Etter en litt variabel start har Ørn hevet seg i de siste kampene. Etter seier over Drøbak-Frogn og Norild ligger nå laget på 4. plass, med ett plussmål mindre enn Lyn på plassen foran.
Ørn har aldri spilt mot Follo i serie eller cup, men møtte Follo i en treningskamp i april 2003, den siste sesongen i 1. divisjon. Ørn tapte 1-3 der Ørns mål Glenn Andersen.

Godt forberedt
Trener Kjell Andre Thu kan melde om god stemning og at flere har lyst til å bidra.
- Det blir første kamp på gress og ut ifra hva Drøbak skrev etter kampen sist helg, er ikke banen så veldig bra. De brukte vel benevnelse potetåker så det er noe vi må ta litt hensyn til. Vi har trent hele uka på gress så det skal ikke være noe problem.
Simon Bahrami er maks uheldig om dagen og er skadet igjen, denne gang med brudd i overarmen. Men Alex Krawiec er tilgjengelig etter fraværet sist kamp.
Det som er gledelig er at Daniel Skistad er tilbake fra USA som Niklas og er interessert i å bidra til han drar igjen. Det er vi veldig glade for og det gir oss enda mere konkurranse i laget. Ellers så er mest sannsynlig Olaves Fuglem tilbake etter en ankelskade og er med i troppen igjen.
Flere begynner å melde seg på og det gjør at det er skikkelig konkurranse om dagen, sier Ørntreneren.

Alex Krawiec er tilbake og forventes å gå rett inn på laget
Bilder: Knut G. Bjerva

Motstanderen

Follo Fotballklubb ble stifta i 2000 og er en sammenslåing av spillere fra seks lokale klubber: Ås, Ski, Oppegård, Langhus og Nordby.
I 2005, 2006 og 2010 spilte Follo i 1. divisjon, og var tilbake i 2013. Deretter rykket de opp og ned annenhver sesong før de i 2015 rykket ned til 2. divisjon.
Etter en 5. plass i 2. divisjon i 2016 endte laget sist i 2017 og rykket ned til 3. divisjon for første gang siden stiftelsesåret.
I fjor endte Follo på 6. plass i avdeling 1 i Norsk Tipping-ligaen, hele 32 poeng bak Oppsal som rykket opp.,

I år ligger Follo på 10. plass på tabellen, med syv poeng. Det er bare tre poeng bak Ørn og seks av poengene er hentet på hjemmebane etter 3-0 mot Ready og 3-1 over Drøbak Frogn.

Kamper

 

 

15.04.

Vålerenga2

Follo

8 - 2

22.04.

Follo

FK Tønsberg

1 - 4

27.04.

Frigg

Follo

1 - 1

05.05.

Follo

Ready

3 - 0

11.05.

Norild

Follo

1 - 0

19.05.

Follo

Drøbak-Frogn

3 - 1

Vurdering av Follo
For oss som ikke har så god oversikt over hva Follo står for, er det greit å bruke eksperten Jørgen Tjærnås’ vurdering av laget. Tjærnås er en av landets fremste eksperter på fotball fra 2. divisjon og nedover. Han tippet Follo på 10. plass før sesongen på www.sportshjornet.com.

Overganger
Inn: Patrick Karoliussen (Asker), Nicolas Pena (Mjølner), Matarr Sarr (Lillestrøm), Thomas Herskedal Torgersen (Østsiden), Joachim Gosli (Asker)
Ut: Isak Heen Berge (Sarpsborg 08), Julius Friberg Skaug (Asker)

Vurdering:
Marko Jovic takket for seg som trener etter forrige sesong, der Follo var tilbake på nivå tre. Han tok sjansen da han fikk tilbud om hovedtrenerjobben i Moss. Erstatteren er Christian Qvist. Han tar over et lag som startet bra i fjor, før høsten ble tyngre.

Har fått hjem midtbanedirigent Patrick Karoliussen, som nå er spillende assistent etter å ha vært i Fredrikstad og Asker de siste sesongene. Men i NM-kvalifiseringen mot Drøbak-Frogn satt han på benken som reservekeeper (?!).

Har mistet sine to største talenter i vinter, mens keeper Oliver Petersen gikk til Molde i sommer. Sånn er hverdagen blitt i Follo, og de fleste i troppen er rundt 20 år fortsatt. Skaugs mål vil bli savnet i Ski i år.

Har samtidig styrket seg med hurtige Matarr Sarr og Thomas Torgersen, som er tilbake. Kristian Seteklev sto frram med tre mål i NM-kvalifiseringen mot Drøbak-Frogn nylig. Joachim Gosli har også en fortid i Sarpsborg 08, og scoret 11 mål for bunnlaget Askim i 4.divisjon i fjor.

Har ellers gode unggutter som Thomas Lillo og Stian With bakover i banen. Øyvind Rishaug på midten og Martin Sjølstad er andre som tok sjansen da nesten alle forlot klubben før forrige sesong. Marouane Mounji og Nicolas Pena er spillere som har forsøkt seg høyere opp uten å lykkes.

Follo mangler trolig en målscorer i år, og totalen i troppen er litt for ungt og tynt. Men klubben er god på å få fram talenter, og mange av dem har nå en sesong i beina. Vi tror Follo styrer mot sikker plass igjen.

Andre kamper denne runden

Lørdag

Frigg

Grei

 

Ready

Halsen

 

Norild

Lyn

Søndag

Vålerenga 2

Ullern

Mandag

Mjøndalen 2

FK Tønsberg

 

Drøbak-Frogn

Lokomotiv Oslo

 

Noen bilder fra treningen på gress fredag kveld på Ørns Facebookside her.