Vi startet kampen på sedvanlig vis, med lavt tempo og høy risiko. At Tjøme i tillegg presset høyt, og fikk noen brudd gjorde kanskje noen av tilskuerne litt smånervøse. Men det var eventuelt uten grunn. Vi triller kula bedre og bedre utover omgangen, og vi finner massevis av mellomrom. Allikevel kommer vi ikke til de aller største sjansene. Nordbotten er igjennom fra kant et par ganger uten å treffe på innlegg eller avslutning. Silberg har en lompe rett på keeper etter fine kombinasjoner i forkant. Idris har noen halvfarligheter uten å få kommet til noen rene avslutninger.

 

Halvveis ut i omgangen kommer dagens første scoring. Jakobsen slår en altfor lang corner, som Rustad plukker opp. Han slår ut på 16-meteren der Thu og Silberg kombinerer, før Silberg kontant setter den i keepers høyre hjørne. Dette har vi øvd mye på.
Omgangen fortsetter i samme spor, vi triller og triller. Like før pause kommer vi oss nydelig igjennom, og sesongdebutanten Rustad setter vakkert inn 2-0.

 

I pausen var det tid for påfyll. Dagens meny bestod av mazariner og dobbelkjeks med ulike smaker. Tilskuerne fikk også litt kjeks for oppmøtet. «Pausepraten» må ha vært vellykket for i andre omgang var det bare ett lag på banen.

 

Elitespillerne til Ørn føyk ut fra startblokkene og etter ett minutt silte Rustad Nordbotten igjennom. Med en tredjedels bane gjorde han ingen feil, og satt ballen kontrollert nede i hjørnet. Der var kampen punktert. Men vi malte på, og brukte troppen godt. Teigen på linja viste taktiske egenskaper i nærheten av 5. divisjonsnivå, og byttet masse og ofte. 4 – 0 blir satt inn av Hofsøy, og vårt femte mål setter vår nylig abdiserte kaptein egoistisk i mål etter egen gjenvinning. Idris står fortsatt og roper på den ballen. Dagens sjette mål står igjen Hofsøy for, etter veggspill og litt klabb setter han den kontant i nettet. Vårt siste mål er det Idris som er arkitekten bak. Han mottar ett oppspill og kjører en leken kikkefinte før han kommer seg ned på dødlinja. Her spiller han Silberg på blank kasse og 7-0 er et faktum.

Dagens prestasjon må tilfalle debutant Mohammed Idris. Det tok lang tid, men vi fikk endelig se jungelfinta igjen i Lystlunden. At det attpåtil ble en tunell gjorde nok jubelen enda høyere.

Vi takker Tjøme for kampen, og er imponert over ståpåviljen deres. De startet kampen med to innbyttere og fikk to skader tidlig. Heldigvis for deres del dukket det opp noen ekstra etter hvert, og de fikk fulført kampen.

For egen del er dette årsbeste etter at vi ble skikkelige varme. Vi har høyere treffprosent og finner gode rom vi kan angripe i. Når vi scorer sju mål og Tobias holder humøret og nullen, kan vi ikke klage. Er det Idris-effekten mon tro? Vi får se i neste kamp., som går allerede tirsdag 11. juni mot Slagen/Åsgårdstrand 2 i Lystlunden Og så er det duket for storoppgjøret mellom Falk og Ørn 3 Elite torsdag 20. juni. Og den kampen går på hovedbanen!

 

Verdt å merke seg:

Thu lærte bort et par regler til Tjøme-spillerne.

Jarret-Arnesen skøyt ekstremt høyt over mål, noe Ole Bye ville vært misunnelig på.

Silberg spilte i langbukse.

Jungelfinta er tilbake!

 

Flere bilder fra elitekampen på Ørns Facebookside her.

Tabellen finner du her.

 

Foto: Knut G. Bjerva