjøre og sekunder før pause smalt ballen i tverrliggeren og ut.

Thomas Utter Jensen scoret to mål og har nå 12 mål denne sesongen
Bilder: Knut G. Bjerva

Etter pause
Andre omgang var bare ett minutt gammel da Ørn fikk frispark på hjørnet av 16-meteren. Thomas Utter Jensens frisparkfot var perfekt innstilt og ballen gikk inn i keepers venstre hjørne.

Snaue ti minutter seinere satte Nuno Soares inn 3-1 med venstrebeinet fra 16 meter etter nydelig Ørnspill.

Dette tente tydeligvis Sola mer enn Ørn, for Ørn la seg tilbake og Sola overtok spillet - for første gang i kampen. Fredrik Tørnby som hadde vært meget god på midtbanen gikk ut, og etter halvspilt  andreomgang reduserte Sola. Etter en mistenkelig offsidesituasjon, fikk Morten Eriksen stå nesten aleine og sette inn 3-2.
Få minutter seinere var Ørnforsvaret merkelig passive og etter et innlegg fra høyrekanten, satte Håvard Meinset inn 3-3.

Nuno Soares scoret ett og blei feilaktig avblåst da hans satte inn sitt andre

Utligningen ga ny inspirasjon til Ørnlaget, samtidig som Sola trakk seg tilbake. Ti minutter før slutt vant Nuno Soares en duell med en Solaforsvarer og hadde åpen vei mot mål, men dommeren blåste frispark mot Soares, en av flere merkelige avgjørelser denne ettermiddagen.

Ørn ventet kanskje for lenge med å sette inn Alex Krawiec, han fikk vel ti minutter og kunne nok skapt mer «vei i vellinga» med litt mer tid på banen.

Kampen endte 3-3 og Solaspillerne jublet som de hadde vunnet. De har etter all sannsynlighet med mindre Urædd eller Egersunds2 skulle sørge for ei skikkelig bombe i deres siste kamper.

Thomas Knutsen og Olaves Fuglem var blant de mange nedtrykte etter kampen

Skuffa
Ørnveteran Thomas Knutsen satt lenge på banen etter kampen.
- Dette er fryktelig surt. Vi slutter å spille fotball når vi går opp til 3-1 og jeg skjønner ikke hva som skjer. Det ene kvarteret ødela mye, ja egentlig hele sesongen. Vi hadde nok sjanser og spill til å avgjøre kampen, og jeg syns vi er klart best, men det hjelper ingenting. Dette er tungt, sier Knutsen som har nesten 250 kamper på A-laget.

Skuffa2
Trener Kjell Andre Thu var også skuffa etter kampen.
- Vi starter kampen bra så får vi fullstendig hjernedrypp og gir de en scoring i form av ett straffespark. Vi legger om til 3-4-3 og spiller veldig bra og scorer 1-1 ved Trym. Går til pause og er egentlig ganske fornøyd med omgangen vi har spilt. 2. Omg startet fantastisk og vi går opp i 2-1 rett etter pause. Vi fortsetter å spille vårt spill å kontrollere kamper vi får 3-1 Etter bra spill og avslutning av Nuno. Etter det så syntes jeg vi er utrolig skuffende. Vi slutter og spille og vi har noen som skrur av og melder seg helt ut. Det virker som vi tror at jobben er gjort. Jeg må nesten se scoringene imot på video men jeg syntes de så ut som ekstremt dårlig forsvarsspill av oss. Jeg savner at vi på stillingen 3-1 har noen som tar litt tak og drar dette i land. I stede virker det som en gjeng som gjemmer seg og slutter å spille fotball. Vi gjør ikke ting som vi er blitt enige om osv. Jeg er utrolig skuffa nå men det er bare å børste den av seg i morgen å tenke at mirakler har skjedd før og at Sola skal møte ett lag som fortsatt har muligheter til å holde plassen hvis de vinner sine to siste. Vi skal da gjøre vår jobb og vinne våre kamper så vi har gjort det vi kan.
Men en tabell juger aldri og vi har surra bort for mange poeng unødvendig og da spesielt på hjemmebane, sier Ørntreneren.

Ørns beste
Nuno Soares fikk fortjent både Pizzaninipizza og smil fra Ørneredet. Han var en kreativ kraft framover, jobbet godt defensivt og scoret også et flott mål som sørget for 3-1.
Ellers var Thomas Utter Jensen god framover og scoret to mål som alle skulle ønske blei mer avgjørende enn de blei.
Thomas Knutsen gjorde også en solid kamp i midtforsvaret, men i likhet med de andre i forsvaret trekker 15  avgjørende minutter noe ned.
Hele Ørnlaget skal ha honnør for solid innsats. Laget var «på» fra første minutt, og sørget for en flott og spennende fotballkamp, som bare manglet ett Ørnmål på å være helt perfekt.

Trym Bergan Solli er høyest i duell i feltet, men uten scoring

Andre kamper denne runden

Lørdag

FK Tønsberg

Staal Jørpeland

2-3

 

Donn

Madla

4-1

 

Pors

Start 2

0-4

 

Urædd

Egersunds 2

6-0

 

Vindbjart

Åssiden

1-2

Mandag

SF2

Halsen

 

Flere av Knut G. Bjervas bilder finner du på Ørns Facebookside.

De seks scoringene fra kampen ser du HER.

Tabellen ser du HER.

Kampfakta NT-ligaen 13.10.18
Ørn Horten – Sola 3-3
(1-1)
Lystlunden stadion – 496 tilskuere
Dommer: Nedim Brbovic, Fevang   
Mål:
0-1 Sebastian Sebulonsen (15,str)
1-1 Thomas Utter Jensen (26)
2-1 Thomas Utter Jensen (46)
3-1 Nuno Soares (54)
3-2 Morten Eriksen (67)
3-3 Håvard Meinset (74)
Gule kort: Fredrik Tørnby (hans sjette), Nuno Soares (hans tredje) og Simon Bahrami (hans tredje – ett til Sola  

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Trym Bergan Solli (Ole Opthun fra 87.)
Thomas S. Knutsen
Håvard Hettervik (Alex Krawiec fra 80.)
Olaves Fuglem
Artan Brovina
Sebastian T. Hansen
Fredrik Tørnby (Fredrik Sjøl fra 65.)
Thomas Utter Jensen
Simon Brahimi
Nuno Soares