Svein Harald Riisnæs, det er nemlig han det handler om, gratuleres  av klubben med 75-årsdagen. Svein Harald etablerte seg raskt i FK Ørn Horten etter han kom til Horten. Han debuterte i 1970 og spilte 119 kamper fram til 1977. Han har vært aktiv i klubben i hele perioden etter at han la opp som spiller. Han har vært trener, leder og hatt ulike roller som tillitsvalgt. Jeg tror Svein Harald kjapt fikk go'følelsen for byen og klubben og som gjør at han i dag en stor Horten og Ørn Horten-patriot.

Familien Riisnæs er en ekte fotball-familie. Som far til to gode fotballspillere i Harald og Dag, og barnebarn som spiller fotball (der blant andre Haralds sønn Eirik så sent som i fjor spilte på Ørns A-lag og Dags sønn Magnus nylig ble tatt ut på landslagssamling for 2004-spillere) har ikke Svein Harald akkurat hatt problemer med å fylle fritiden. 

Medlem av sportslig utvalg for senioravdelingen for menn har vært og er hans base de siste årene. Han følger A-lag herrer tett, men engasjerer seg sportslig på alle nivåer i klubben. Mest kjent for Hortens-publikummet er han nok som det man må kunne kalle brun-nøytral speaker på A-herrers hjemmekamper. Fra «Svein Haralds plass», ja, stolen nærmest speakerbua heter det, mangler det ikke engasjement og et brennende ønske om godt Ørn–spill og seier. Hvor mange tusen mil det må ha blitt i bilen på vei til bortekamper opp gjennom årene er jeg usikker på. Mer sikker er jeg på at endel av timene har gått med til å høre på lydbøker.

Æresmedlemskapet sier noe om hans posisjon og derfor gratulerer hele klubben verdens mest fotballinteresserte tannlege med dagen!

Kjetil Ramberg