Bilder: Knut G. Bjerva

Thomas Utter Jensen satte standarden allerede før minuttet var spilt med et frispark i nettaket, og økte til 2-0 (bildet) etter vel en halvtimes spill. Niklas Haakenstad og Niklas Haakenstad økte til 4-0 de siste fem minuttene før pause. I løpet av de ti første minuttene etter hvilen scoret Utter Jensen, Bransdal og Haakenstad, og den siste halvtimen ble faktisk målløs, selv om Ørn hadde flere store målsjanser.
Alt i alt nok en flott Ørnkamp, selv om motstanderen ikke var den aller beste.

Enkelte med god hukommelse vil kanskje huske at Ørn vant 8-0 over Stoppen i 2013, men det var i 1. kvalikrunde i cupen, og «regnes» ikke. Samme år vant Ørn 7-1 over Notodden2, men mer enn 7-0 må vi tilbake til 14. juni 1998 med å finne. Da vant Ørn hele 9-0 over Larvik Turn og Pål Engseth scoret fem av målene.

Selv om Ørn møtte bunnlaget i Lystlunden, var det en viss usikkerhet knytta til kampen. Midtbanesjef Adnan Hadzic var på tur med G18-landslaget, men han var faktisk ikke savnet i Lystlunden, og det er et godt tegn for bredden i Ørnstallen. Sentralt tok Artan Brovina og Alen Patros ansvar, tremansforsvaret var solid og framover var Thomas Utter Jensen sentral i en hengende rolle bak spissene.
Odd3 besøkte Lystlunden i 2013, og da vant Ørn bare 3-2. Det året rykket Ørn opp i 2. divisjon, og 12. juni 2017 gikk det atskillig bedre – for Ørn.

Kapteinen fikk blomster

Før kampen fikk kaptein Thomas S. Knutsen overrakt blomster etter å ha rundet 200 kamper.mot Strømsgodset2 i forrige bortekamp. Knutsen har dermed passert legenden Bjørn Odmar Andersen (195 kamper) og har bare fem kampen igjen før han også går forbi dagens Ørntrener Kjell Andre Thu og Jørgen Jalland (205). Mest bemerkelsesverdig er at Knutsen bare har stått over fem kamper siden debuten i 2010, og bare to kamper de siste seks sesongene.Thomas Knutsen får blomster av sportslig leder Jan Erik Fjellvik

Før pause

Allerede i første spilleminutt satte Thomas Utter Jensen et frispark i mål fra ca 20 meter. Etter snaue 20 minutter burde Lasse Bransdal ha økt ledelsen da han ble nydelig spilt fram av Alen Patros. Selv om han fikk god tid, fikk han ikke plassert skuddet til side for keeper. Fem minutter seinere fikk Niklas Haakenstad en dobbeltsjanse, men Odds beste, keeper Andreas Tangenes, fikk avverget.

Etter vel en halvtimes spill var han sjanseløs etter et flott Ørnangrep. Torgeir Fredriksen kom på ett av sine utallige løp og sendte ballen til Haakenstad. Han så en ledig Utter Jensen som banket ballen i mål fra 12-13 meter.
De siste fem minuttene før pause scoret Ørn ytterligere to ganger. Først spilte midtstopper Håvard Hettervik nydelig fram til Lasse Bransdal som dempet ballen på brystet og skøyt på direkten ballen i nett-taket.
Like før pause var Bransdal tilrettelegger og spisskollega Haakenstad banket ballen i mål.Niklas Haakenstad gjør 4-0 like før pause

Etter pause

Om ikke kampen allerede var avgjort på 4-0 sørget et hat-trick fra Utter Jensen for dette ett minutt etter hvilen.
Lasse Bransdal har ikke scoret i serien siden slutten av april. Selvsagt har vi ikke glemt de to flotte målene som bidro til å sende SF uten av cupen, men i serien har det vært målløst. Mot Odd kunne han notere to flotte scoringer, for snaue fem minutter etter pause dempa han igjen ballen som en spiss skal gjøre og banket den inn med venstrebeinet.Lasse Bransdal kunne notere seg for to mål mot Odd3

Og før det var gått ti minutter av andreomgangen fastsatte Ørn sluttresultatet til 7-0. Torgeir Fredriksen spilte fram Niklas Haakenstad, som etter å ha dratt av en spiller, satte inn ballen med venstrebeinet fra ca 16 meter.

Glad og fornøyd

Trener Kjell Andre Thu var godt fornøyd med den største seieren i dette årtusenet.
– Selv om vi møtte seriens hittil svakeste lag, skal det en del til å score syv mål som vi gjorde i dag. Vi var jo dessuten nærmere 10–0 enn Odd en redusering. Odd lå lavt og kompakt og det betød at vi måtte variere spillet, noe jeg syns vi klarte i lange perioder. Mange spillere var gode og dermed presterte vi på høyt nivå og scoret syv mål. I pausen var vi enige om å holde fokus, og når vi scorer tre mål de første ti minuttene av andre omgang, viser det stor styrke. Vi holder nullen for tredje gang på rad, og lar ikke Odd få en eneste målsjanse, det er jeg også godt fornøyd med, sier Ørntreneren.Trenerduoen Thu/Bergman i alvorlig passiar under kampen

Fornøyd med hat-trick

Tremålsscorer Thomas Utter Jensen gliste bredt etter kampen.
– Jeg kan ikke huske sist jeg scoret tre mål i en A-kamp, det er mulig det er første gang. I dag syns jeg vi gjør en gjennomført bra kamp, der vi lar ballen gå og skaper masse sjanser. Det er utrolig moro å spille i Ørn for tida, miljøet er bra og det er deilig med kort vei til treningene. Jeg føler vi har noe veldig bra på gang, sier Utter Jensen som foreløpig står med seks mål så langt.
Toppscorer er Lasse Bransdal med ti nettkjenninger på 12 kamper, mens Niklas Haakenstad og Utter Jensen har seks.Thomas Utter Jensen blir gratulert av Olaves Fuglem

Ørns beste

Artan Brovina fikk pizza fra Pizzanini som Ørns beste spiller. Han spilte en strålende kamp på midtbanen, der han taklet, løp og avleverte gode pasninger. Og han pådro seg ikke gult kort.
Thomas Utter Jensen fikk smil fra Ørneredet, og må ha ros for sine tre solide scoringer, og mange gode dødballer.
Vi kunne egentlig trukket fram alle Ørnspillerne. Fra Miguel Vieira i mål, som ikke gjorde noen feil, men som heller ikke hadde noe særlig å gjøre, til spissduoen Bransdal/Haaakenstad som til sammen scoret fire mål. Felles for alle var en solid innsats og mye godt samspill.
Vi lot oss allikevel imponere av Selim Muho som spilte sin første kamp fra start siden oktober 2010 da Ørn vant 4-2. Muho har vært god på rekruttlaget hittil i sesongen, og fått to innhopp på A-laget, men spilte denne gang samtlige 90 minutter på en prikkfri måte.Artan Brovina spilte sin beste kamp i Ørntrøya, og kan spise pizza

Tabell/neste kamp

Ørn tok tilbake andreplassen på tabellen, dem poeng bak Moss. Laget spilte sin tredje kamp på rad uten å slippe inn mål, og er fortsatt laget i avdelingen med færrest baklengsmål. Laget bedret dessuten målforskjellen kraftig og har nå 23-7 i målforskjell.
Ørns neste kamp er borte mot Sarpsborg2 mandag 19. juni kl.19.00.
Tabellen for Ørns avdeling finner du HER.

Flere av Knut G. Bjervas bilder finner du HER.

Andre kamper denne runden  
Fredag Kråkerøy Østsiden 2-1
Lørdag Ullern Oppsal 1-2
  Kvik   Halden Strømsgodset2 6-1
  Drøbak-Frogn Holmen 0-1
  Vestfossen Moss 0-3
Søndag Sprint-Jeløy Sarpsborg08   2 2-4


Kampfakta NT-ligaen 12.6.17
Ørn Horten – Odd3 7-0 (4-0)
Lystlunden stadion – ca 200 tilskuere
Dommer: Kristian Solvang Johannessen, Falk (meget god)

Mål:

1-0 Thomas Utter Jensen (1)
2-0 Thomas Utter Jensen (35)
3-0 Lasse Bransdal (39)
4-0 Niklas Haakenstad (44)
5-0 Thomas Utter Jensen (46)
6-0 Lasse Bransdal (49)
7-0 Niklas Haakenstad (53)
Gule kort - Ørn: Niklas Haakenstad – ett til Odd3

Ørn Hortens lag:

Miguel Vieira
Selim Muho
Thomas Knutsen
Håvard Hettervik (Trym Bergan Solli fra 62.)
Torgeir Fredriksen
Artan Brovina (Joachim W. Hoff fra 62)
Alen Patros (Marius Baggerød fra 85.)
Olaves Fuglem (Alex Krawiec fra 62)
Thomas Utter Jensen (Jens-Erik Johansen fra 75)
Niklas Haakenstad
Lasse Bransdal