– Dette er en kamp vi skal vinne, det er det ingen tvil om, men vi kan ikke bare legge fotballskoa på banen og forvente tre poeng, heller. Vi forventer en tøff kamp mot et defensivt disiplinert lag som slipper inn lite, og som de siste kampene har scora mye, forteller Thu.

Han er ikke bekymret for sviktende form etter uavgjort og tap i siste to kamper, snarere tvert imot.

– Jeg opplever at vi er i god form, og det er god stemning inn mot Lokomotiv-kampen i helga. Momodou Cham og Leroy Nilsen er blitt skadet, og Simon Bjerknes er fortsatt ute med skulderskaden sin. I tillegg har Niklas Haakenstad fått fri noen uker. Mot Halsen hadde vi et flott spill, og vi skapte enormt mange sjanser. Scoringene kommer, beroliger Thu.

Dermed litt om motstanderen.

Motstanderen

Lokomotiv Oslo eller «Loket» som de selv kaller seg, blei stifta i 1999 og etter to år i 8. divisjon begynte turen oppover i seriesystemet. Siden 2014 har laget spilt i 3. divisjon og der har de hver sesong etablert seg midt på tabellen. I fjor endte laget 5. plass i avdelingen med vestlands- og oslolag, hele 27 poeng bak Oppsal som rykka opp.

I årets sesong passerte de Ørn etter forrige serierunde, og ligger nå på tredjeplass, to poeng foran Ørn. Loket har ikke tapt siden det blei 1-2 mot Vålerenga2 i slutten av april.

I cupen røyk de ut med 0-5 mot Kvik Halden i første runde.

De tre siste kampene har endt med ni poeng og hele 14-1 i målforskjell. De vant 5-0 over både Drøbak-Frogn og Frigg før det blei 4-1 borte mot Norild i siste bortekamp. Verdt å merke seg er at i de to førstnevnte kampene var det ti forskjellige målscorere.

 

Vurdering

Lokomotiv Oslo er ukjente for de fleste Ørntilhengerne. Derfor har vi nok en gang støttet oss til Jørgen Tjærnås som ut fra analysen under plasserte laget på 8. plass før sesongen. Her er hans vurdering:

«Overganger

Inn: Sivert Pieroth (Lørenskog), Adrian Ørsahl (Drøbak/Frogn), Ola Rognebakke (Førde), Mika Mykkeltvedt (Fagerborg), Sølve Sæter (Oppsal), Vegard Hellebust (Volda), Henrik Elvevold (Grorud), Øystein Hetland (Skeid)

Ut: Andreas Håskjold (NHH), Mathias Rossfjord (Jusstudentene), Eirik Bie (Høvik), Joakim Schreuder (Ullern), Lars Toft

Vurdering:

For andre år på rad mister Lokomotiv Oslo treneren sin til en avdelingskollega. Nå har Didrik Bjella tatt over Ullern, og han erstattes av Jørgen Reikerås og Oddbjørn Sindland.

Lokomotiv Oslo er en klubb hvor mange av spillerne og lederne har tilknytning til Sunnmøre. Etter omleggingen av seriesystemet er det stadig færre slike lag, uten junioravdelinger, som kommer opp til 3.divisjon. Loket er et hederlig unntak.

Har de siste sesongene vært et tøft lag å bryte ned, men har samtidig vært for forsiktige i målprotokollen selv. Toppscorer Lars Toft med 8 mål er ikke med lenger. Mathias Sørensen noterte seg for 6 mål, mens Adrian Ørsahl, med fortid som Molde-junior, er en spennende signering offensivt. Markerte seg i Ready og Drøbak-Frogn sist sesong.

På keeperplass er enda en sunnmøring på plass i tidligere Hødd-målvakt Sivert Pieroth, som erstatter tidligere Mjøndalen-målvakt Andreas Håskjold. Ola Rognebakke er tilbake på stopperplass etter to sesonger i Førde.

Har også flere gode 3. divisjonsspillere med videre som midtstopper Olav Kildal og midtbanespiller Kjetil Steinsvik Paulsen.

Ellers er Lokomotiv Oslo et lag som trekker til seg innflyttere som ikke når opp i litt bedre klubber. Som tidligere Tromsø-junior Henrik Elvevold og fjorårets Heimdal-spiller Sølve Sæter. De rakk å prøve seg i Grorud og Oppsal i høst, men har nå funnet sitt nivå i 3.divisjon.

Av mange er de tippet lengre ned. Og ser man på nivået de henter spillere fra, så er det mange som er uprøvde på dette nivået. Men det er også litt av dynamikken de er vant til. De har holdt dampen gående en stund, og vi tror de greier seg bra også i år.»

Kampen mot Lokomotiv går på Marienlyst, og den begynner allerede kl. 14.00.

 

Andre kamper denne runden:

Grei Lyn lørdag
FK Tønsberg Drøbak-Frogn lørdag
Halsen Follo lørdag
Ullern Norild lørdag
Vålerenga 2 Ready mandag
Mjøndalen 2 Frigg mandag