- Fin inspirasjon for begge to og samtidig motivasjon for andre spillere i klubben, sier utviklingssjef Kjetil Ramberg.

Dennis er tatt ut på skyggelandslaget og Kamba er tatt ut i en av to like store 20-manns-tropper. Begge spillerne deltok også på talentleir i Sarpsborg i vinter. Dennis fikk sin landslagsdebut i vår.

Ørn Horten var den eneste klubben fra Vestfold som fikk med to spillere på talentleiren i Porsgrunn i slutten av juni.

- Det er vi selvsagt godt fornøyd med, men vi bør ha som mål å ha ytterligere 1-2 spillere i 2004-klassen og 1 spiller til i 2005-klassen blant aktuelle spillere, sier Kjetil. Han trekker fram både Dennis' og Kambas innsats og vilje for å nå dit de er i dag, og peker samtidig på at dette er ett av mange steg i utviklingen.

Dennis trener nå utelukkende med a-laget, har allerede debutert der og spiller på rekruttlaget. Kamba trener fast med 04/03-laget og ble senest i går matchvinner med to mål mot Strømsgodset i NM - kamp. Begge spillerne er med i Ørn Elite-gruppen under ledelse av Ardian Gashi.

Kamba svever høyt om dagen. Her er blinkskudd like før ett av to mål mot Strømsgodset i G16-NM (Foto: Joachim De Lange) 

 

- Det er en viktig oppgave for meg å sikre rett nivå, god balanse mellom trening og kamp og koordinere innhold, intensitet og hvile, sier utviklingssjefen. Han er opptatt av at unge spillere skal utfordres og at klubben har en viktig rolle med å utvikle gode utviklingsplaner.

- Disse må være både kortsiktig for å ha fokus på nå-situasjonen, men skal også ha et langsiktig karriereperspektiv.

- Derfor er det viktig å ha god kontakt med spillernes foresatte. Det gjelder både disse to og andre satsingsspillere i klubben. Det er avgjørende for å skape en helhet i spillernes fotballhverdag, sier Kjetil.

Klubben gratulerer Dennis og Kamba - og seg selv - med uttaket til Equinor' s Talentleir.