Noe skader, men brei tropp
Trener Kjell Andre Thu kan melde om en litt skadeskutt tropp.
- Benjamin Zalo starter på benken, han sliter fortsatt etter smellen han fikk mot slutten i kampen mot Mjøndalen2. Simon «Brahimi» som har vært knallgod for oss så langt var involvert i en ulykke på Falkenstensveien etter kampen på tirsdag så han er ikke klar til kampen.
Fredrik Tørnby fikk noen minutter nå på Ørn2 sist, men kjente fortsatt så han er nok et par uker til før han er 100 %. Dennis (Gjengaar) er på landslaget og Vetle (Skaar Eriksen) sliter fortsatt med låret.
Så vi har en del ute men stiller med en sterk elver som er klare til å ta de første tre poengene for året.
Vi veit at det blir en fysisk kamp hvor Grei er vanskelig å bryte ned. Så får vi håpe at spillet vårt setter seg litt bedre enn det har gjort til nå. Vi var gode nå sist men har fortsatt litt å gå på, sier Ørnteneren.

Motstanderen
Grei rykket opp før forrige sesong og tok en 7. plass i fjor.
Laget har to uavgjorte hittil etter 1-1 mot Halsen hjemme i serieåpninga og 0-0 mot Lokomotiv Oslo sist uke.
For mer utførlig omtale av Grei, se nederst i artikkelen.

Innbyrdes oppgjør
Ørn har møtt Grei seks ganger i serien. I 1991 endte det 1-0 i Lystlunden (Trym Bergman) og 0-2 på Greibanen. I 1996 1-0 på Greibanen (Jan Dale) og 4-1 i Lystlunden (Sven P. Solbakken, Jørn Allum, Christer Magnussen og Christer Andersen).
De to siste oppgjørene var i jubelsesongen 2000 som endte med opprykk til 1. divisjon.
Våroppgjøret i Lystlunden endte 2-2 der Mohammed Idris scora begge måla. I august vant Ørn 1-0 på Greibanen.

Vurdering av Grei
Vi har tidligere gjengitt Jørgen Tjærnås sin vurdering av Ørn. Tjærnås er en av landets fremste eksperter på fotball fra 2. divisjon og nedover. Han tipper Grei på 9. plass før sesongen www.sportshjornet.com

Her er hans Tjærnås' vurdering av Grei:

«Overganger
Inn: Thomas Sivertsen (Korsvoll), Marcus Kristiansen (Korsvoll), Pedro Lopes Lemos, Trym Thorbjørnsen (Korsvoll), Jurrece Mukendi (Heming), Sigve Ravnåsmo (Korsvoll)
Ut: Stig Haugseth (Råde), Marius Østvold (Eidsvold Turn), Petter Severeide

Vurdering:
Mange og lange turer til nord i fjor. I år er avstandene kortere, selv om de ikke møter naboene Årvoll og Rommen. Etter en litt røff start med 1 seier på 8 kamper var de faktisk avdelingens 4.beste lag etter det, og på de 18 kampene tok de like mange poeng som Lyn. 7.plass til slutt var høyst akseptabelt som nyopprykket.

Trener Sami Sakka har hentet hele fire spillere som rykket ned med Korsvoll i fjor. Trønderen Thomas Sivertsen er en bra forsterkning på midten, mens keeper Marcus Kristiansen erstatter Marius Østland.

Har også fått en meget spennende signering i portugiseren Pedro Lopes Lemos i vinter. Ellers er stallen i stor grad lik fjoråret.

Et spørsmål er hvem som skal score målene. Mohsin Ali Ghous var god i 4.divisjon, men fikk det tyngre i fjor. Storscorer Stig Haugseth er borte. Eirik Holt Løw var imidlertid god og sto bak 8 mål i fjor, men de fleste mot lag under dem på tabellen.

Klubbveteran Kristoffer Werner Slåtten, tidligere Lyn-spiller Patrick Gran og Erik Jørgensen er spillere som bidrar med bra med erfaring i en spillergruppe hvor mange var med på opprykket. Også eks-Skeid William Frøskeland hevet laget da han kom inn med duellkraft i fjor.

Laget fra steinbruddet i Groruddalen er et uglamorøst, men solid 3.divisjonslag. Vi tror de berger plassen igjen, men at det blir to plasser lengre ned enn i 2018 i en tøff avdeling.»

Andre kamper

 

 

Lørdag

Ullern

Ready

 

 

FK Tønsberg

Halsen

 

 

Frigg

Follo

 

 

Drøbak-Frogn

Norild

 

 

Vålerenga 2

Lokomotiv Oslo

 

Søndag

Mjøndalen 2

Lyn 1896 FK