I utskiftningsperioden i uke 21 og 22 blir hovedbanen i stengt for all fotballaktivitet.

– Vi har et svært smalt tidsvindu for jobben, derfor måtte vi starte allerede søndag formiddag for å få utført jobben innen tidsfristen. Vi ber om og håper for forståelse for at det da tidvis forekom noe støy fra oppskjæring av kunstgressdekket, sier park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen til Gjengangeren.

– Først skal 7.992 kvadratmeter kunstgressdekke og støtpad fjernes, og fraktes til godkjent mottak. Deretter skal underlaget sjekkes og eventuelt avrettes, før det nye kunstgressdekket rulles ut, sier Petersen som kaller utskiftningen svært etterlengtet.

Ørn-trener Kjell Andre Thu er godt fornøyd med at det blir nytt kunstgress i Lystlunden. Til hjemmesiden sier han: – Vi har måttet ta mye hensyn til dekket den siste tiden. Når vi står høyt har det lenge lønnet seg for motstanderen å ligge lavt og kompakt, fordi ballen har trillet sakte på det slitne dekket. Når vi får nytt kunstgress vil ballen gli raskt, og da vil slik fotball være mer effektiv. På sikt ønsker vi å kunne variere spillet vårt mellom effektiv kontringsfotball og elegant pasningsspill.

 

Foto: Knut G. Bjerva