Det mest gledelige i Lystlunden skjedde kanskje før kampen. Da blei kaptein Thomas Knutsen hedra for sin 250. kamp på A-laget. (Se omtale lengre ned i artikkelen.)

Dette var en kamp der ikke altfor mye stemte for Ørn. Man møtte et Porslag som var effektive i begynnelsen av hver omgang, og som deretter la seg lavt og satsa på kontringer. Kombinert med høy intensitet og kriging om hver ball, ga det resultater.

1-0 kom da det stod ett minutt på stadion-uret. Først bomma Benjamin Zalo på en klarering før midtstopperkollega Lars M. Arnesen ramla. Deretter ble ballen spilt ut til Simon Thorsen og skuddet i motsatt hjørne var utagbart for Miguel Vieira.

Kvarteret seinere måtte Vieira i aksjon med en dobbeltredning, først da en Porsspiller kom aleine, og så på et skudd helt nede ved stolperota.

Halvveis ut i omgangen burde Ørn utligna. En hands i feltet førte til straffespark, men Nuno Soares som var sikker fra 11-meteren mot Grei i forrige serierunde, satte ballen i tverrliggeren. Da var det flere som ante at det ikke var Ørns dag.

Ørn fortsatte å dominere banespillet, mens Pors lå kompakte bakover og satsa på hurtige kontringer.

Lars M. Arnesen og Olaves Fuglem presser Porskeeperen før pause.
Bilder: Knut G. Bjerva

Etter pause
Andre omgang begynte på samme måte som den første. Pors gikk nesten rett i angrep og etter et gjennomspill satte Granit Shala ballen igjen i motsatt hjørne.
Ørn hadde ballen mye etter at Pors igjen trakk seg tilbake og lå kompakt. Ørn kom seg til flere sjanser, de to største hadde Artan Brovina da skuddene blei redda på streken.
Dermed endte det med Pors-seier, og med den forslitte frasen, kan Ørn konsentrere seg om serien.

Trener Kjell Andre Thu med bekymra blikk.

Skuffa over startene
Trener Kjell Andre Thu var skuffa over hvordan laget begynte begge omgangene.
- Vi er jo ikke med når dommeren blåser i gang kampen. Så da blir vi egentlig litt jagende fra første minutt. Og Pors kan ligge lavt og krige og kjøre kontringer. Men syns egentlig at vi spiller ganske bra førsteomgang. Vi skaper en del og skal jo selvsagt gå til pause med 1-1 etter en straffe.
Men så startet 2. omgang med at vi ikke er med i det hele tatt og er feige i duellene. De går opp i 2-0 og da blir det vanskelig.
Vi mangler også kvalitet offensivt, vi har masse ball og er ofte i gode innleggssituasjoner, men treffer veldig sjeldent. Så vi skaper ikke så mye farligheter i 2.omgang så når vi da har kasta ballen i eget mål to ganger, er det greit og fortjent at vi taper.
Vi må finne ut av det med at folk ikke er klare fra start, så må vi bygge videre på det offensive vi gjorde i 1. omgang for da satte vi Pors på mange prøver og det var mye bra. Men alt i alt er vi ikke helt der vi ønsker å være, sier Ørntreneren.

Thomas Knutsen ga alt i sin jubileumskamp.

Neste kamp
Tirsdag 7. mai kl. 18.00 kommer Vålerenga2 på besøk i Lystlunden. De stiller trolig med et lag med mange spillere som banker på laget til Eliteserien, men skal Ørn henge med i toppen, bør det bli tre poeng her.

Jubilantomtale
Som nevnt spilte Ørnkaptein Thomas Knutsen sin kamp nummer 250 på Ørn Hortens A-lag. Hans anvendelighet kom tydelig fram i dag, da han starter som spiss, blei flytta ned på midtbanen før han avslutta som midtstopper. Her er noe ord om Thomas som viktig spiller i Ørn Horten de siste ti åra.

«Fra han debuterte mot Vidar i første serierunde i 2010 har han spilt nesten samtlige kamper på A-laget. Thomas er nå inne på Topp 10-lista for spillere med flest obligatoriske A-kamper for Ørn. Han er den som gjennom historien har spilt flest obligatoriske kamper pr. sesong.
Hvis han spiller like mange kamper som tidligere sesonger vil han gå forbi andre legender som Arvid Pedersen og Ruben Teigen.

Thomas har vært en anvendelig spiller for Ørn. Selv om han trives best på midtbanen, har han blitt brukt mye som midtstopper fordi han har den autoriteten og innsatsviljen som gjør at han gjør resten av forsvaret gode.
Thomas har scora 28 mål, og Ørn har bare tapt tre kamper der Thomas har scora.
Da han i fjor ble kåret til Årets spiller på A-laget, utløste det stående applaus på årsmøtet.

Vi gratulerer Thomas Knutsen så mye med jubileet og takker for innsatsen så langt. Vi håper å se deg på banen i mange år framover."

Thomas Knutsen fikk overrakt et gavekort av daglig leder Ørjan Dimmestøl.

Flere av Knut G. Bjervas bilder finner du HER.

Kampfakta 1. runde i NM – 1.5.19
Ørn Horten – Pors 0-2
(0-1)
Lystlunden stadion – 238 tilskuere
Dommer: Morten S. Flaten, Stokke
Mål:
0-1 Simen Thorsen (1.)
0-2 Granit Shala (46.)
Gule kort: Artan Brovina, Momodou Cham, Miguel Vieira – tre til Pors

Ørn Hortens lag
Miguel Vieira
Jørgen V. Sjøl
Benjamin Zalo
Lars M. Arnesen (Shåresh Ahmadi fra 52.)
Leroy Nilsen (Momodou Cham fra 46.)
Nuno Soares
Artan Brovina
Olaves J. Fuglem
Simon Bahrami
Alen Patros
Thomas S. Knutsen
Alex Krawiec