Alt om kampen kan du lese her, inkludert en del praktisk informasjon og ikke minst ta samtidig en liten kikk på Horten kommunes video promo "Om å bo i Horten":

Ørn har muligheter

Spissen Lasse Bransdal scoret to mål mot Sandefjord, og gleder seg til kampen.
- Det er klart vi kan overraske mot Vålerenga, som vi gjorde mot Sandefjord. Jeg har tro på at det blir en morsom kamp, og vi har vist at vi er gode på kontringer, så der har vi muligheten. Det hadde selvsagt vært moro å score som mot Sandefjord, men det viktigste er at laget presterer og vi spiller en god kamp. Jeg håper det kommer mye folk, det gjør at det er ekstra moro å spille, sier Ørnspissen som foreløpig står med åtte mål hittil i sesongen.

Skal nyte øyeblikket

Trenerduoen Thu/Bergman var avslappet etter mandagens trening.
– Dette er rein bonus og vi har sagt til spillerne at dette skal bli en fest og at vi skal på banen og nyte øyeblikket. Vi skal selvsagt bite fra oss, gjerne på samme måte som mot Sandefjord, og tror vi også kan overraske Vålerenga. De har hatt et stigning i spillet, slik vi så mot Rosenborg på søndag. Egentlig skal det være umulig for Ørn å slå Vålerenga, men det umulige har skjedd før, blant annet for ei snau uke siden. Vi kan i alle fall love at vi ikke skal undervurdere Vålerenga, smiler trenerduoen.


Trenerduoen Kjell Andre Thu og Trym Bergman oppsummerer mandagens trening.

Ørn har en nesten skadefri tropp. Eneste usikkermomentet er venstreback Trym Bergan Solli som fikk en smell mot Holmen, men han virket klar på treninga på mandag, og vil bli testet videre onsdag.

Enga i cupen i år

Vålerenga gikk komfortabelt videre fra 1. runde etter 8-0 mot Gran fra 4. divisjon.
I forrige runde ble det atskillig tøffere, mot Ørns avdelingskollega Kråkerøy. Etter at Henrik Kjelsrud Johansen og Ghayas Zahid hadde sørget for 2-0, slapp Enga Østfoldlaget inn i kampen. Dette resulterte i to scoringer og selv etter ekstraomganger stod det 2-2. Det måtte straffesparkkonkurranse til og der vant til slutt Enga etter at Einar Jäger scoret på det siste straffesparket.
Du kan lese om og se video fra kampen HER.

God generalprøve

Vålerenga presterte søndag kveld årsbeste mot Rosenborg, men måtte nøye seg med 1-1. Herman Stengel utlignet meget fortjent for Vålerenga fem minutter før slutt.
Vålerenga stilte følgende lag mot RBK:
Robert Sandberg
Robert Lundström
Enar Jaager
Jonatan Tollås Nation
Rasmus Lindkvist
Magnus Lekven
Ghayas Zahid
Christian Grindheim
Daniel Fredheim Holm
Mohammed Abdellaoue
Bård Finne

Benyttede innbyttere
Herman Stengel  
Henrik Kjelsrud Johansen
Ernest Agyiri


Engatrener Ronny Deila og daværende Ørntrener Jørgen Jalland fra da han besøkte Lystlunden som Godset-trener.

Vel forberedt trener

Ronny Deila var trener for Strømsgodset da de var på besøk i 2. runde i cupen i 2014. Da måtte Godset ha ekstraomganger og fem minutter før slutt, sørget Peter Kovacs for seier til laget fra Drammen.
Deila sa etter kampen mot Rosenborg at han ikke kunne ta noe for gitt, og at han derfor ville være godt forberedt og stille et godt lag mot Ørn Horten.
Sist gang Vålerenga gjestet Lystlunden var i 1. runde i cupen i 2008. Da inviterte Ørn til folkefest og snaue 3000 tilskuere tok imot invitasjonen.
Alen Patros var den eneste av dagens Ørnspillere som spilte denne kampen, mens Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abdellaoue kom inn som innbyttere for Vålerenga.


Daniel Fredheim Holm var med da Vålerenga sist gjestet Lystlunden, og var meget god mot RBK søndag
Foto: Vif.no

Spillere for begge lag

I nyere tid har både Ørnspillerne Jørgen Jalland (56 kamper), Ardian Gashi (82 kamper) og Arnar Førsund (6 kamper) spilt for Vålerenga. Gashi vant serien med Enga i 2005. Like kjent er det kanskje ikke at Per Gunnar Bredesen ble seriemester for Vålerenga både i 1983 og 1984.


Arnar Førsund er den yngste spilleren som har spilt for begge klubbene, her fra 2004 da overgangen var klar.

Mange supportere fra Enga

Klanen har varslet at kommer mellom fem og seks hundre Engasupportere fra Oslo. Noen vil komme i buss, andre med privatbiler, mens en del vil komme med Bastøferja siden den er gratis for passasjerer. I tillegg kommer supportere fra resten av Vestfold. Klanen vil ha tilhold på søndre del av tribunen mot Parken.
En del Ørnsupportere har Vålerenga som sitt andre favorittlag i norsk fotball. Valget på hvem de skal heie på under onsdagens cupkamp, bør uansett være ganske enkelt.


Alen Patros er den eneste av dagens Ørnspillere som spilte mot VIF i 2008.

Mange engasjert

Styreleder Kjetil Ramberg har hovedansvaret for arrangementet.
– Det er mange i Ørn som stiller opp på kort varsel, og dette er et løft for klubben. Kommende helg arrangerer vi jo Kanalcupen, og helgen etter er vi medarrangør på After Sail på Indre Havn så vi er veldig glad for alle i klubben som bidrar, for det er mange detaljer som skal på plass. Vi opplever stor støtte fra nærmiljøet, og er spesielt glade for støtten både fra Horten kommune, Horten Love, samt næringslivet og handelsstanden i kommunen. Dette er en mulighet til å vise fram både Ørn og hele kommunen på en positiv måte. Vi håper mange i kommunen kommer på folkefesten, sier Ramberg.

Vanlig billettpris

Ørn har valgt å holde vanlige priser på kampen. Det betyr at det vil koste 100 kroner for voksne, mens barn under 16 år slipper inn gratis. Det oppfordres til at man tar med seg kontanter for billetter og til de tre kioskene som vil være rundt banen.


Vi håper på lignende jubelscener som her fra kampen mot SF.

I tillegg til fotball

Selv om det er kampen mellom Ørn Horten og Vålerenga som er det viktigste, vil det skje mye annet i Lystlunden.
Allerede fra kl.17 kan du få servert grillmat i et telt på parkeringsplassen ved Hortenshallen.
Fra 17.45 vil Glenn Tharaldsen spille sine kjente Ørnsanger fra taket på speakerbua.
I pausen vil første dansere fra La Salle Dans vise seg fram, før det blir en mini-fotballkamp mellom Falk håndball og Ørn Old Stars.
Patrick Søderstrøm fra A-stallen har nok en gang tatt initiativ til en utlodning, der man kan vinne fine gevinster. Det blir solgt lodd før kampen og i pausen.

Parkering

I forbindelse med bygging av ny videregående skole i parken, et det begrenset med parkeringsmuligheter nær stadion. Det jobbes med alternativ parkering.
Vi oppfordrer derfor tilskuere fra distriktet om å bruke sykkel/bein, eller parkere i byen.

Velkommen på folkefest

Da gjenstår det bare å ønske velkommen til årets idretts- og fotballfest i Horten.
Hvis du var tilstede da cupbomben smalt mot Sandefjord, regner vi med at du kommer igjen.
Hvis du misset den kampen, bør du absolutt få med deg kampen.
Det kan være kø ved billettportene, så vær ute i god tid slik at du får med deg hele kampen fra dommeren blåser i fløyta kl. 18.30.

Helt til slutt - benytt muligheten til også å ta en kikk på Horten kommunes video promo:
 "Om å bo i Horten":