Ørn-Horten tok årets tredje seier da de i Lystlunden slo langveisfarende Norild. Finnmarkingene hadde reist hele 1485 kilometer for å gjeste de brunkledde, bare for å tape 2-0 etter mål av ørnguttene Thomas Knutsen og Alen Patros. Tomålsseier til tross, Ørn kunne vunnet mye mer.

For de brunkledde vartet opp med sjanse på sjanse, men tverrligger, stolpen, utrolige bommerter og ikke minst - en knallgod Håvard Tidemandsen i mål for gjestene, gjorde at Ørn måtte kjempe godt for tre poeng. Norild var nære på å få kampens første mål etter cirka 20 minutter, da Ørn-backen Leroy Nilsen skulle klarere et svakt Norild-innlegg. Unggutten sende ballen i Ørns egen stolpe, kun centimetre fra å ende i eget mål, men ballen gikk fra stolpen og ut, og istedenfor var det Ørn som satte ballen i Norilds nettmasker etter 38 minutter. Ørns nummer 10, Nuno Soares, utfordret keeper Håvard Tidemandsen, som måtte gi retur, og der dukket kaptein Thomas Knutsen opp.

Kaptein Thomas Knutsen fremsto med stor autoritet.

 

Ørns Miguel Vieira ble også testet, men han hadde god kontroll igjennom hele kampen, til stor frustrasjon for krigerne fra nord. Et friskt pust var Niklas Haakenstad, som kom inn for Ørn et kvarter inn i 2. omgang. Han er tilbake fra collegefotball i USA, og gjorde en rekke gode involveringer. Før unggutten reiste over Atlanterhavet spilte han spiss for de brune, men nå kom han som midtbanespiller, og utfordret Norild-forsvarerne en rekke ganger, uten å sette ballen i kassa.

Niklas Haakenstad er hjemme på ferie fra USA, og hadde et særdeles vellykket comeback. Vi tipper han blir verdifull for Ørn i kampene som kommer.

 

Norild jaktet poeng helt inn i det 90. minutt, og da finnmarkingene fikk hjørnespark på tampen av kampen stilte de seg offensivt opp i Ørns 16-meter. Men de brune var først på ballen, og klarerte opp til banens beste, Nuno Soares, som dro med seg ballen til midtstreken før han sendte kula videre til Alen Patros i eksplosiv fart. Midtbanespilleren løp ifra nordlendingene, og fintet attpåtil ut keeper Tidemandsen, før han satte ballen komfortabelt i kassa. I feiringa takket Patros for seg med et vondt lår, og ga plass for Endi Zekaj. 

Trener Kjell André Thu var fornøyd etter kampen, spesielt spillernes prestasjon i andre omgang:

– Vi spiller en ok første omgang, og en god andre omgang, så det var en god dag på jobb. Det ble en rekke sjanser, så vi skaper mye, uten at vi får god nok uttelling. Norilds keeper gjorde en fabelaktig match, spesielt en klasseredning etter skudd fra Knutsen, sier Thu.

Søndag startet arbeidet med å skifte kunstgressdekket i Lystlunden, noe som gleder trener Thu stort. 

– Vi har måttet ta mye hensyn til dekket den siste tiden. Når vi står høyt har det lenge lønnet seg for motstanderen å ligge lavt og kompakt, fordi ballen har trillet sakte på det slitne dekket. Når vi får nytt kunstgress vil ballen gli raskt, og da vil slik fotball være mer effektiv. På sikt ønsker vi å kunne variere spillet vårt mellom effektiv kontringsfotball og elegant pasningsspill, avslutter en fornøyd Thu.

Det er verdt å ta med at det ble delt ut sju gule kamp i kampen, hvorav fire gikk til Ørn. Det var Momodou Cham, Jørgen Vedal Sjöl, Benjamin Zalo og innbytter Håvard Hettervik som ble vist det gule.

Sjansebonanza og gule kort til tross, Ørn vant fortjent 2-0 foran 237 tilskuere - mens Norild og deres bortesupportere skuffet måte ta flyet tilbake til Finnmark.

Neste hjemmekamp er søndag 9. juni mot Halsen, klokken 18:00, men før den tid skal Ørn gjeste Follo og Lyn. To bortekamper på rad med andre ord. Og det passer bra, da har firmaet som skal legge nytt dekke i Lystlunden litt tid til å få jobben gjort. Nytt dekke skal være på plass til Kanalcupen 1. juni.

Ørns lagoppstilling

Miguel Vieira - Jørgen Sjøl, Momodou Cham, Benjamin Zalo, Leroy Nilsen -  Nuno Soares (Håvard Hettervik i 89'), Fredrik Tørnby (Niklas Haakenstad i 60'), Artan Brovina - Simon Bahrami Bjerknes, Thomas Knutsen og Alen Patros (Endi Zekaj i 90').

Andre kamper i Ørns avdeling:

Grei  FK Tønsberg 0-3
Halsen Vålerenga 2 2-3
Follo Drøbak-Frogn 3-1
Lokomotiv Oslo Ready 2-2
Ullern Mjøndalen 2 1-1

Tabellen finner du her.

Fler bilder fra kampen på Ørns Facebookside.

Gjengangerens omtale (bak betalingsmur) her.

Foto: Knut G. Bjerva

Tekst: Truls August Råen