Hele 1000 spillere fra hele landet følges opp av NFF, men uttaket er redusert til femti spillere som nå skal på Equinors talentleir. Gjengaar er nå blant de femti spillerne, og deltar altså på talentleir i Sarpsborg 31. januar til 3. februar. Neste mulige nivå nå er landslagssamling i mars og landskamper mot Italia og Østerrike i april/mai. Da må han først overbevise NFF om sine kvaliteter på talentleiren i Sarpsborg. Dersom han beviser seg verdig for landslagsspill vil han få hortenseren Jan Peder Jalland som landslagstrener. Uttaket til talentleiren gleder utviklingssjef Kjetil Ramberg, som sender sine gratulasjoner.

– Jeg vil først og fremst gratulere Dennis med velfortjent uttak. Samtidig håper jeg dette er en inspirasjon til mange jente - og guttespillere i klubben vår som har høye mål, store ambisjoner og hver dag jobber hardt for å nå langt, sier Ramberg, før han legger til:

– Jeg har stor tro på at Dennis både har ferdighetene og mentaliteten som skal til for å nå neste nivå som er landslagsspill for G15. 

– Jeg skal gripe sjansen

Den høyrebeinte 14-åringen spiller ving, og står frem som både lynrask og svært teknisk. Han imponerer stadig, og debuterte for A-laget i en treningskamp mot Frigg lørdag 19. januar. I 2018 vant han Dana Cup med 2004-laget, der han samtidig ble mottok beste spiller-utmerkelse. På Ørns årsmøte fikk han prisen for årets guttespiller i barne- og ungdomsavdelingen.

Hovedpersonen selv er fornøyd med uttaket, og ser frem til å teste seg mot noen av landets beste spillere på hans alder.

– Det er veldig gøy, og noe uforventa. Jeg gleder meg stort til å møte mange av de beste spillerne i landet, men jeg skal gi alt. Det var tøft å få testet meg på A-laget, og jeg forventer å få testet meg like hardt nå. Jeg ser på meg selv som heldig, for det er mange andre spillere fra laget mitt som også kunne vært tatt ut, men nå skal jeg gripe sjansen, for jeg håper å bli tatt ut til G15-samling senere i år, forteller Dennis Gjengaar fornøyd.

– Starten på en god trend

Også for klubben og alle deres trenere og ledere som bidrar til utviklingen av de mange talentfulle spillerne er det selvsagt artig at stadig nye Ørn-spillere tar steget opp blant landets beste i sin årsklasse. Ramberg kan fortelle at klubben gjør mange bevisste valg for å utvikle spillere som holder et så høyt 

– De siste åra har Ørn produsert mange spillere som har fått testet seg på regionssamlinger eller landslag, seinest Adnan Hadzic (nå i Start) og Johan Bonden Nysveen. En gjenganger for alle spillerne er at de har hospitert opp på høyere årsklasser tidlig. Bak det ligger nøye og gode vurderinger fra klubbens side for hvem som er klare til å teste seg oppover.

Han fortsetter:

– Gode trenere er også en viktig faktor. Klubben har flinke trenere som skaper gode og robuste lagmiljøer, men som også er svært gode til å ivareta og utvikle enkeltspillere. Det er flere spillere i klubben som mottar stor interesse fra andre klubber, men de ser at det Ørn kan tilby er vel så bra. Når vi ser at spillerne skyter fra A-laget, holdes de ikke igjen. Snarere tvert i mot, vi hjelper dem til å velge riktig steg videre. 

Ramberg tror den suksessen vi er nå kun er starten på en svært lovende utvikling.

Jeg mener at den siste tidens positive utvikling bare er starten på en god trend, for det er veldig mange spillere som følger tett bak Gjengaar, på flere kull. At Ørn til stadighet sender spillere til samlinger burde være en inspirasjon for alle, avslutter en fornøyd Ramberg.