- Det er et under at denne kampen ender 0-0. Vi bommer på noen enorme sjanser, men samtidig så berges vi også av at Miguel Vieira virkelig viser sin verdi for oss, sier A-lagstrener Kjell Andrè Thu.

For Thu fikk se at Lyn startet kampen best i 1. omgang. Ørn-keeper Miguel Vieira hadde tre fine redninger i kampens ti første minutter. Ørn spilte seg så mer og mer inn i kampen, og 1. omgangs desidert største sjanse har Alen Patros i kampens 21. min etter glimrende angrepsspill av Ørn. Først ble Thomas Knutsen flott spilt fri, hans skudd blir reddet av keeper, returen plukkes opp av Niklas Haakenstad som spiller tilbake til Patros som omtrent kan sette ballen i åpent mål fra 7-8 meter, men en Lyn-forsvarer klarer å skli inn i skuddet slik at det kun ender med corner.

Niklas Haakenstad og Benjamin Zalo var stadig på farten i Lyn-forsvaret, men fikk ikke ballen inn.

Dette var en bra kamp i 3. divisjon, men det blir vanskelig for oss å vinne kamper på bortebane dersom vi ikke klarer å score mål når vi har 6-7 store sjanser som i dag, sier Thu.

Rett i angrep i 2. omgang

Men om 1. omgang var tett og jevn, skrudde Ørn virkelig på turboen da de la om til en ren 4-3-3-formasjon i 2. omgang. Da produserte laget flere store sjanser. Først har Niklas Haakenstad en enorm sjanse til å sende Ørn opp i ledelsen i kampens 58. min, men bommer på headingen fra 4-5 meter. Deretter har både Alex Krawiec og Nuno Soares to store skuddsjanser uten å lykkes.

Alex Krawiec fikk ikke ballen inn, men var et konstant uromoment for Lynforsvaret.

 

Så i kampens 63. min dribler Alex Krawiec 3-4 Lyn-spillere før han spiller ballen inn til Shåresh Ahmadi som avslutter på første berøring, men ballen går rett på Lyn-keeperen.

Tre minutter senere rundspiller Ørn Lyn-forsvaret med kjappe pasninger slik at Haakenstad kommer igjennom, men hardt presset går skuddet rett på Lyn-keeperen fra 5-6 meter, og i kampens 72. minutt er det igjen Haakenstad som header over på en stor sjanse. På det tidspunktet var det helt utrolig at ikke Ørn ledet kampen.

Jeg er vanvittig fornøyd med 2. omgang. Da slår vi oss virkelig løs og går i strupen på Lyn med god angrepsfotball, og vi er uheldige som ikke får uttelling på noen av våre store sjanser. Så får vi heller jobbe litt mer med den defensive strukturen som gjør at vi etterhvert slipper til flere Lyn-sjanser som et resultat av at vi ikke får uttelling på sjansene våre, sier Thu.

Radarparet Alen Patros og Nuno Soares  herjet i Lynforsvaret, men resultatløst

For da Ørn bommet og bommet slo plutselig Lyn tilbake, og i kampens 73. minutt får de annullert en scoring etter en del klabb og babb i Ørn-feltet. Like etter må så Vieira i aksjon to ganger. Først med en kjemperedning etter en Lyn-heading fra kort hold, deretter redder Vieira idet en Lyn-spiller kommer alene gjennom etter et nydelig veggspill i kampens 78. minutt.

Annulert Lyn-mål

Minuttet senere skyter så Niklas Haakenstad et skudd som Lyn-keeperen slår i stolpen. I denne periode stod kampen og vippet. Begge lag jaktet intenst på seiersmålet, og Vieira måtte på ny i aksjon i kampens 83. min når en Lyn-spiller blir spilt igjennom inne i 16-meteren. Men nok en nydelig inngripen av Vieira hindrer Lyn-scoring.

Så tar Ørn over kampen igjen, og produserer noen gode sjanser til å få seiersmålet, men det ender målløst og dermed poengdeling. Vi skal tross alt være fornøyd med ett poeng. Vi har nå også spilt tre kamper uten å slippe inn mål. Og både angrepsspill og keeperspillet var meget bra i denne kampen, sier Thu.

3. div. avd. 2

Bislett Stadion

338 tilskuere

ØRN HORTEN: Miguel Vieira, Jørgen Sjøl, Benjamin Zalo, Momodou Cham (Fredrik Tørnby i 7 min), Daniel Skistad, Thomas Knutsen, Artan Brovina (Shåresh Ahmadi i 33 min), Alex Krawiec, Alen Patros, Nuno Soares, Niklas Haakenstad.

Dommer: Herman Holthe, Bækkelaget

Gult kort: Artan Brovina, Ørn, Eirik Haugstad, Lyn.

 

Andre resultater fra serierunde 8:

Grei- Follo 1 - 1 

Halsen - Norild 9 - 1

FK Tønsberg - Ready 0 - 0 

Lokomotiv Oslo - Frigg 5 - 0 

Ullern - Drøbak-Frogn 2 - 0 

Mjøndalen 2 - Vålerenga 2 2-5

 

Tabellen finner du her.

 

Flere bilder fra kampen finner du på Ørns Facebook-side.

 

Foto: Knut G. Bjerva