Det var klart for comeback av Benjamin Zalo i hans første kamp siden han måtte gå ut med skade mot Fram i begynnelsen av september i 2015.
- Jeg syns Benjamin gjør en veldig god kamp, spesielt siden det er mange måneder siden han har spilt kamp. Han blir bare bedre og bedre og blir veldig viktig for oss utover i sesongen.

Dessuten var Nuno Soares tilbake etter skade, og kraftspissen Shåresh Ahmadi fikk tillit fra start. Ørn klarte ikke å utnytte hodestyrken til Ahamdi, og var tannløse foran mål før pause.

Første omgang var i det hele tatt ganske sjansefattig. Mjøndalen hadde et par halvfarlige skudd på mål, mens Ørn var dødelig effektive.

I omgangens siste minutt fikk Simon Brahimi det som virket som en litt håpløs pasning fra Alex Krawiec. Han satte fart, brukte muskler og forserte forbi forsvareren og satte ballen i mål. Har noen klaget på effektiviteten tidligere i sesongen, var Ørn effektive. Ett mål på en halvsjanse, er slett ikke verst.

Simon Brahimi har satt ballen forbi Mjøndalens keeper
Bilder Knut G. Bjerva

Etter pause
Ørn startet bedre etter hvilen, pasningsspillet fungerte og laget var fullt på høyden med spillerne fra Buskerud. Keeper Miguel Vieira måtte i aksjon på et farlig frispark snaut halvveis ut i omgangen. Like etter kom Artan Brovina på banen, hans første kamp etter et langt skadeavbrekk. Etter godt spill hvor Alex Krawiec var initiativtaker, fyrte Brovina av et skudd som gikk like på utsida.

Snaue ti minutter før pause satte Thomas Knutsen ballen i mål, etter gode kombinasjoner på venstrekanten, men det ble annulert for offside. Det så litt tvilsomt ut, men assistentdommeren stod nok noe bedre plassert enn de fleste på tribunen

Keeper Miguel Vieira med en av mange gode redninger

Tre minutter før ordinær tid var ute, fikk Mjøndalen ett av utallige frispark. Dommer Børresen kan ikke karakteriseres som hjemmedommer, og de fleste 50/50-situasjoner gikk i bortelagets favør. Utdeling av gule kort gikk i Ørns favør, og selv da MIF-spillere effektivt hindret kontringer fra Alex Krawiec, ble det kun frispark.

Frisparket fra Jibril Bojang var det imidlertid høy klasse over. Fra ca 25 meter skrudde han ballen opp i vinkelen, utagbart for Miguel Vieira. Dermed endte det 1-1, et resultat som ikke var urettferdig, men som føltes tungt ettersom utligninga kom så seint.

Benjamin Zalo var litt kamprusten, men spilte allikevel en god kamp

Surt poengtap
Trener Kjell Andre Thu var litt oppgitt etter kampen.
– Jeg syns vi lager en del dumme frispark og er ikke dyktige nok i duellspillet. Vi trøkker ikke nok til foran boksen, og selv om de ikke skaper så mye, får vi det ikke helt til å stemme. De presser en del på slutten, og da må vi være flinkere til å utnytte kontringene. Vi møter et veldig bra lag, men vi burde tatt tre poeng i dag, sier Ørntreneren.   

Trenerduoen Thu og Karlsen, samt lagleder Roar Malmquist

Ørns beste
Simon Brahimi fikk pizza fra Pizzanini som Ørns beste spiller. Han jobbet iherdig, spesielt før pause, og scoringen var det det klasse og kraft over.
Thomas Knutsen fikk Ørneredets smil, og sammen med Benjamin Zalo vil de utgjøre en knallsterk midtstopperduo i kampene framover.
Keeper Miguel Vieira kunne lite gjøre på scoringa og var som vanlig solid.
Dessuten viste Artan Brovina meget positive takter da fikk sesongens første 20 minutter.

Før kampen fikk Dennis Gjengaar utdelt en liten påskjønnelse av utviklingssjef Kjetil Ramberg etter uttaket på G15-landslaget

Neste kamp
Ørns neste kamp er borte mot Grei lørdag 27. april kl. 17.00. Grei står med to poeng etter uavgjort mot Halsen og Lokomotiv Oslo.

Flere av Knut G. Bjervas bilder finner du på Ørn Hortens Facebookside.

Andre kamper

 

 

Mandag

Halsen

Ullern

2-1

 

Ready

Frigg

2-1

 

Follo

FK Tønsberg

1-4

 

Lyn

Drøbak-Frogn

7-1

 

Lokomotiv Oslo

Grei

0-0

Tirsdag

Norild

Vålerenga 2

1-1

 

Neste runde

 

 

Lørdag

Ullern

Ready

 

 

FK Tønsberg

Halsen

 

 

Frigg

Follo

 

 

Drøbak-Frogn

Norild

 

 

Vålerenga 2

Lokomotiv Oslo

 

 

Grei

Ørn Horten

 

Søndag

Mjøndalen 2

Lyn 1896 FK

 

Kampfakta avd. 2 i NT-ligaen – 23.4.19
Ørn Horten – Mjøndalen2 1-1
(1-0)
Lystlunden stadion – 223 tilskuere
Dommer: Harlad M. Børresen, Helgerød
Mål:
1-0 Simon Brahimi (45)
1-1 Jibril Bojang (87)
Gule kort: Jørgen V. Sjøl, Benjamin Zalo og Alex Krawiec – kun ett til Mjøndalen2

Ørn Hortens lag
Miguel Vieira
Jørgen V. Sjøl
Thomas S. Knutsen
Benjamin Zalo
Leroy Nilsen
Nuno Soares
Alen Patros
Olaves J. Fuglem
Simon Bahrami
Shåresh Ahmadi (Artan Brovina fra 71.)
Alex Krawiec