Det meste var avgjort før siste serierunde. Sola var omtrent klar for opprykk, og Ørn ville være sikret andreplassen med poeng mot Madla. Nederst var både SF2, Urædd Åssiden og Egersund2 klare for nedrykk.

Gjør en bra match
Trener Kjell Andre Thu var fornøyd etter seieren mot Madla.
- Ja, vi spiller en bra match. Periodevis spiller vi veldig god fotball, men vi slurver litt med siste pasningen eller avslutningen. Det var mange unge fikk prøve seg og gjør en god figur. Hva som skjer videre er fortsatt litt uvisst. Det blir vel noe møter i løpet av uka så får vi se hva som kommer ut av det, sier Thu
Trenerduoen Bergman/Thu var godt kledd under kampen
Bilder: Knut G. Bjerva

Til å være en kamp som ikke betød all verden, viste Ørnlaget en imponerende innsats. Laget hadde stort sett kontroll, og var både best i banespillet og produserte flest sjanser.

Før pause
Det kunne imidlertid begynt litt annerledes for allerede etter fem minutter satte Madla ballen i mål, men etter konferanse med assistentdommeren ble målet annullert for offside.
Ti minutter seinere tok Ørn ledelsen. Etter et innlegg fra venstrekanten skrudde Nuno Soares ballen i mål fra 14-15 meter. Nuno sin ellevte scoring for sesongen, kun ett mål bak sesongens toppscorer Thomas Utter Jensen.

Nuno Soares gratuleres av Sebastian Temte Hansen (26)

Etter vel halvspilt omgang doblet Ørn ledelsen. Jørgen Sjøl og Alex Krawiec kombinerte glimrende på høyrekanten, før Sjøl avslutta med en innleggslobb som gikk over keeper i en perfekt bue.

Ørn fortsatte å produsere sjanser, og både Nuno Soares, Utter Jensen og Artan Brovina hadde gode sjanser som av ulike grunner ikke endte i mål.

Nasrat Haydar fikk spille nesten en time og gjorde sine saker meget bra

Etter pause
Andre omgang ble målløs, og etter hvert ble det mye leken fotball. Ørn byttet etter hvert inn fire unge spillere som alle hadde god kontroll.
Ørn hadde gode muligheter til å øke ledelsen, først da Alex Krawiec driblet seg forbi på kanten, men det påfølgende skuddet fra Sebastian Temte Hansen gikk over fra seks-syv meter. Deretter kom Utter Jensen igjennom men skuddet blåste høyt over mål.
Madla hadde også et par sjanser, men først gikk skuddet i tverrliggeren før keeper Vieira reddet til corner.

Dermed endte det med 2-0 til Ørn, og ettersom Sola vant 5-0 over Egersunds2 ble det andreplass på tabellen – som i fjor. Ørn har samme poengsum som i fjor har mye bedre målforskjell og er kun tre poeng bak laget som rykket opp.

Vi tar med en hjertesukk fra tribunen i pausen: «Hadde SF2 i høst stilt med like ungt lag mot Ørn som de gjorde mot Sola, hadde Ørn ganske sikkert rykket opp.»
Så små marginer er det i fotballen.

Nuno Soares var blant Ørns beste

Ørns beste
Fredrik Tørnby fikk Pizzanini-pizza som Ørns beste, trolig i sterk konkurranse med midtstopper Thomas Knutsen som gjennom sesongen har framstått som Ørns klart beste utespiller. Dessuten var Nuno Soares kreativ på midtbanen, og kunne også notere seg for sin ny scoring, hans ellevte for sesongen.
Jørgen Sjøl fikk smil fra Ørneredet, mens keeper Miguel Vieira ble kåret til årets spiller av Ørneredet. Ekstra hyggelig var det at foreldrene til Thomas Knutsen, Therese og Tom, fikk belønning som årets foreldre av Ørneredet for sin tilstedeværelse på nesten samtlige kamper. 

Andre kamper denne runden

SF2

Staal Jørpeland

2-1

Pors

Vindbjart

5-2

FK Tønsberg

Åssiden

2-0

Donn

Start 2

1-1

Urædd

Halsen

1-1

Egersunds 2

Sola

0-5

Simon Brahimi var nær scoring – som her

Flere av Knut G. Bjervas bilder finner du HER. 

Tabellen ser du HER.

Kampfakta NT-ligaen 27.10.18
Ørn Horten – Madla 2-0
(2-0)
Lystlunden stadion – 108 tilskuere
Dommer:
Mål:
1-0 Nuno Soares (16)
2-0 Jørgen Sjøl (24)
Gule kort: Jørgen Sjøl og Artan Bravina

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Olaves Fuglem (Nasrat Haydari fra 36.)
Thomas S. Knutsen
Fredrik Tørnby
Jørgen Sjøl
Artan Brovina (Lars M. Arnesen fra 77.)
Sebastian T. Hansen (Endi Zekaj fra 60.)
Nuno Soares  (Johan Bonden Nysveen fra 77.)
Thomas Utter Jensen (Ole Opthun fra 60.)
Simon Brahimi
Alex Krawiec