Etter 0-0 mot Lyn i toppkampen i Oslo, har Ørn nå tre kamper uten baklengsmål. Laget har tatt ti poeng på de siste fire kampene. Ørn tok dessuten årets første seier på hjemmebane da det blei 2-0 over Norild for 14 dager siden.
Vålerenga2 har fått ei luke i toppen, og er fem poeng foran FKT, og åtte poeng foran Lyn og Oslo. Men det er enda bare spilt en snau tredjedel av serien.

Gleder oss
Trener Kjell Andre Thu har forventninger til kampen mot Halsen.
– Det blir artig med et Vestfold-derby og Nanset kommer fra en storseier så det blir en tøff match. Vi har hjemmebane med helt nytt kunstgress og vi ønsker å være offensive. Den gamle kunstgresset var at vi ikke fikk utnyttet kvalitetene i vårt spill, blant annet forbi ballen gikk veldig tregt. Vi har trent en ekstra dag på banen denne uka bare for å få terpa enda mer på det offensive og få den offensive samhandlingen til å sitte for å få ballen i mål. Vi gleder oss veldig til å spille på helt nytt gress og vi gleder oss til å vise fram god offensiv fotball. Det skal Halsen få merke. Jeg kan nesten garantere festfotball i Lystlunden fredag kveld, sier Ørntreneren.

Thomas Knutsen gratuleres av Nuno Soares etter den første scoringa i fjorårets oppgjør i Lystlunden
Bilder: Knut G. Bjerva

Fjorårets oppgjør
Ørn og Halsen har bare møtt hverandre to ganger tidligere, begge ganger i fjor. Da endte Halsen på syvende plass, 12 poeng bak Ørn (som lot Sola rykke opp).

I våroppgjøret i Lystlunden vant Ørn 3-0 der Thomas S. Knutsen sørget for 1-0 til pause. I andre omgang scoret først Alex Krawiec før Artan Brovina satte inn det tredje målet snaue kvarteret før slutt.

Kampen på Bergeskogen i slutten av oktober endte også med Ørnseier – 3-1. Sebastian Temte Hansen (nå i Notodden) ga Ørn ledelsen kvarteret ut i kampen før Christian Holst utligne halvveis ut i andre omgang. Fem minutter seinere ga Thomas S. Knutsen Ørn igjen ledelsen før Alex Krawiec sørget for tomålsseier i kampens siste spilleminutt.

Alex Krawiec kan observere at ballen går over Halsen-keeperen og i mål – til 2-0

Årets sesong
Halsen ligger på 7. plass på tabellen, fire poeng bak Ørn. På de fire bortekampene har laget kun sikret seg ett poeng, gjennom uavgjort mot Grei i første serierunde. De tre neste kampene har endt med tap for FKT, Frigg og Ready.
Halsen tok en storseier i siste hjemmekamp da Norild ble beseiret hele 9-1 der de tre første målene kom i løpet av det første kvarteret. Christer Smith scoret tre av målene og er lagets toppscorer med syv mål totalt.

Vurdering av Halsen 2019
Breddefotball-eksperten Jørgen Tjærnås har også vurdert Halsen – før sesongen. På  www.sportshjornet.com var hans spådom at laget akkurat ville klare å unngå nedrykk med en 11. plass, men foreløpig har Halsen klart seg langt bedre enn det. Her er Tjærnås sin vurdering;

Overganger
Inn: Thomas Nerland (Kristiansund), Alexander Rønning-Olsen (Bærum), Delegue Lukungu (Fram), Adrian Bluma (Tollnes), Morgan Halvorsen (Pors), Marius Jacobsen (Sandefjord)
Ut: Eivind Stender (Ullern), Fredrik Berglie (Skeid), Varg Støvland (Frigg), Brahain Mosquera (Runar), Anders Bjørntvedt  Olsen (Fram), Eirik Strøm (Sagene)
Vurdering:
Den lille larviksklubben har prestert solid de to siste sesongene. Nå er det endringer både på trenersiden og i spillerstallen, og en liten nedtur kommer nok i år.

Petter Olsen kommer fra Sandefjord og har tatt over trenerjobben etter Roger Iversen, som har rykket opp til Fram Larvik. Samtidig har mange spillere sagt takk for seg. Mange av dem studerte allerede i Oslo, og etter å ha pendlet til Larvik i høst valgte de nå klubber i hovedstaden.

Samtidig har noen spennende spillere også kommet inn. Backen Thomas Nerland har fortid i Molde og Kristiansund. Hurtige Alexander Rønning-Olsen blir spennende på topp. Delegue Lukungu (Eks-Sandefjord) er tilbake etter spill i Fram i høst, mens tidligere Fram-spiller Jens-Emil Kjær er tilbake på fotballbanen. Marius Jacobsen spilte nesten alt for Sandefjord 2 i fjor,

Har også et par spillere de bør få mer ut av enn i fjor. Hurtige Christian Holst har pøst inn mål for Lofoten i 4.divisjon, mens Christer Smith er en strålende 3.divisjonssppiller i fjor. Tidligere Odd-junior Simen Bjørneboe og stopper Simen Anthonsen er også gode på dette nivået.

Halsen er fortsatt unge og med en tynn stall. Men treningsiver har tatt dem langt. Nå er det likevel ikke til å komme fra at årets stall er svekket, så laget som markerte seg i toppen en stund i fjor kommer til å dale en del plasser.

Artan Brovina setter inn 3-0 i fjorårets hjemmekam

Andre kamper

 

1-2

Drøbak-Frogn

Mjøndalen2

Lørdag

Vålerenga2

FK Tønsberg

 

Norild

Lokomotiv Oslo

Søndag

Ready

Grei

 

Frigg

Ullern

 

Follo

Lyn

All grunn til å møte opp
Dette er som nevnt den første kampen på nytt kunstgress.som har vært svært etterlengta. Ørn har gjort det bedre på bortebane enn i Lystlunden de siste årene, og vi har stor tro på at Ørns kvaliteter kan vises bedre med et raskere underlag. Trener Thu lover offensivt spill, og vi håper du tar turen til Lystlunden 1. pinsedag kl. 18.00..