Som eneste klubb i Vestfold har vår klubb med tre spillere på kommende Equinor-talentleir i Sarpsborg og den eneste klubben som har med både jente - og guttespillere. Alina Gashi er tatt ut på jenter 04/05 og Kamba Kalala Tumba er tatt utpå 05 - samling. I 04 - klassen er troppen halvert fra første samling og Dennis Gjengaar har kommet med videre.

Han er i første omgang tatt ut på "skyggelandslaget. I samme klasse fikk Dennis' lagkamerat Sander Engesveen nylig en utmerkelse fra fotballkretsen som "bedre med ball". 

 

Alina Gashi, født 2005 skal på Equinor-samling sammen med 05- og 04-spillere. Der skal hun konkurrere om å komme med videre på nye samlinger etter at den nåværende troppen er kuttet. Med sine ferdigheter og holdninger bør Alina ha alle muligheter til å hevde seg meget godt. Alina kom fra Nykirke IF i 2018 og er et tydelig produkt på godt arbeid i klubbene rundt og samarbeid på jentesiden.

 

- Det er også viktig å gratulere fotballgruppa til Nykirke IF med uttaket av Alina. Det er fortjent og spesielt moro for Alina, men vi vil gjerne honorere NIF med jobben de har gjort og gjør for yngre spillere. Vi lover å ta godt vare på spillerne fra klubbene rundt oss som velger Ørn Horten for neste steg. Vi setter stor pris på samarbeidet med NIF, sier Kjetil Ramberg. 

 

(saken fortsetter under bildet)

Kamba Kalala Tumba

 

Også for Kamba Kalala Tumba, født 2005 er det første samling på dette nivået. Den sterke spissen skal konkurrere med 50 spillere, alle født i 2005 fra hele landet om å komme med på neste nivå.

 

Dennis Gjengaar, født 2004 deltok på Equinor-samling tidligere i vinter, og har nå altså passert det første nåløyet etter at den daværende troppen er halvert. Dennis er tatt ut på det såkalte "skyggelandslaget". Målet for Dennis på den kommende samlingen blir å kvalifisere seg for den endelige landslagstroppen. 

(saken fortsetter under bildet)

Dennis Gjengaar

- Et naturlig mål, sier Kjetil Ramberg, klubbens utviklingssjef.

 

- Dennis var småsyk under deler av første samling, men har altså vist mer enn nok kvaliteter til å bli tatt ut i den slankede troppen. Jeg tror han har alle muligheter til å kvalifisere seg for den endelige landslagstroppen, sier Kjetil.

 

Han gratulerer også Alina og Kamba med uttaket.

 

- Begge har spennende ferdigheter som gjør det helt realistisk at de kan passere det første nåløyet og dermed ta neste steg. Det er motiverende for alle tre spillerne å få denne muligheten. Medspillerne bør også motiveres av at her er det muligheter.

 

En spiller som bør kunne få nettopp det - en mulighet i løpet av sesongen - er Sander Engesveen, født 2004. Sander fikk nylig prisen "bedre med ball" på årsmøtet i fotballkretsen.

 

- Sander har gode forutsetninger for å bli en kommende toppspiller. Uttak til samlinger og tropper kan ofte være marginalt og jeg tror Sander absolutt har potensiale til å kvalifisere seg på et senere tidspunkt.

 

- Klubben vår er den eneste i kretsen med tre spillere og dessuten både jente- og guttespillere på talentleierne.

 

Hva betyr det for klubben?

 

- Det betyr at det gjennom lagstilbudet og spillerutviklingstiltakene blir utviklet spillere på nasjonalt toppnivå. Det kommer vi også til å fortsette med.  Samtidig er det viktig å understreke at uttak til slike samlinger bare er en del av en lenger prosess der det daglige treningsarbeidet avgjør. De som blir best tilslutt er de som trener med kvalitet over tid.

 

- Det er klubbens ansvar å legge til rette for rett nivå på trening og matching. Det er det vi daglig jobber med for hele tiden å videreutvikle. Spillerlogistikken, hvem bør spille hvor til enhver tid for å gi optimal utvikling er en viktig jobb. Dette gjelder flere spillere i klubben enn de som er tatt ut. Det er andre spillere som bør være - og i hvert fall blir - aktuelle for uttak til samlinger og fremtidige landslagstropper. Og, så har vi de som gjennom god jobbing over tid tar steget til toppfotballen uten å ha vært aktuelle for slike samlinger i det hele tatt. Men, nå gleder vi oss først og fremst med utmerkelsen til Sander fra kretsen og uttaket av Alina, Kamba og Dennis, sier Kjetil Ramberg i en kommentar til hjemmesiden.