Først noen ord om Ørnkapteinen Thomas S. Knutsen. Fra han debuterte mot Vidar i første serierunde i 2010 har han spilt nesten samtlige kamper på A-laget. Thomas er nå inne på Topp 10-lista for spillere med flest obligatoriske A-kamper for Ørn. Han er den som gjennom historien har spilt flest obligatoriske kamper pr. sesong. Selv om han trives best på midtbanen, har han blitt brukt mye som midtstopper fordi han har den autoriteten og innsatsviljen som gjør at han gjør resten av forsvaret gode.

Gleder seg
Trener Kjell Andre Thu har forventninger før kampen mot Pors.
- Det blir gøy med cupkamp i Lystlunden. Vi har god tro på at det er mulig å komme videre til 2. runde, men vi er klar over at vi møter et Porslag som er bra. Vi har sliti med å slå dem i de siste oppgjøra så det har vi tenkt å gjøre noe med på onsdag. Vi kjenner Pors godt og er godt forberedt på hva som eventuelt møter oss. Vi håper også at vi kan dra nytte av at de har hatt en hviledag mindre enn oss.

Hva med laget, blir det store endringer?
- Når det gjelder vår tropp er det stort sett de samme som var med mot Grei. Vi gjør nok noen forandringer fra start, men troppen er så å si den samme.
Det er mye konkurranse i laget og mange som er klare til å bidra når det trengs. Fredrik Tørnby er fortsatt ute, Simon Bahrami sliter fortsatt etter ulykka, Vetle Skaar Eriksen sliter med låret, Dennis Gjengaar er på landslaget og Nasrat Haydari er på vei tilbake etter brudd i ankelen.

Motstanderen
I fjor starta Pors sesongen katastrofalt, men kom sterkere utover i sesongen og endte til slutt på 7. plass, men hele 15 poeng bak Ørn. I år har laget starta betraktelig bedre og ligger på delt tredjeplass med seks poeng. Laget åpna med 1-5 mot Brodd, før det blei 3-0 mot Storm og 1-0 mot Mandalskameratene.

Pors måtte gjennom kvalifisering til 1. runde, der det blei 2-0 både mot Vigør og Halsen.

Christoffer Darabi som spilte 11 kamper for Ørn i 2014-sesongen kom fra Skarphedin til Pors før denne sesongen, og slapp til i kvalikkampen mot Vigør.

Laget trenes av den tidligere storspilleren Tommy Svindal Larsen.

Innbyrdes oppgjør
I fjor møttes Ørn to ganger i serien, og både våroppgjøret i Lystlunden og høstoppgjøret endte 1-1.
Ørn møtte Pors i en treningskamp 10. mars, og spilte 4-4. Her er vår omtale  av den kampen. 
Det seineste cupoppgjøret mellom Ørn og Pors var i 2011 da det ble 4-4 etter ordinær tid og Ørn gikk videre etter straffesparkkonkurransen.

Hyll Knutsen – støtt laget
Vi håper du tar turen til Lystlunden, både for å hylle Ørnkaptein Thomas Knutsen og støtte Ørnlaget på veien til Ullevaal. Det er kampstart i Lystlunden kl. 18.00.
Vi håper du får se lignende scener som på bildet under som er fra våroppgjøret i Lystlunden i 2018.