Det er ti år siden det forrige kunstgressdekket ble lagt i Lystlunden. Det var utslitt for lengst, så nytt kunstgress var etterlengtet og nødvendig. I løpet av de siste 14 dagene er gammel kunstgress fjernet, banen avrettet og nytt kunstgress rullet ut. 

Søndag innvies det med Kanal-Cup-kamper. Bedre innvielse er det knapt mulig å gi, fremtidens fotballspillere får glede av «nye» Lystlunden! Helt til tett oppunder cupkampene søndag har firmaet som har lagt det nye dekket, arbeidet med å kjøre ut gummigranulat. Først ble det lagt et fint lag med sand på banen, og deretter ble ikke mindre enn drøyt 100 tonn gummikuler lagt ut, før banen ble harvet for å spre kulene og få dem ned i gresset.

Ørns neste hjemmekamp, vestfoldderbyet mot Halsen 9. juni spilles på splitter nytt dekke.

– Det gleder vi oss til, sier  Kjell André Thu.  – Vi spiller morsom fotball og skaper mye, og på nytt kunstgress skal det bli enda bedre, sier Ørn-treneren.

 

Vanningsanlegg til den «nye» banen er ikke på plass ennå, men det er håp om at det skal være klart i løpet av et par ukers tid. Det er så rart det enn høres ut, nødvendig å vanne, eller egentlig fukte, også kunstgresset for at det skal holde seg best mulig, og for at ballen skal trille best mulig. Vanning gjør også at kunstgresset minner mer om naturgress.

Hvis det kommer lengre perioder med tørrvær legger det seg støv på toppen av kunstgresset. Om en da vanner banen spyles støvet ned og friksjonen reduseres. Dessuten får det ned overflatetemperaturen på banen, og det reduserer faren for brannskader for spillere som går overende og sklir på gresset.

 

Foto: Knut G. Bjerva