Foto: Knut G. Bjerva

Godset kom ut i hundre i begge omganger, men Ørn overtok mer og mer utover i omgangene. Adnan Hadzic avgjorde for Ørn ti minutter før slutt da han fyrte av fra nesten 25 meter, og ballen føyk opp i vinkelen. Dette ble kampens eneste scoring i kapteinens jubileumskamp og Ørn ligger fortsatt på andreplass på tabellen.

Kampen mot Strømsgodset2 var kaptein Thomas Knutsens kamp nummer 200 for Ørn Hortens A-lag. Han har passert legenden Bjørn Odmar Andersen (195 kamper) og har bare fem kampen igjen før han også går forbi dagens Ørntrener Kjell Andre Thu og Jørgen Jalland (205). Mest bemerkelsesverdig er at Knutsen bare har stått over fem kamper siden debuten i 2010, og bare to kamper de siste seks sesongene.

Ørn møtte et sultent og ballsikkert Strømsgodset2 på Marienlyst mandag kveld. For første gang på seks forsøk, kunne Ørn reise hjem med poeng – hele tre av dem. Godset kom ut i hundre i begge omganger, men Ørn overtok mer og mer utover i omgangene. Adnan Hadzic avgjorde for Ørn ti minutter før slutt da han fyrte av fra nesten 25 meter, og ballen føyk opp i vinkelen. Dette ble kampens eneste scoring i kapteinens jubileumskamp og Ørn ligger fortsatt på andreplass på tabellen.

Kampen mot Strømsgodset2 var kaptein Thomas Knutsens kamp nummer 200 for Ørn Hortens A-lag. Han har passert legenden Bjørn Odmar Andersen (195 kamper) og har bare fem kampen igjen før han også går forbi dagens Ørntrener Kjell Andre Thu og Jørgen Jalland (205). Mest bemerkelsesverdig er at Knutsen bare har stått over fem kamper siden debuten i 2010, og bare to kamper de siste seks sesongene.


Kaptein Thomas Knutsen har kun stått over to kamper de siste seks årene.
Bilder: Knut G. Bjerva

Ørn har spilt fem ganger mot Strømsgodset2 på Marienlyst siden lagene møttes første gang i 2010. Laget har alltid reist poengløse fra Dramen, og har 8-20 i målforskjell, men det endret seg etter kampen 2. pinsedag.

Ørn manglet toppscorer Lasse Bransdal som var hjemme da han ikke følte seg helt vel. Dessuten sonte Artan Brovina for tre gule kort, noe som ga junioren Olaves Fuglem tillit fra start på kanten, mens Alen Patros var flyttet inn sentralt.
Godset har i år stilt et jevnt, ungt lag, og gjorde det også mot Ørn. Laget bestod av sultne og ballsikre unge spillere, som var vant til å trille mye ball

Første omgang

Godset gikk tøft ut fra start og fikk flere store målsjanser, men keeper Miguel Vieira stod nok en gang fram med tre solide redninger.
Etter halvspilt omgang overtok Ørn mer, og Niklas Haakenstad fikk kampens største sjanse, men avslutningen fant ikke nettmaskene.
Dermed stod det 0-0 til pause, og håpet var at Ørn skulle heve seg etter pause, som laget har gjort i de fleste kampene så langt i år.


Thomas Utter Jensen med en stor sjanse, men SIF-keeper Matias Finnestrand avverget.

Andre omgang

Trym Bergan Solli gikk ut til pause, og ble erstattet av den hurtige teknikeren Alex Krawiec som bidro til å sette ekstra fart i Ørnangrepet.
Det unge Godset-laget kom ut i hundre også etter pause, men Ørn og ikke minst keeper Vieira stod godt i mot. Ørn var giftige på kontringer, som de har vært i hele år, men det skulle ta litt tid før den avgjørende scoringa kom.

Vel ti minutter før slutt tok G18-landslagsspiller Adnan Hadzic ansvar. Han førte ballen framover og fra nesten 25 meter fyrte han av, og ballen føyk inn i vinkelen.
«En scoring for neste jubileumsbok», var kommentaren til Per Branstad.
Adnans første mål for sesongen sørget for 1-0 til Ørn, og dermed tre viktige poeng med tilbake i privatbilene til Horten.


Matchvinner Adnan Hadzic tar imot gratulasjoner fra Håvard Hettervik og Niklas Haakenstad, mens Thomas Knutsen er på vei.

Lite energi

Trener Kjell Andre Thu var fornøyd med tre poeng, men ikke alt som skjedde på banen.
– Det virka som flere var litt tomme for energi i dag, kanskje ikke så rart, siden dette er den femte kampen på vel 14 dager. Vi møter et godt lag, med flere på G18- og G19-landslaget, og kampen stod lenge og vippa. Som tidligere år er vi farlige på kontringer, selv om vi i dag ikke fikk full uttelling på disse. Med seier i dag er vi fortsatt med i toppen, og nå får vi ei uke med god trening, før vi tar i mot Odd3 neste mandag, sier Ørntreneren.


Trener Kjell Andre Thu gir instruksjoner til Alex Kraviec.

Ørns beste

Keeper Miguel Vieira spilte en ny meget god kamp, og var Ørns beste spiller. Hans avgjørende redninger var sterkt medvirkende til at Ørn fikk med seg alle poengene.
Videre viste nylig uttatte G18-landslagsspiller Adnan Hadizic at formen er god, og i tillegg til seiersmålet, var han både ballvinner og framspiller fra sin midtbaneposisjon.
Bakerst var midtstopperparet Thomas Knutsen/Håvard Hettervik igjen solide, og som nevnt bidro Alex Krawiec til å skape ubalanse i Godset sitt forsvar.


Keeper Miguel Vieira ha imponert denne sesongen, og gjorde det også mot Godset2.

Tabell/neste kamp
Med seieren over Strømsgodset2 gjeninntok Ørn andreplassen, fem poeng bak. Moss vant 2-1 over Drøbak Frogn på lørdag etter nok en gang å ha avgjort i siste spilleminutt. Ørn ligger dermed fem poeng bak Moss, men er det laget som har sluppet inn færrest mål i avdelingen.

Ørns neste kamp er hjemme mot Odd3 mandag 12. juni kl. 19.00.

Du kan se flere av Knut G. Bjervas bilder HER

Andre kamper    
Fredag Oppsal Vestfossen 4 - 0
Lørdag Ullern Kråkerøy 0 - 0
  Holmen Kvik   Halden 0 - 4
  Moss Drøbak-Frogn 2 - 1
Mandag Sarpsborg08   2 Østsiden 0 - 0
Tirsdag Odd 3 Sprint-Jeløy  

 

Neste serierunde

   
Fredag Kråkerøy Østsiden  
Lørdag Ullern Oppsal  
  Drøbak-Frogn Holmen  
  Kvik   Halden Strømsgodset2  
  Vestfossen Moss  
Søndag Sprint-Jeløy Sarpsborg08   2  

 

Kampfakta NT-ligaen 5.6.17

Strømsgodset2 - Ørn Horten 1-0 (0-0)
Marienlyst stadion – 120 tilskuere
Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier

Mål:
0-1 Adnan Hadzic (79)
Gule kort: Ingen (!) til Ørn, ett til Strømsgodset 2

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Torgeir Fredriksen
Thomas Knutsen
Håvard Hettervik
Trym Bergan Solli (Alex Krawiec fra 46.)
Olaves Fuglem
Alen Patros
Adnan Hadzic
Thomas Utter Jensen (Jens-Erik Johansen fra 62.)
Niklas Haakenstad
Joachim W. Hoff