Fra 1977 til 1979 var engelske topplag gjester i Lystlunden. Æresmedlem Per Branstad samler stoff til en artikkel om disse kampene, og jakter på bilder som publikum har tatt, eller spart på. Han har programmene fra kampene mot Chelsea og Ipswich, men savner kampprogrammet fra oppgjøret mot Crystal Palace i 1979. Kjenner vi Hortensfolk rett, er det noen som har spart på dette.

Hvis du har noe som kan ha interessere, ta kontakt med Per på telefon 959 91231 eller epost: pe-brans@online.no.

For å pirre interessen, gjengir vi det som stod om kampene i Ørns jubileumsbok:
1977
For første gang etter krigen hadde Horten besøk av et engelsk lag, det var London-klubben Chelsea som spilte mot Ørn i Lystlunden den 19. mai, et meget populært besøk og en morsom kamp som gjestene vant med 3–1.

1978
Nok et engelsk lag var på besøk i Lystlunden, cupmesteren Ipswich, som i en regnværskamp i mai måtte slite hardt for å berge en 2–1 seier. Ørn tapte penger på arrangementet, det skyldtes nok regnet som høljet ned hele dagen.

1979
En ekstra jubileumskamp, og sommerens store opplevelse, var kampen mot Crystal Palace. Kampen avsluttet tre år med engelske topplag på besøk og Per Erik Kompallas frispark sørget for uavgjort mot den engelske toppklubben. Manager, og senere engelsk landslagssjef Terry Venables, ble tydeligvis overrasket over motstanden fra et lag på nivå tre i norsk fotball: «Ørn imponerte meg virkelig». Venables roste innsatsen til motstanderlaget og var spesielt imponert over målscorer Kompalla, selv om det ikke resulterte i noe proff-tilbud fra Londonklubben.

Englands seinere landslagssjef Terry Venables var imponert over Per Erik Kompalla, her i duell med en Palace-spiller