Skadefri tropp i tøff kamp
Trener Kjell Andre Thu regner ikke med noen enkel kamp mot Lyn.
- Dette blir en av de tøffeste bortekampene vi spiller denne sesongen. Selv om dette blir den første kampen som Lyn spiller på Bislett denne sesongen, viser statistikken at Lyn ikke har avgitt mange poeng på Bislett-gresset. Men vi er såpass selvsikre at går for tre poeng, sier A-lagstrener Kjell Andrè Thu.

Etter 2-3-tapet for VIF 2 7. mai har Ørn Horten nå tre strake seirer og 11-1 i målforskjell på de tre kampene. Lyn og Ørn Horten ligger likt på tabellen (3. og 4. plass med 13 poeng) før kampen søndag kl. 18.00 på Bislett, men Lyn har en kamp mindre spilt. 

Thu kan stille en tilnærmet skadefri tropp søndag. Alen Patros tok det litt med ro i starten av uken på grunn av en trøkk i ankelen, men er nå tilbake i full treningen. Også Olaves Fuglem (ankelskade) og Leroy Nilsen (lårskade) er meldt skadefrie. Kun Simon Bahrami - som pådro seg brudd i armen på en trening - er per nå uaktuell i ukene fremover.

- Skadesituasjonen ser bra ut, og vi kan stille med en god tropp. Og selv om Lyn er et godt lag, er de ingen umulig oppgave. Vi er gode nok til å ta tre poeng, sier en optimistisk Thu.

Kaptein Thomas Knutsen viser full innsats mot Lyn i fjorårets cupkamp
Bilder: Knut G. Bjerva

Motstanderen
Lyn har bare spilt to kamper hjemme, det ble hele 7-1 over Drøbak Frogn, men bare 1-1 mot Ullern.
I cupen røyk de ut i første runde etter 0-5 mot Moss.
Lagets toppscorere er Jonas-Aleksander Bakken med syv mål og Erik Haugstad med seks nettkjenninger.
I fjor var laget lenge med i opprykkskampen, men endte til slutt fem poeng bak Senja og to poeng bak Frigg.

Laget trenes i år av Bent Inge Johnsen som har spillererfaring fra blant annet Rosenborg, Bodø Glimt og Odd. For mer info om Johnsen, les HER.

Utfyllende omtale av årets Lynlag, finner du nederst i artikkelen.

Les Lyns forhåndsomtale HER.

Lyns seriekamper 2019

 

13.04.2019

FK Tønsberg

Lyn

2 - 1

22.04.2019

Lyn

Drøbak-Frogn

7 - 1

28.04.2019

Mjøndalen 2

Lyn

1 - 4

04.05.2019

Lyn

Ullern

1 - 1

11.05.2019

Ready

Lyn

2 - 3

25.05.2019

Norild

Lyn

3 - 4

Innbyrdes møter
Ørn har møtt Lyn 35 ganger og står med 19 seire seks uavgjorte, 10 tap og 67-54 i målforskjell. Det første møtet var allerede for over hundre år siden (1913) og da vant Ørn 3-0. Ørn har også slått Lyn i cupfinalen, i Halden i 1928 vant Ørn 2-1 og sikret seg sitt tredje av fire cupmesterskap.

De to siste gangene lagene har møttes har vært i cupen, og Ørn har ikke møtt Lyn i serien siden 1987. Da endte det 2-2 på Ullevaal etter mål av Ronny Madsen og Terje Børstad. Ørn vant 1-0 i Lystlunden etter mål av Robert Pedersen.

I 2. runde i 1999, Lyn spilte i 1. divisjon og Ørn i divisjonen under. Da ble Lyn for sterke i  Lystlunden og vant 1-0..
I fjor møttes lagene i første runde, da vant Ørn 3-1 i Lystlunden etter at Jens Erik Johansen scoret de to første målene, mens Artan Brovina satte inn det tredje. Ørn slapp ikke til Lyn til mer enn et par sjanser, og var nærmere fire og fem mål, enn Lyn var to.

Her gjør Artan Brovina 3-1 i fjorårets cupkamp mot Lyn

Vurdering av Lyn 2019
For oss som ikke har så god oversikt over årets Lyn-lag, er det greit å bruke eksperten Jørgen Tjærnås’ vurdering. Tjærnås er en av de som har best kunnskap om lagene  fra 2. divisjon og nedover. Han tippet Lyn på fjerdeplass før sesongen, bak VIF2, Ørn og Frigg:

Overganger
Inn: Sofus Rasmussen (Bærum), August Randers (Egen juniorstall), Trygve Løberg (Egen juniorstall), Eirik Laabakk (Kråkerøy), Mathias Aasand Pedersen (Brumunddal), Haakon Hage Aase (Egen juniorstall), Demba Traore (Asker)
Ut: Andres Lübeck (Lagt opp), Marius Østvold (Fotballpause), Anwar Pellegrino (Bærum), Adil Zahid (Fram), Chimaobi Ifejilika (Bærum), Fadel Karbon, Christoffer Simensen, Ferdinand Clarke (Junkeren), Nabil El Hor (Rommen), Dulee Johnson

Vurdering:
Etter to mislykkede forsøk på opprykk er Thomas André Ødegaard nå erstattet av Bent Inge Johnsen som trener. Den tidligere Glimt- og RBK-spilleren har trent Eidsvold Turn og nå sist Gjelleråsen fra 4. til 3.divisjon de siste årene.

Et av problemene til Lyn har vært ekstreme utskiftninger. I fjor var intet mindre enn 34 spillere på banen for A-laget. Ofte har spillere gitt seg underveis i vårsesongen, noen er skadd, noen kommer tilbake. Og troppen ser totalt sett svekket ut nå like før seriestart.

Verst er det nok at Anwar Pellegrino har søkt lykken i divisjonen over. Samtidig er Fadel Karbon og Christoffer Simensen (sliter med en skade) ute pr nå, uten at de har funnet seg ny klubb, i tillegg til flere andre som spilte viktige roller i fjor.

Et spørsmål er hvem som skal score målene. Jonas Aleksander Bakken sto bak 8 mål i fjor etter å ha scoret masse i 4.divisjon. En del tid på kant og benk, men kan han bli spissen som scorer 20+? Murbrekker Demba Traoré er det andre alternativet pr nå.

Eirik Laabak og Mathias Aasand Pedersen bør være to gode signeringer. Laabak har lenge vært en meget solid midtbanespiller for Kråkerøy, mens tidlligere HamKam-junior Pedersen produserte mange målpoeng fra kant i et ikke altfor offensive sprudlende Brumunddal sist sesong.

Stortalentet Mikkel Tveiten blir viktig i forsvar. Kaptein Benjamin Nyheim og venstreback Oskar Hansen er andre spillere som holder et høyt 3.divisjonsnivå. Spørsmålet er hvem som skal vokte målet. Orhan Simsek har slitt litt med skade, Sofus Rasmussen og Joar Dale er de som eventuelt kan steppe inn.

På midtbanen var Henrik Lehne Olsen god sist sesong. Kan de også få Rune Isaksen i form har de en attraksjon i 3.divisjon, men han fikk ikke vist seg fra sin beste side i fjor. Rasmus Gjemmestad, Emil Borkø og Bjarte Hovland er også nyttige 3.divisjonsspillere. Kantspiller Eirik Haugstad er en spiller som har flere sesonger bak seg på de to øverste nivåene, og etter å ha vist seg fram andre steder i vinter ble han værende.

Det er ingen tvil om at Lyn er et lag som hører til høyere opp i divisjonene enn 3.divisjon. Men nå har de latt to ganske gode sjanser gå fra seg to sesonger på rad. I år blir det tøffere med flere gode lag i toppen. Vi tror Lyn igjen må se opprykket glippe. Men skulle noen av de som var med i fjor, som Karbon og Simensen, komme tilbake til klubben, kan det endre forutsetningene.

Andre kamper

Grei

Follo

1-1

Halsen

Norild

9-1

FK Tønsberg

Ready

Søndag

Lokomotiv Oslo

Frigg

søndag

Ullern

Drøbak-Frogn

søndag

Mjøndalen 2

Vålerenga 2

mandag