Det sies at undrenes tid ikke er forbi, men da det 2000 år siden siste under, må det nok både undre og mirakler til for at Ørn skal rykke opp til 2. divisjon i år. Sola ligger tre poeng foran, med én kamp igjen og møter Egersunds2 i siste kamp. Egersunds2 har bare tatt tre hjemmeseire hittil i år, den siste mot Madla i slutten av august. Tar vi også med at Egersunds førstelag kjemper for kvalifiseringsplassen for opprykk fra i 2. divisjon, og omtrent samtidig med rekruttlagets kamp møter KFUM på bortebane, gikk nok toget med Solas seier over Urædd.

I år får Ørn trolig tre poeng mindre enn Sola, i fjor var forskjellen opp til Moss hele 11 poeng, så vi nærmer oss. Ørn er også det klart beste bortelaget i avdelingen med ni seire, tre uavgjorte og kun ett tap. Det har sviktet litt mer i Lystlunden i år, der det har blitt fem seire, fire uavgjorte og tre tap. 13 tapte poeng var altså tre for mye.

Første omgang mot Halsen
De første ti minuttene var rotete og nervøst, men etter kvarteret tredde Nuno Soares nydelig igjennom til Sebastian Temte Hansen som brukte kneet til å lobbe over den utrusende keeperen.

Få minutter seinere kom Halsen på en kontring, men først ble skuddet til Varg Støvland blokkert av Olaves Fuglem før returen gikk på utsida.
Like etter fikk Thomas Utter Jensen muligheten etter flott spill, men skuddet gikk til side for mål.

Utter Jensen var også aktiv i det bakre leddet og etter vel halvspilt omgang, reddet han på streken etter en corner.
Etter en snau halvtime kom Anders Olsen aleine, men en beinparade fra Miguel Vieira hindret scoring.
Halsen jaktet utligning og var nærmest scoring med et stolpeskudd før pause.

Ørn kunne derfor gå til pause med 1-0 etter en jevnspilt og ikke altfor velspilt førsteomgang.

Miguel Vieira redder en av Halsens sjanser
Bilder: Frode Arnesen

Andre omgang
Ti minutter etter pause hadde Simon Brahimi noen centimeter for korte bein til å sette et godt innlegg i mål.
Midtveis i omgangen var det i stedet hjemmelaget som fikk scoring. En klarering fra en Ørnspiller gikk i en Halsenspiller og Christian Holst ble stående mistenkelig aleine og vippet ballen forbi Ørnkeeperen. Ørnspillerne ropte på offside, men målet blei godkjent.

Dette var imidlertid en kamp Ørn ville vinne. Et frispark fra Nuno Soares ga retur og skuddet fra innbytter Alex Krawiec ble reddet på streken. Thomas Knutsen viste kraft og vilje og banket ballen kontant i mål fra fire-fem meter.

Mot slutten fikk Ørn flere muligheter til å øke ledelsen, selv om Halsen var farlige på kontringer. Først skøyt Thomas Knutsen over, deretter bommet Simon Brahimi på åpent mål, nesten identisk med Joshua Kings sjanse i landskampen mot Bulgaria. Brahimi kom også aleine med keeper, men bommet på nærmest åpent mål.

Det måtte en kvikk innbytter for å punktere kampen. Alex Krawiec ble spilt igjennom av Nuno Soares, deretter driblet han av et par spillere, og tuppet ballen i mål - en glimrende enkelmannsprestasjon.

Dermed vant Ørn 3-1 og hadde gjort jobben, men det hadde også Sola.

Alex Krawiec feirer etter å ha gjort 3-1

Middels dag
Trener Kjell Andre Thu mener seieren var fortjent.
- Vi spiller en litt dårlig første omgang hvor vi slurver veldig mye med ball og gir Halsen mange unødvendig overganger. De gangene vi klarer å sette sammen en del pasninger skaper vi noen gode angrep og scoringen kommer etter veldig bra spill, men det skjer litt for sjeldent. Vi gjør ett bytte og endrer formasjon i pausen. Vi blir litt bedre, men spiller fortsatt ikke en fantastisk kamp. Vi slipper inn en scoring til 1-1, men kommer tilbake og scorer helt fortjent to  mål. Vi burde nok satt en eller to til, men sløser bort ett par tre kjempesjanser. Vi tar med oss tre velfortjente poeng på en middels dag, som vi skulle ønske fikk større betydning, sier Ørntreneren.

Simon Brahimi var nær scoring flere ganger mot Halsen

Ørns beste
Nuno Soares har virkelig funnet formen og var den kreative kraften i Ørnlaget. Thomas Knutsen var igjen solid i det bakre leddet og fikk også sin femte scoring for sesongen. Alex Krawiec var et friskt pust som innbytter, og kunne notere seg for en scoring og en målgivende i løpet av sin halvtime på banen.

Ganske unikt
Vi kan nevne at det nå er tre generasjoner Riisnæs som har startet for A-laget til Ørn. Eirik var i startoppstillingen til denne kampen, pappa Harald spilte 90 kamper mellom 1986 og 1995, mens farfar Svein Harald fikk 119 kamper fra 1970-1977.

Neste kamp/tabell
Siste seriekamp spilles lørdag 27. oktober kl. 12.00 hjemme mot Madla.
Mye er avklart både i topp og bunn. Sola sikrer seg trolig opprykksplassen, Ørn blir nummer to, med poeng mot Madla og Vindbjart blir nummer tre.

Nederst er det klart at Sandefjord Fotball2 rykker ned, sammen med Urædd, Åssiden og Egersunds2.

Tabellen ser du HER.

Du kan se høydepunkter fra kampen HER.

Andre kamper denne runden

Vindbjart

Egersunds 2

7-1

Sola

Urædd

3-0

Åssiden

Pors

2-8

Madla

SF2

3-1

Staal Jørpeland

Donn

1-4

Start 2

FK Tønsberg

2-2

Siste serierunde (spilles lørdag kl. 12.00)

Ørn Horten

Madla

SF2

Staal Jørpeland

Pors

Vindbjart

FK Tønsberg

Åssiden

Donn

Start 2

Urædd

Halsen

Egersunds 2

Sola

Kampfakta NT-ligaen 20.10.18
Halsen - Ørn Horten 1-3
(0-1)
Bergeskogen – en del tilskuere
Dommer: Hans Kristian Pedersen, Nanset
Mål:
0-1 Sebastian Temte Hansen (15)
1-1 Christian Holst (67)
1-2 Thomas Knutsen (73)
1-3 Alex Krawiec (91)
Gule kort: Artan Brovina (tredje i serien), Håvard Hettervik (hans fjerde, soner mot Madla) Endi Zekaj (hans første)

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Håvard Hettervik
Thomas S. Knutsen
Olaves Fuglem
Eirik Riisnæs (Jørgen Sjøl fra 46.)
Artan Brovina
Sebastian T. Hansen (Endi Zekaj fra 75.)
Nuno Soares
Thomas Utter Jensen
Simon Brahimi
Ole Opthun (Alex Krawiec fra 60.)