Det er ei uke til seriestart og Ørn hadde derfor valgt en tøff motstander til siste treningskamp for alvoret setter inn. Ørn har ikke spesielt god statistikk mot FK Tønsberg på Tønsberg gressbane. Ørn har aldri vunnet mot FKT i seriekamp i Tønsberg, nærmest var laget i fjor da det ble 1-1 etter at FKT utligna like før slutt.

Første omgang
FKT pressa høyt og hadde et klart overtak det første kvarteret av kampen, uten å skape noen målsjanser.
Etter hvert jevnet kampen seg ut, og Ørn hadde de to største målsjansene før pause.
Først kom Simon Bahrami aleine med keeper, men i en litt pressa situasjon maktet han ikke sette ballen forbi FKTs gode keeper. Deretter kom Nuno seg fri etter flott veggspill, men fra litt skrått hold reddet keeper Midtlyng.

En intens førsteomgang hvor finspillet uteble, men hvor Ørn hadde god kontroll defensivt. FKT utmerka seg mest ved lange baller på spissen og solid kjemping noe som resulterte i hele fem gule kort.

Kampen var preget av stor innsats fra begge lag
Bilder: Knut G. Bjerva

Andre omgang
FKT kom også tøft ut etter pause, uten å produsere særlige sjanser. Det tok bare få minutter før Ørn var fullt med i kampen.
Etter et snaut kvarters spill sørget et svakt tilbakespill til at FKT fikk sin første store sjanse, men ballen gikk like utafor.
Etter en time gjorde Kjell Andre Thu tre bytter. Inn kom Vetle Skaar Eriksen, Suleman Ahmed og nysigneringa Shåresh Ahmadi. Det betød at Momodou Lamin Cham blei flytta inn fra venstreback til midtstopper, Jørgen Sjøl gikk ned som høyreback, mens Skaar Eriksen inntok den andre backplassen.

Momodou Lamin Cham i fint driv framover

Ørns nye forsvarspiller Momodou Lamin Cham (Mommo) hadde en heading i stolpen etter en corner, men minutter seinere var utnyttelsen enda bedre. Corneren ble slått på bakerste stolpe der Shåresh Ahmadi headet den til Simon Bahrami foran mål. Headingen gikk videre til Thomas Knutsen som måtte bevege seg litt bakover før han fikk headet ballen over målstreken. Fram til kampslutt var det imidlertid litt usikkert når ballen var over linja.
- Var det du eller jeg som scora, sa Thomas Knutsen til Simon Bahrami.
- Det var deg, den var allerede over linja da jeg var borti den, svarte spissen.   
Godt med ærlige spillere.

Simon Bahrami sikrer at ballen er over målstreken

Nuno Soares fikk to store sjanser etter scoringa, men ingen av dem gikk i mål.
Rett før kampslutt viste keeper Miguel Vieira hvorfor Mjøndalen har vist interesser for ham. Da vartet han opp med en praktredning etter at Nuredin Syla kom aleine igjennom.

Nuno Soares med en av sine to store sjanser på slutten, mens Alen Patros følger nøye med

Fornøyd trener
Kjell Andre Thu var godt fornøyd etter kampen.
- Jeg syns vi gjør en veldig bra kamp mot et godt lag. Vi har veldig god kontroll defensivt, og slipper til veldig få sjanser. Selv når vi gjør skifter i tre posisjoner i det det bakre leddet, slipper vi ikke til mye, selv om den siste til FKT var veldig stor.
Vi var klar over at FKT kom til å prøve å presse oss lave, og det tok litt for lang tid før vi klarte å etablere eget spill. Vi må jobbe med ball offensivt da vi i perioder mister ballen for lett. Vi har heldigvis flere alternativer på de fleste plassene på laget, og det er trygt foran en lang sesong, sier Ørntreneren.

Ørntrener Kjell Andre Thu ga klare kommandoer under kampen

Første seriekamp
Seriestart er mot Frigg på Marienlyst i Oslo lørdag 13. april kl. 14.00.
Første hjemmekamp er tirsdag 23. april kl. 19.00 mot Mjøndalen2. 

Flere av Knut G. Bjervas bilder fra kampen, kan du se HER.

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Leroy S. Nilsen (Vetle Skaar Eriksen fra 60.)
Thomas Knutsen (kaptein)
Lars M. Arnesen (Suleman E. Ahmed fra 60.)
Momodou Lamin Cham
Olaves J. Fuglem
Alen Patros (Shåresh Ahmadi fra 60.)
Nuno Soares
Jørgen Sjøl
Simon Bahrami
Alex Krawiec