Fredag fikk en Ørn en god og en dårlig nyhet. Den gode var at Benjamin Zalo vendte tilbake til Ørn etter oppholdet i Gøteborg, men han var ikke klar til kampen mot Frigg. Den dårlige var at det samme gjaldt midtbanedirigenten Nuno Soares som meldte pass på grunn av skade.

Svak åpning
Som mot FKT i siste treningskamp kom Ørn svært dårlig i gang mot Frigg. De første ti minuttene dominerte de kjappe og tekniske Friggspillerne og kjørte over et svært tamt Ørnlag. Allerede etter et par minutter tok hjemmelaget ledelsen. Ørn rotet bort ballen midt på egen halvdel, Ulrik Ferrer dro seg etterhvert innvover langs 16-meteren og skuddet suste inn nederst ved stolperota til Miguel Vieira.

Ørn mer med
Etter ti minutter kom Ørn mer inn i kampen og etterhvert var det Ørn som overtok kommandoen. Først fyrte Alex Krawiec av et knallhardt skudd fra ca 20 meter, keeper ga retur i farlig rom, men ingen Ørnspillere var på plasse. Få minutter seinere slo Jørgen Sjøl et godt innlegg, men headinga til Simon Bahrami gikk rett på keeper.

Etter en snau time var det klart for utligninga. På et godt slått frispark fra Alex Krawiec var Simom Bahrami framme med hodet og stusset ballen i mål fra tre-fire meter.

Full Ørnjubel etter at Momodou Cham (Momo - nr 15, midt på bildet) hadde satt inn 2-1.
Bilder: Knut G. Bjerva

Ørn kunne godt tatt ledelsen like etter, men skuddene til Sjøl og Brahami ble begge reddet til corner.
Ti minutter før pause tok Ørn ledelsen, igjen på en dødball. På en corner fra Jørgen Sjøl var Momodou Cham høyest i feltet og headet inn 2-1.

Få minutter seinere burde Ørn økt ledelsen. Etter et flott raid fra Jørgen Sjøl redder keeper avslutninga til Simon Bahrami, og returen settes i stolpen.

Det er mye kraft i headinga til Momodou Cham (Momo) da han gir Ørn ledelsen

Likedan etter pause
De som trodde at Ørn skulle få en bedre start på andreomgang enn den første, tok skammelig feil. Nok en gang var det Frigg som kjørte kampen, og bare etter et par minutter hindret keeper Vieira en utligning.
Fem minutter etter pause utlignet hjemmelaget. På et innlegg fra målscorer Ferre på venstrekanten, bokset keeper Vieira ballen opp i lufta og foran mål. Der stod Per Erik Forgaard aleine på to tre meter og satte enkelt inn utligninga.

Tre minutter seinere tok Frigg ledelsen, og nok en gang var Ulrik Ferrer sentral. Han fyrte av et skudd som blir blokkert av Lars M. Arnesen, men ballen går videre til Emil Grønn Pedersen som kunne sette inn 3-2 bak en utspilt Ørnkeeper.

Utrolig nok fikk ikke Olaves Fuglem frispark etter denne taklinga

Utover i omgangen økte Ørn presset, men nøyaktigheten i de avgjørende pasningene var ikke god nok. Spesielt innleggene fra kantene dalte i kvalitet, noe som gjorde at man ikke fikk utnyttet hodestyrken til Simon Bahrami og innbytter Shåresh Ahmadi.

Tjue minutter før slutt la Ørn om til tre bak og kastet mange spillere framover. Det førte til noen farlige Frigg-kontringer, og et par minutter før slutt var det bare en kjemperedning av Miguel Vieira som hindret scoring.

Keeper Miguel Vieira i full strekk

Møtte et veldig godt lag
Trener Kjell Andre Thu var skuffa etter tapet, men ser optimistisk på resten av sesongen.
- Det var kjedelig å ikke få med seg noe i serieåpninga, men gutta gjør en brukbar match. Vi møter ett veldig godt lag og leder til pause etter en god omgang. Vi blir litt kjørt de første 15 minuttene, men etter det er vi gode og scorer to mål og er nære å sette 3-1 rett før pause.
Etter pause er vi litt sløve og unøyaktige med ball og blir straffet knallhardt med to kjappe og unødvendige scoringer imot.
Vi jobber oss inn i kampen og trykker de bakover i lange perioder av 2. omgang. De får noen veldig farlige overganger når vi kaster all fremover på slutten, men det må man nesten regne med.
Alt i alt en ganske bra match mot ett veldig godt lag som kommer til å ta mange poeng på sin hjemmebane
Får vi i gang de som er på vei tilbake nå, så blir vi fryktelig gode fremover. Vi kommer bare til å bli bedre og bedre når laget får spilt seg inn, sier en skuffa, men optimistisk Ørntrener.

Jørgen Sjøl og Alen Patros (til venstre) var blant Ørns beste mot Frigg.

Ørns beste
Det var flere som utmerket seg på Ørnlaget. Unggutten Lars M. Arnesen var god som midtstopper i sin seriedebut fra start. Jørgen Sjøl var på hugget, spesielt før pause og slo mange farlige innlegg etter gode forseringer. Alex Krawiec trillet i perioder rundt med backer på begge sider, men tok også noen avgjørelser som ikke var like smarte. Alen Patros jobbet og sleit som vanlig og keeper Miguel Vieira var igjen solid. Han hadde flere strålende redninger, selv om man kan stille spørsmålstegn ved plasseringa hans før 2-2-scoringa.

Neste kamp
Årets første hjemmekamp spilles mot Mjøndalen2 tirsdag 3. påskedag kl. 19.00. Da er det visse muligheter for at Benjamin Zalo er med i troppen.

Flere av Knut G. Bjervas bilder finner du på Ørn Hortens Facebookside. 

Andre kamper

 

 

Lørdag

Ullern

Lokomotiv Oslo

1-1

 

Grei

Halsen

1-1

 

FK Tønsberg

Lyn

2-1

 

Drøbak-Frogn

Ready

1-0

 

Mjøndalen 2

Norild

6-1

Mandag

Vålerenga 2

Follo

 

 

Neste runde

 

Mandag

Halsen

Ullern

 

Ready

Frigg

 

Follo

FK Tønsberg

 

Lyn

Drøbak-Frogn

 

Lokomotiv Oslo

Grei

Tirsdag

Norild

Vålerenga 2

 

Ørn Horten

Mjøndalen 2

Kampfakta avd. 2 i NT-ligaen – 13.4.19
Frigg - Ørn Horten 3-2
(1-2)
Marienlyst kunstgress – 150 tilskuere
Dommer: Satha Sritharan, Oppsal
Mål:
1-0 Ulrik Ferrer (2)
1-1 Simon Bahrami (30)
1-2 Momodou Cham (37)
2-2 Per Erik Forgaard (50)
3-2 Emil Grønn Pedersen (53)
Gule kort: Simon Bahrami, Thomas Knutsen – to til Frigg

Ørn Hortens lag
Miguel Vieira
Momodou Cham (Vetle Skaar Eriksen fra 70 .)
Lars M. Arnesen
Thomas S. Knutsen
Leroy Nilsen (Endi Zekaj fra 57.)
Suleman Ahmed (Shåresh Ahmadi fra 57.)
Alen Patros
Olaves J. Fuglem
Jørgen Vedal Sjøl
Simon Bahrami
Alex Krawiec