Bare se på statistikken. En fenomenal lav snittalder på 21.4 år, desidert best målforskjell med +42 og 2,4 mål per kamp er tall som snakker for seg selv. Men Ørn har også høyest tilskuertall i avdelinga med gjennomsnittlig 268 tilskuere per kamp, til tross for at en rekke andre lag i avdelinga har bedre fasiliteter. At Ørn allikevel har avdelingas høyeste tilskuertall  overrasker ikke styreleder Øyvind Alnæs.

– Ørn er byens klubb, og har en god supportergruppe. Det er allikevel imponerende at vi vi er helt på topp, hvis en ser på fasilitetene supporterne tilbys. Det er mange sitteplasser, men det er ekstremt nedslitt og begrenset, sier styrelederen, som håper det høye tilskuertallet kombinert med lovende fotball i 2019 kan tydeliggjøre behovet for stadion enda mer.

MÅL: Simon Bahrami kom til Ørn i høstsesongen, og var med å hjelpe klubben til utrolige 65 mål i avdelinga. Foto: Frode Arnsesen

– En del av vår identitet

Heller ikke når han blir presentert med den lave snittalderen blir Alnæs overrasket. Det er ikke tilfeldig, men en del av en helt klar plan, kan han fortelle.

– Den lave snittalderen er ingen overraskelse, for Ørn har som mål å satse på unge spillere, og det er en del av vår identitet, sier Alnæs bestemt.

– Ung og lovende stall

I strategiplanen for perioden 2019-2023 står det nemlig nedfelt at klubben skal satse tungt på egen spillerutvikling, og kombinere bredde og elite på en god måte. Det kan hovedtrener Kjell-André Thu støtte opp under, som samtidig kan fortelle litt om den målrike men strukturerte spillestilen laget hadde i 2018.

– Vi har en ung og lovende stall som har ballen mye, med mål om å angripe. Vi scorer mange mål fordi vi har ballen mye, med visjonen om nettopp å score mål. Vi slipper inn få mål fordi motstanderen ikke kan score mål når de ikke har ballen. Altså forsvarer vi oss gjennom å ha ballen, og vi reddes også ofte av en fenomenal keeper når motstanderen først kommer til sjanser, innrømmer Thu.

LOVENDE: Ørn har en svært lovende spillerstall, stadfester trener Thu (t.v.) Foto: Knut G. Bjerva

Han synes at det er kjipt å se opprykket glippe rett foran ørneklørne, men sier det er viktig å se fremover.

– Ørn scorer mange mål, slipper inn få og har en ung og lovende stall som er i enorm utvikling, slår treneren fast.

Hjemmesida har pratet mer med Kjell André Thu om lagets lovende fremtid, og en sak om det kommer før helgen.