- Jeg er godt fornøyd med at vi har nådd målsettingen, sier G-14-trener på første året, Patrick Søderstrøm (avbildet fra sine sprekere dager som A-lagsspiller). 

G-14-laget, gutter født i 2005 har vist en fin form gjennom vårens kvalifiseringskamper. Etter et overraskende 0-1-tap mot Nanset i en Ørn-«sjanse-orgie» av en kamp, har laget levert varene. Foran de to siste kampen er plassen i interkrets sikret.

- Hva er du mest fornøyd med, Patrick?

- Jeg synes laget har utviklet seg gjennom våren. Vi er mer tålmodige med ballen i laget og spiller taktisk bedre, sier Patrick. Han mener også enkeltspillere er i en positiv utvikling og at flere nå står fram.

- Hva blir målsettingen for høsten?

- Jeg synes prestasjonene våre svinger for mye. Vi er veldig gode på vårt toppnivå, men faller for langt ned på vårt svakeste. Ved å jobbe mer med bevegelsesmønsteret vårt mener jeg økt taktisk forståelsen vil bidra til å vi oftere tar gode valg. Dermed stabiliseres prestasjonene jevnt over på et høyere nivå, sier den tidligere A-lagsspilleren som har ansvaret for G-14-laget sammen med Ane Eide Kjærås og Olaves Fuglem.

G-14-laget har to kamper igjen i vår: 14. juni mot Flint hjemme og 19. juni mot Eik Tønsberg borte. Med seire i disse to kampene vil laget også bli kretsmestre.

- I barn- og ungdomsavdelingen er vi først og fremst opptatt av å utvikle spillere og lag, og så får resultatene komme gjennom at vi er gode på det, sier Patrick, men legger til:

- Selvsagt går vi for å bli kretsmestre når vi er i så god posisjon. Er vi på vårt toppnivå i de to kampene, og det er det ingen grunn til at vi ikke skal, har vi alle muligheter til å nå også dette målet.

Bredden i G-14-troppen vises ved at også lag 2 har gjort det godt. Med seier i kveldens kamp mot Re er andrelaget a poeng med serieleder Stokke.

- Kvalifisering for interkretsserien er viktig for våre to eldste ungdomslag, sier Kjetil Ramberg, klubbens utviklingssjef.

- Nå gleder vi oss over at G-14-laget har nådd målet allerede, og ønsker G-16-laget lykke til i avgjørende kamp mot Teie på fredag og G-14 i kampen om å bli kretsmestre. Det siste er en bonus. Det viktigste er at matchingen i høst gir bra utfordringer. Gode treninger er aller viktigst, men også gode arenaer for matching er viktig for spillerutviklingen vår, slutter Kjetil.