(Bildene over er fra siste trening - 16. mai.)

Ørn har slitt litt i begynnelsen av sesongen, men det løsnet skikkelig mot Drøbak-Frogn. Med to mål de første fem minuttene var standarden satt, og Ørn ga seg ikke før det stod 8-1.
Ørn rykket dermed opp til 5. plass på tabellen, sekls poeng bak Vålerenga2 og tre poeng bak Lyn og FKT.

Gleder seg
Trener Kjell Andre Thu er forventningsfull foran kampen mot Norild.
- Vi gleder oss til å møte en motstander vi ikke har møtt tidligere og ikke kjenner så mye til.
Vi ønsker jo selvsagt å ta med oss det gode spillet fra seieren over Drøbak-Frogn inn i denne kampen. Vi var gode offensivt og det ønsker vi å gjenskape. Men Norild er et godt fotball-lag med noen enkeltspillere som kan lage litt kvalme for oss. De er fysiske og jobber godt så det holder ikke å sette ut skoa og tro at det holder. Men gutta er klare å vi ønsker å ta en 3poenger på hjemmebane igjen.
Olaves (Fuglem) er fortsatt ute, Alex (Krawiec) er utilgjengelig denne kampen pga.  konfirmasjon i Polen, og der går Simon (Bahrami) rett inn.
Niklas Haakenstad er tilbake og tilgjengelig frem til august etter å ha kommet hjem fra USA. Det er veldig bra for oss.
Ellers så begynner det å se bedre ut. Folk begynner å komme tilbake fra skader og sykdom så begynner å bli skikkelig konkurranse i laget om dagen, sier Ørntreneren.

Kjell Andre Thu ser fram til kampen mot Norild
Bilder: Knut G. Bjerva

Du kan se scoringene fra kampen mot Drøbak-Frogn HER.

Lørdagens motstander
Norild rykket opp før årets sesong og ligger på en litt overraskende 7. plass på tabellen, med like mange poeng som Ørn. Laget har litt dårligere målforskjell, men har spilt en kamp mindre.
Det skyldes at bortekampen mot Drøbak-Frogn blei utsatt, slik at laget har spilt tre av fire kamper på hjemmebane.
Det har blitt 1-1 mot VIF2, 6-2 over Frigg og 1-0 over Follo. I serieåpning blei det 1-6 borte mot Mjøndalen2.
Milos Vucenovic er toppscorer med fire mål i serien, pluss to i cupen.
Norild var gjennom to kvalifiseringsrunder i cupen. Først ble det 5-4 over Tverrelvdalen og deretter 3-1 over Skarp. I første runde blei det bråstopp mot Tromsø som vant hele 8-1.

Se høydepunktene fra kampen mot Follo HER.

Vurdering av Norild
For oss som ikke har så god oversikt over hva Norild står for, er det greit å bruke eksperten Jørgen Tjærnås’ vurdering av laget. Tjærnås er en av landets fremste eksperter på fotball fra 2. divisjon og nedover. Han tippet Norild nest sist før sesongen på www.sportshjornet.com. 

Her er hans oversikt over Norild – foretatt før sesongen.

Overganger
Inn: Håvard Tidemansen (Oppsal), Sander Hilmarsen (Bjørnevatn), Branko Darmanovic (Bjørnevatn)
Ut: Lauritz Harila, Emil Bjørnå

Vurdering:
I fjor var det Bjørnevatn som var eneste finnmarkslag i avdeling med 13 lag fra sør. Det ble for tøft, selv om enkelte resultater på hjemmebane var en opptur. Nå er det Norild som skal forsøke seg.
Har allerede slått ut Skarp i NM, og selv om tromsølaget rykket ned i fjor viser det at Norild ikke nødvendigvis blir kasteballen lagene fra østlandet håper å møte.
Brødrene Milos og Uros Vucenovic har markert seg som solide futsalspillere de siste årene.
Keeper Håvard Tidemansen har funnet veien fra Oslo og Oppsal, mens tidligere Tromsø-junior Sander Hilmarsen spilte høstsesongen for Bjørnevatn. Branko Darmanovic er tilbake etter ett år i samme klubb, hvor det ble solide 8 scoringer.
Forsvarer Elias Hilmarsen og Henrik Pleym, midtbanespiller Tom Kristian Stavseth og angriper Marko Radulovic, som scorer ti mål sist sesong, er andre som trekkes fram som markante navn i laget.

Norild er laget man ikke helt vet hvor står. Men avstanden fra 4.divisjon Finnmark til å møte en rekke gode, etablerte 2.divisjonslag blir tøff. I denne avdelingen er det da kun ett annet opprykkslag også, Mjøndalen 2.
Vi holder Norild som en klar nedrykkskandidat. Et stempel de nok vet alle vil gi dem, og som sørger for at de kan slå underifra.

Andre kamper

 

Lørdag

Halsen

Vålerenga2

 

Grei

FK Tønsberg

Søndag

Follo

Drøbak-Frogn

 

Lokomotiv Oslo

Ready

Mandag

Ullern

Mjøndalen2

Onsdag

Lyn

Frigg