– Januar bød på 5 avlyste økter i Lystlunden, så vi så oss nødt til å finne på noe sammen og syntes det var et fint alternativ da flere av gutta selv hadde ytret ønske om dette. Etter en tøff start på året med mye snø, kulde og lite balltrening tok vi 11`er gutta en tur innom Horten Svømmehall for en sosial samling med lek og moro, forteller Håvard Eide.

Det tradisjonelle «Fellesbadet» var byttet ut med «Herrebad» i forbindelse med oppussingen av Svømmehallen, så trenergruppa så raskt at dette kunne by på noen utfordringer da snittalderen normalt sett er 60+ ved slike badetider, men dette satte ingen stopper.

– Noen overraskende blikk fra de gamle traverne var det når det kom 14 elleve åringer fulle av energi inn i garderoben, men de fleste syntes det var hyggelig. Terping på pasning og mottak ble byttet ut med baklengs, forlengs, 360 med skru, bomba og spikern`n, og mange av spillerne syntes dette var en glimrende mulighet å trene scorings - feiringer på også, smiler han.

Litt høylytt ble det ute i hallen, men badevakten løste dette enkelt med «trussler» om at gutta måtte igjennom en 200 meter butterfly om de ikke dempet seg. Det ble brått stille og gutta sto som selve sølvguttene i stupebrett køen - deretter.

– Alt i alt var dette et topp opplegg som jeg anbefaler flere lag å benytte seg av om baneforhold ikke er optimalt. Ta gjerne en ekstra økt innimellom og bruk de ulike arenaer den flotte byen vår har å by på til sosiale samlinger. Er det kino, svømmehall, langball eller skateboard så er det fortsatt en verdifull økt for gruppa, noen ganger kanskje den viktigste, sier Eide.

Han får støtte av utviklingssjef Kjetil Ramberg, som forteller:

– Å trene spesifikt på fotball er det viktigste for å mestre fotballferdigheter best mulig. Men, men alternativ trening kan være et godt supplement. Når forholdene i tillegg er vanskelige er det riktig at vi bruker penger på lagene til å finne andre treningsformer. Når det i tillegg er både artig og skaper en bra arena for å gjøre noe annet sammen enn å trene fotball, er det bare å kjøre på for de lagene som ønsker det, avslutter Kjetil Ramberg.