– Vi er ikke favoritter i år, men det er alltid mulig å rykke opp, svarer Thu på spørsmål om lagets opprykksjanser.

Ørns fotball i 2018 som i 2017 har vært en angrepsrettet fotball, men med fokus på å styre kamper.

– Fotball handler om å spille ballen og angripe mål, og det er den fotballen vi skal spille. Gode resultater kommer ved å ha ballen mye, for når man har ballen kan man score, og man hindrer motstanderen i å gjøre det. Vi bruker altså det å ha ballen som et offensivt våpen, men vel så mye som en taktikk for å være sterke defensivt, sier Kjell André Thu.

– Naturlig utvikling

Han forstår at denne fotballen kan være uvant for enkelte, men det er sånn fotballen har utvikla seg, forteller Thu.

– Det er en litt annen fotball enn den som ble spilt på 70, 80 og 90-tallet. Da ble ballen dunka frem, men min erfaring er at jo fortere ballen dunkes frem, jo fortere slås den rett tilbake i fleisen. Vi spiller en moderne fotball, og den har fungert veldig godt. Vi rykka ikke opp, men vi har slått klubbrekorder på løpende bånd, sier han.

– Hvordan føler du klubbens supportere reagerer på fotballen som spilles i Lystlunden?

– Det er som sagt en forandring fra den gammeldagse fotballen, så reaksjonene er litt delte. Vi hadde nok håpet på litt mer støtte, for det har blitt en ukultur at alt er ræva. Når vi leder 8-0 på hjemmebane med én spiller utvist, og det kommer negative kommentarer virker alt litt meningsløst.

– Hvordan reagerer spillerne på det?

– Det har kommet noen kommentarer på det, for Lystlunden er en intim stadion, der alt høres. Jeg tror nok en del spillere opplever det som litt kjipt. Det er viktig for laget å motta støtte i både motgang og medgang, for det kommer tøffe kamper i løpet av en sesong, og det er da man virkelig trenger å få støtte fra sidelinja, forteller en ærlig Ørntrener.

– Et enormt potensiale

Han forteller at han Ørn skal fortsette å bygge på det samme som de gjorde forrige sesong, for fotballen som ble spilt i Lystlunden var veldig lovende. Ordet lovende finne man også i den lave snittalderen, som er på utrolige 21,4 år.

– Det er en utrolig lav snittalder for seniorlag å være, men spillerne behersker det veldig bra. Vi har lederstjerner i Thomas Knutsen (30) og Miguel Vieira (28), som har måttet påta seg mye ansvar, men det har de klart veldig fint.

Han synes det kun er et pluss å ha så mange talentfulle spillere i stallen, og er spent på hvilket makspoteniale spillerne hans har.

– Jeg skulle likt å sett snittalderen for Moss og Sola. Det jeg vet er at den iallefall er mye høyere hos dem, mens vi har en stall som kommer til å ta enorme steg de neste åra. Jeg regner med at snittalderen blir cirka ett år høyere enn i fjor, siden alle i troppen blir ett år eldre.

Han fortsetter:

– Da jeg kom tilbake til Ørn på tampen av karrieren var det et steg for meg til å trappe ned, og jeg var i selskap med en rekke andre. Nå har vi en sulten spillerstall som er klare for å kjempe om opprykk, og som blir bedre for hver eneste dag. Det er sinnsykt artig å jobbe med en så ung gjeng, som samtidig jobber knallhardt og har gode holdninger. Vi har klart å snu kulturen fra å være siste stopp for avdanka spillere, til å bli et lag for spillere med enormt potensiale og lyst, sier han før han understreker at det nå gjelder å jobbe kontinuerlig med individuell- relasjonell og kollektiv ferdighet.

Det er ingen hemmelighet at det gror godt underifra i Ørn, og Thu gleder seg stort til å ta i mot Ørngutter på A-laget når de er klare for å ta steget opp.

– Det ligger i Ørns ånd å gi spillere sjansen tidlig, og selv gleder jeg meg enormt til om to- tre og fire år, for det er det ene kullet etter det andre med masse A-lagsspillere som kan være med å løfte klubben. Vi snakker en 10 til 20 A-lagsspillere over en periode på seks år, som er helt unikt. Da er det dagens spillere som vil stå frem som lederne, sier han, og legger til:

– Så gjelder det bare å kunne gi spillerne i klubben et godt tilbud, og det gjør vi ved å tilby gode treningsfasiliteter, og å kunne være på et så høyt nivå som mulig for å gi klubbens talenter en god læringsarena. Ørn er klare for å ta steg, avslutter en optimistisk Kjell André Thu.