God utvikling
Trener Kjell Andre Thu er fornøyd med lagets utvikling i treningskampene?
- Vi er veldig fornøyd med vinteren. Vi har trent godt, spilt mange kamper og fått trent på det vi ønsker. Treningskampen har vært bra, møtt mye bra motstand og føler vi har fått den matchingen vi ønsker.
Vi møter ett bra Frigg lag i serieåpninga men vi går på banen for å vinne hver kamp i år, også denne.
Vi fikk en kjedelig beskjed på trening i dag at Nuno ikke kan spille i morgen pga skade. Det er selvsagt kjedelig for oss, men vi har flere som kan gå inn å gjøre en bra jobb der. Så selv om både Fredrik Tørnby, Nuno Soares, Artan Brovina, Johan Bonden Nysveen og Nasrat Haydari er ute av midtbane spillere er jeg ikke bekymret. I tillegg er Ole Opthun og Jens Erik Johansen ute en stund til, sier Ørn treneren.

 

I dag vendte Ørngutt Benjamin Zalo hjem, han blir klar til hjemmekampen mot Mjøndalen2 tirsdag 23.4. kl 19.00.
Les mer HER.

Keeper Miguel Vieira er blant divisjonens beste keepere
Foto: Frode Arnesen

Motstanderen
Frigg ble stiftet 13 dager etter Ørn - 17. mai 1904.
Laget endte på andreplass i fjor tre poeng bak Senja. Laget tapte 1-0 mot Senja i siste serierunde, og dermed røyk opprykket. Året før endte laget på sjetteplass, hele 27 poeng bak Stabæk2 som rykka opp.

Laget har mistet flere spillere siden i fjor, blant andre toppscorer Vital Curtis Kaba og Ilir Kukleci til Arendal. De viktigste spillerne inn er Varg Støvland fra Halsen og Petter Stangeland fra Sola.
Frigg har imponert i treningskampene og har blant annet slått Asker, Bærum og Kvik Halden fra 2. divisjon.
Mange har derfor Frigg som en av opprykksfavorittene, sammen med Vålerenga2, Lyn og Ørn. (Unntaket for Ørns plassering er som vanlig Tønsbergs Blad som har Ørn på 6. plass, mens FKT tippes på 4. plass.)

Kamp tidligere i år
Treningskampen i Manglerudhallen i midten av februar endte 1-1 Trym Bergan Solli scoret Ørns mål, mens Frigg utlignet med kampens nest siste spark på ballen.
Se scoringene og sjansene fra kampen HER.

Alen Patros har vendt hjem igjen, og løper mer enn de fleste
Bilder: Knut G. Bjerva

Ørns treningskamper
Ørn har spilt 11 treningskamper før seriestart. Det har blitt fem seire, fem uavgjorte og kun ett tap. Ørn har imponert spesielt i kampene mot Moss (4-2) og SF2 (7-1). Tapet kom i en snørik kamp mot Bærum som ble spilt i 3x30 minutter. Her er treningskampene, alle spilt på bortebane:
19.1. Frigg 1-1
2.2. Bærum 1-6
9.2. Flint 3-3
14.2. Flint 2-2
23.2. Moss 4-2
2.3. Sandefjord Fotball 2 7-1
9.3. Pors 4-4
15.3. Strømsgodset2 2-1
23.3. Vestfossen 1-1
30.3. Rommen 2-1
6.4. FK Tønsberg 1-0

Thomas Knutsen blir en viktig spiller for Ørn – også i år

Innbyrdes møter
Ørn har møtt Frigg 31 ganger og det har blitt 13  seire, 6 uavgjorte og 14 tap.
Første gang var allerede i 1910 da Frigg vant 2-1 i Lystlunden. I Ørn første NM-finale i 1916  vant Frigg 2-0 i Trondheim.
Fire år seinere tok Ørn hevn og tok sin første NM-seier med 1-0 over Oslolaget. Der scora Michael Paulsen kampens eneste mål.

Sist lagene møttes var i 2004. Da vant Ørn 3-1 på Bislett etter hattrick av Mohammed Idris 3, mens oppgjøret i Lystlunden endte 2-2 der Eivind Evensen scora begge Ørns mål.
Dagens Ørntrener Kjell Andre Thu spilte begge kampene

Alex Krawiec kan frustrere de fleste med sine tekniske ferdigheter

Objektiv Ørnvurdering
Jørgen Tjærnås er en av landets fremste eksperter på fotball fra 2. divisjon og nedover. Han tipper Ørn på andreplass  på www.sportshjornet.com, bak Vålerenga2. Tjærnås står blant annet bak podkasten «Toppfotball» sammen med «Ørngutten» Martin S. Roppestad. Her er hans vurdering av Ørn før 2019-sesongen:

«Satt lenge i førersetet i avdeling 3 i fjor, men rotet egentlig vekk opprykket på høsten. Mannskapet til Kjell André Thu endte tre poeng bak vinner Sola etter å ha spilt 3-3 mot dem mot slutten – i en kamp hvor Sola hentet inn 3-1 mot slutten av kampen. Dermed ble det en ny sesong i 3.divisjon i Lystlunden.

I fjor jaktet Ørn på en spiss som kunne skyte dem til opprykk. Thomas Utter Jensen leverte 12 mål, mens Simon Bahrami Bjerknes scoret 5 mål på 8 kamper etter å ha blitt hentet fra Åssiden. Nå er den tidligere U-landslagsspilleren Shåresh Ahmadi hentet fra Ullern. Har vært i flere klubber de siste årene, og den høyreiste spissen. Har nå 21 mål på 41 kamper for Ullern, og kan fort være brikken Ørn manglet i fjor.

Alex Krawiec leverte 5 mål fra kanten i fjor, mens tidligere Mjøndalen-junior Artan Brovina sto bak 7 mål i en god sesong på midtbanen. Unge Jens-Erik Johansen hadde en strålende vår med ti mål, men høsten var litt tyngre. I tillegg er kreative Alen Patros tilbake etter ett år i Eik Tønsberg, og det er en populær retur i Horten. Ørn har bra med offensivt skyts å komme med i 2019.

Men viktigst i vinter er nok at keeper Miguel Vieira har blitt værende, tross blant annet to prøvespill i Mjøndalen. Portugiseren som kom til Vestfold grunnet kjærligheten er egentlig for god for 3.divisjon, men har ikke fått match der han har vist seg fram.

Også landsmannen Nuno Soares på midtbanen viste seg i 2018 som en meget solid spiller på dette nivået. Bakover på banen har Thomas Knutsen vært viktig i en årrekke på stopperplass. Ofte med Fredrik Tørnby som makker i 2018. Ørn har nå også hentet Momodou Lamin Cham, som fikk én kamp i sitt comeback i Fram i fjor.

Egenproduserte Olaves Fuglem og Håvard Hettervik var på banen i de fleste kampene i fjor. Tidligere Godset-junior Jørgen Sjøl og Mjøndalen-junior Vetle Skaar Eriksen er andre aktuelle spillere bakover.

Ørn var et topplag i fjor, og burde kanskje sikret seg opprykket. Vi tror på en ny sesong i toppen.»

Vi håper vi får se lignende scener på Marienlyst lørdag. her blir Thomas Knutsen (8) gratulert av Simon Brahimi

Støtt laget
Det blir en tøff bortekamp i serieåpninga. Ørn har vist lovende takter i mange av treningskampene og trenger all den støtte de kan få, både av Hortensfolk, og Ørnsupportere i Oslo. Marienlyst ligger like ved NRK og det er kampstart kl. 14.00.