Minneord: Frank Pedersen

Frank Pedersen har en lang tid bak seg i Ørn - historien. Han holdt seg orientert om hele klubbens drift, oppdatert og moderne i tankegangen som  han var helt til det siste. Frank var en kar som kunne knytte klubbens historie til nåtiden og også se klubben inn i framtiden.
 
Frank hadde godt humør og mye humor. Det illustreres godt når han beskrev sine beskjedne spillerkarriere i Ørn. Tre kamper ble det i 1952. Det var i den perioden Frank mente cornerflagget ble oppfunnet slik at han hadde noe å ta tak i når han spilte på kanten og farten hans ble for stor. Istedenfor videre spillerkarriere gikk Frank inn i styret. Han var kasserer i 1955 og 1956 og så sekretær i tre år fra 1958.
 
Frank Pedersen var formann (som det het på den tiden) i klubbens siste sesong i norsk toppserie. I 1961 og 1962 ledet han klubben. Først ble det opprykk og så nedrykk igjen fra hovedserien som ble spilt høst/vår. Frank Pedersen avsluttet sin tid som klubbens formann med stil : 3-0 - seier over Rosenborg i et fullsatt Lystlunden.
 
Samtidig som Frank Pedersen begynte en lang karriere i Vestfold fotballkrets gikk han inn i en utvidet huskomite i klubben i 1963. Klubben pusset opp brakka som i dag er Ørnhuset og de nye klubblokalene stod ferdig i 1964. I fotballkretsen begynte Frank i 1963 som styremedlem. Det var han også i 1964 samtidig med at han begynte som kretsens forretningsfører. Det var han helt fram til 1973. Frank' s ordentlighet og nøyaktig ble også klubben til del senere. Revisor var han i mange år  samtidig med ulike  verv i Ørn' s eldre.
 
Det var aldri noen tvil hvem som var på vei opp trappa på Ørnhuset når Frank var i anmarsj. En mer lettbeint kar på 93 år  til langt utpå senhøsten ifjor skal det letes etter. Kombinert med bading i Fyllinga var det sosiale samvær i 10 - 12 - gjengen på Ørnhuset som var fast på programmet. Fra hans faste stol kom det alltid kvalifiserte meninger. Han var lavmælt, men tydelig. Han vare lun, sosial og hadde ofte artige  kommentarer, ikke minst befriende selvironi. Han var levende opptatt av klubben. Han så a - kampene, men hele klubbens drift interesserte ham. Som styreleder fram til desember ifjor hadde jeg stor glede av Frank' s synspunkter. Det var spesielt gode spørsmål han stilte. Formaninger til "guttungen" var ikke hans stil.
 
Med sine 93 år var Frank Pedersen klubbens nest eldste medlem. Han vil bli savnet i klubbmiljøet. Klubben minnes Frank som en av de viktige klubb - lederne sist Ørn Horten var på nasjonalt toppnivå og som et trivelig og kunnskapsrikt klubbmedlem i alle år. Våre tanker går til Frank' s fire døtre og øvrig familie.
 
For FK Ørn Horten
Kjetil Ramberg
Tilbake