Trener Kjell Andre Thu ser fram til tirsdagens kamp i Lystlunden.
- Vi gleder oss til første hjemmekamp for sesongen. Vi håper selvsagt å begynne poengfangsten så fort som mulig, men vi møter helt sikkert et meget bra Mjøndalen2, så vi må virkelig opp på nivå, sier Thu.

Mens Ørn tapte 2-3 for Frigg i første kamp, beseiret MIF2 nyopprykkede og nedrykkstippede Norild hele 6-1 etter 2-1 til pause. Alfred Scriven scora tre av målene. Mjøndalen stilte med et sterkt lag der ti av spillerne hadde erfaring fra A-laget. Vamouti Diomande har vel 100 kamper for Mjøndalens A-lag, hvorav 25 i fjor.

Trener Kjell Andre Thu er optimistisk og energisk før årets første seriekamp i Lystlunden
Bilder Knut. G. Bjerva

Trener Thu har fått et luksusproblem med mange tilgjengelige spillere, hva med Nuno Soares som var ute sist, og Benjamin Zalo som har vendt tilbake fra IFK Gøteborg?
- Vi tar en opptelling etter treninga på tirsdag, men Nuno er mest sannsynlig klar, det samme med Benjamin som kommer til å spille.

Dennis Gjengaar blei nylig tatt ut på G15-landslaget, får han sin debut på A-laget på tirsdag?
- Det er veldig konkurranse om å starte og å få være med i troppen til kampene om dagen, men det er ikke usannsynlig at Dennis er med. Uansett stiller vi med et sterkt lag, og jeg håper folk stiller opp i Lystlunden, både for å se Benjamin Zalos comeback i Ørntrøya og resten av laget. Vi skal gjøre alt vi kan for vise oss fram på vårt beste, sier Ørntreneren.

Ørnkaptein Thomas Knutsen scoret mot Mjøndalen i 2015, og blir sentral også på tirsdag

Motstanderen
Mjøndalens rekruttlag rykket opp fra 4. divisjon før årets sesong og tapte kun tre poeng hele sesongen. Tar vi med at laget scora hele 136 mål

Trener/kampleder for Mjøndalen2 er Bjarne Kortgaard Ingebretsen som spilte mange år på A-laget til Mjøndalen. Han fikk tre kamper på U21-landslaget i 2007, blant annet sammen med Arnar Førsund og er sønnen til Strømsgodset-trener «BP» Ingebretsen.

Ørnspillerne Leroy Nilsen, Vetle Skaar Eriksen og reservekeeper Kristoffer Solberg har alle bakgrunn fra Mjøndalen.

Leroy Nilsen er en av dagens Ørnspillere som har bakgrunn fra Mjøndalen

Oppgjør mot de andre brune
Ørn har aldri møtt Mjøndalen2, men har 29 kamper mot A-laget. Det første oppgjøret var allerede i 1917 da Mjøndalen vant 1-0 i en kretskamp.
Det siste oppgjøret huskes nok bedre av mange. I andre runde i cupen i 2015 stod det 2-2 til ordinær tid i Lystlunden. Thomas Knutsen utlignet til 1-1 på straffe, før Alexander Teklemariam sørget for 2-1. Christian Gauseth utlignet ca 20 minutter før slutt. Det ble ikke scoringer i ekstraomgangene, så kampen måtte avgjøres i en straffesparkkonkurranse. Der bommet keeper Marius Berntzen på det avgjørende straffesparket og cupeventyret var over på den verst tenkelige måten.
Mjøndalens trener Vegard Hansen var imponert over Ørn.
- Jeg visste Ørn var et godt lag, men i dag fikk vi det veldig tøft. Jeg syns vi hadde bra kontroll inntil vi fikk en mann utvist. Selv om vi sparte noen spillere, og ønsket å prøve ut noen på uvante plasser, blei det ekstra vanskelig etter utvisningen. Ørn viste seg fram som et veldig godt andredivisjonslag, de var fysisk sterke og veldig godt organisert, sa trener Hansen til hjemmesida etter kampen.

Benjamin Zalo var sentral i cupoppgjøret i 2015

Andre kamper

 

 

Mandag

Halsen

Ullern

2-1

 

Ready

Frigg

2-1

 

Follo

FK Tønsberg

1-4

 

Lyn

Drøbak-Frogn

7-1

 

Lokomotiv Oslo

Grei

0-0

Tirsdag

Norild

Vålerenga 2

 

Trenger støtte
Vi håper du stiller opp til årets første hjemmekamp. Ørn viste mange gode tendenser mot Frigg selv om laget måtte reise poengløse fra Oslo.
Det er kampstart i Lystlunden kl. 19.00. Hvis du kommer med bil, lønner seg å være litt tidlig ute pga. bygging av ny videregående skole og idrettshall.