- Jeg er glad for at de er tatt ut, og det er naturlig at vi som klubb har høye ambisjoner. Jeg har stor tro på at Ørn-spillere også skal få landslagsoppdrag i løpet av 2019, og sikter til de mange talentfulle spillerne i barne- og ungdomsavdelinga.

De fem spillerne som er tatt ut er:

  • Alina Gashi (04- og 05-skolen)
  • Julie Holm Edvardsen (05-skolen)
  • Mohammed Reza (05-skolen)
  • Syver Arnesen (05-skolen)
  • Kamba Kalala Tumba (05-skolen)

 

Hovedtrener for de tre guttespillerne, Patrick Søderstrøm er ikke overrasket over at de tre spillerne er tatt ut.

– De skiller seg ut ferdighetsmessig, alle sammen. Mohammed Reza byr på en god spilleforståelse og posisjonering. Han er glad i ball og har en god teknikk og presis skuddfot. Syver Arnesen på sin side har en enorm løpskapasitet som kombinert med en svært god venstrefot.

Han fortsetter:

– Spissen Kamba Kalala Tumba innehar en enorm fysikk for alderen, og er en dødelig trussel for motstanderens forsvarsspillere. Alle tre har absolutt noe å gjøre på landslagsskolen, sier Patrick Søderstrøm.

Han er imidlertid overrasket over at ikke forsvarsspilleren Eldar Avdic ikke er tatt ut.

– Han er en rågod forsvarsspiller som er fullt på høyde med de tre andre, og han kommer til å bli en kjempebra fotballspiller i framtida. Nå gjelder det å jobbe for å nå neste uttak, forteller Søderstrøm.

NFFs spillerutvikler i Vestfold, Espen Kirknes, kan fortelle at de to jentespillerne som er tatt ut begge er to svært interessante spillere, som forbundet ønsker å jobbe mer med. 

 – De er dedikerte, trener godt og er nysgjerrige, som er det landslagsskolen står for. Vi ønsker å utvikle spillere, og Alina Gashi og Julie Holm Edvardsen har et stort potensiale.

Kirknes forteller at de to jentene skiller seg ut fra andre spillere, men på hver sin måte.

– Alina Gashi er en midtbanespiller som viser stor tilstedeværelse, både i kamper og i økter. Hun holder et høyt nivå, og er en spennende spiller vi ønsker å teste på årsnivået over også. Julie Holm Edvardsen er en fin type, som fremviser de gode holdningene og verdiene landslagsskolen er ute etter. Hun viser dedikasjon, og det ser ut til å være et stort potensiale i henne, avslutter Kirknes.  

 

Foto: Frode Arnesen