Går for seier
Trener Kjell Andre Thu lover et innsatsfylt lag mot Vålerenga2.
- Vi ønsker å vise at det var ett arbeidsuhell på Onsdag mot Pors. Hva som møter oss er usikkert men vi føler vi er klare uansett hva de kommer med. Tre poeng er det som gjelder og det er vi klar over.
Vi skal ut og gi alt. De som kommer til Lystlunden skal i alle fall få se et lag som ønsker å vinne, som skal løpe og krige, som skal spurte i angrep når vi har mulighet og som sprinter hjemover når vi mister ballen.
Det skal ikke være noe tvil om at de som er utpå der gjør sitt aller, aller beste for å få sitte igjen som vinnere, sier Thu.

Troppen
Simon Bahrami har vært til MR og må nok vente et par uker før han er klar.
Olaves Fuglem er ny på skadelista og Håvard Hettervik er syk og er derfor usikker.
Det positive er at Fredrik Tørnby er med igjen etter en tids skadefravær.

Siste møte
Ørn møtte Vålerenga2 i en treningskamp i april 2015. Da stilte VIF2 med seks syv spillere fra A-stallen hvor Daniel Braathen, Lars Hirschfeld, Ivan Näsberg og Elias Mar Omanson.  I tillegg kom flere spillere med erfaring fra aldersbestemte landslag. Det var derfor et sterkt 2. divisjonslag som gjestet Lystlunden.
Selv om Vålerenga2 hadde mest ball, var Ørn meget solide defensivt og slapp motstanderen til svært få sjanser. Ørn vant derfor 1-0 etter scoring av Thomas Knutsen på staffe, etter at Alexander Teklemariam som ble felt.

Thomas Knutsen satte inn seiersmålet da Ørn vant 1-0 i 2015, her i duell med to VIF-forsvarere
Bilder Knut G. Bjerva

Tidligere møter
Ørn har møtt Vålerenga2 12 ganger tidligere, alle i 2. divisjon. Ørn har hatt et godt tak på Oslolaget, det har blitt seks seire, fire uavgjorte og to tap. Oppgjørene pleier å bli målrike og det er scoret 46 mål på de 12 oppgjørene, dvs nesten fire mål pr. kamp.

Sist lagene møttes (2012) scoret dagens Ørnspiller Shåresh Ahmedi Vålerengas ene mål da Ørn vant 3-2. Det samme gjorde han i våroppgjøret, da VIF2 vant 3-1.
Thomas Knutsen og Alen Patros spilte kampene, det samme gjorde dagens Ørntrener Kjell Andre Thu.

År

Hjemmelag

 

Bortelag

Res.

1998

Ørn Horten

-

Vålerenga 2

4-2

 

Vålerenga2

-

Ørn Horten

1-1

1999

Vålerenga2

-

Ørn Horten

3-1

 

Ørn Horten

-

Vålerenga2

1-0

2000

Ørn Horten

-

Vålerenga2

2-0

 

Vålerenga2

-

Ørn Horten

2-2

2006

Vålerenga2

-

Ørn Horten

0-2

 

Ørn Horten

-

Vålerenga2

2-2

2011

Vålerenga2

-

Ørn Horten

3-5

 

Ørn Horten

-

Vålerenga2

2-2

2012

Vålerenga2

-

Ørn Horten

3-1

 

Ørn Horten

-

Vålerenga2

3-2

Fra A-troppen
Disse spillerne satt på benken i kampen mot Viking mandag kveld:
Kjetil Haug
Markus Nakkim
Deyver Vega
Fitim Azemi
Erik Israelsson
Oskar Opsahl
Aron Dønnum

Vurdering av Vålerenga2
Vi har tidligere gjengitt Jørgen Tjærnås sin vurdering av Ørn og Grei. Tjærnås er en av landets fremste eksperter på fotball fra 2. divisjon og nedover. Han tipper Vålerenga 2 på opprykksplass før sesongen på www.sportshjornet.com.

Her er hans vurdering av Vålerenga 2:
Hadde muligheten til å berge plassen i fjor, men da 3-0 ble til 3-5 i siste serierunde i fjor beseglet det skjebnen for Vålerenga 2, som dermed rykket ned. Har havnet i en tøff avdeling, men vil de opp tror jeg at de klarer det.

Spillere som reservekeeper Kristoffer Klaesson, kantspiller Aron Dønnum, stopperne Markus Nakkim og Ivan Näsberg er blant de mange unge på benken som helt sikkert vil bli å se ofte her. Også spillere som Erik Israelsson, Devyer Vega og Fitim Azemi, som har sett langt skarpere ut i vinter enn i fjor, er blant spillerne som kan komme til å bidra regelmessig her.

Litt svekket er man av at Felix Horn Myhre og Christian Borchgrevink nå er lånt ut til klubber høyere opp.

Av spillerne som spilte mye i fjor er brødrene Sakarias og Oskar Opsahl viktige. Eldstemann Sakarias er tatt opp i A-stallen, og får en sentral rolle på midten her, mens yngstemann trolig tar en backplass. Sander Werni var imidlertid den som sto mest fram. Angriper med den typiske goalgetter-egenskapen ”være der ballen lander”, og sto bak solide 13 mål.

Av andre unge, lovende er stopper Harald Martin Hauso, høyreback Leo Cornic og kreative Osame Sahraoui 2001-modeller som har fått sjansen for A-laget i vinter. Enda mer lovende er stopper Brage Skaret, en 2002-modell som kan nå langt. Ingen av de er imidlertid av de største, så et spørsmål ved årets andrelag er om de kan få det tøft mot en del lag vil være dem overlegne fysisk.

Midtbanespiller Fredrik Oppegård er også født 2002, og i likhet med Skaret selvskreven på G17-landslaget. Spilte ikke 2.divisjon i år. Men sammen med ett år yngre Odin Thiago Holm, som signerte for Vålerenga fra Ranheim i år, er han ett av talentene det er store forventninger til. Holm skal spille vårsesongen i Tiller, men får trolig sjansen i 3.divisjon når han kommer til Oslo i sommer.

Også 2000-modeller som midtbanespiller Brede Sandmoen og angriper Elias Taubo er spillere man kan vente seg å se her regelmessig

I fjor ønsket Vålerenga å ha andrelaget i 2.divisjon, uten å klare å holde plassen. Jeg tror de går for en retur, og da er de favoritt i avdelingen.

Andre kamper

 

 

Lørdag

Norild

Frigg

6-2

 

Grei

Drøbak-Frogn

1-3

 

Lyn 1896 FK

Ullern

1-1

Søndag

Follo

Ready

3-0

 

Lokomotiv Oslo

FK Tønsberg

0-0

Mandag

Halsen

Mjøndalen2

2-1

Mange lovende spillere
Tirsdag kveld kan du se mange lovende spillere, både på Ørn Horten og Vålerenga2.
Ta gjerne turen til Lystlunden, det er kampstart kl. 18.00.