En elegant lobb av Thomas Knutsen (over) etter 30 minutter sørget for at Ørn gikk opp i ledelsen 1-0, et resultat som ble stående til pause, til tross for massivt press fra Ørn. Ca. 10 minutter ut i 2. omgang satte Daniel Skistad inn 2-0. Ørn fortsatte presset, men det siste kvarteret ble ulidelig spennende etter at Lokomotiv hadde redusert til 2-1 og presset på for utligning. 

På overtid har de også en stor sjanse hvor skuddet fra kort hold går like over.

2-0-MÅLET: Håvard Hettervik og Thomas Knutsen er langt fremme etter volleyskuddet som Daniel Skistad (vises ikke) setter i mål bak Lokomotiv Oslo-keeperen.

- Jeg synes det var mye bra i denne kampen, sier A-lagstrener Kjell André Thu.

- Vi scorer to fine mål, og har mange halvsjanser. Men når vi leder 2-0 gjør vi det litt vanskelig for oss. Målet i mot kom etter en dårlig klarering, og var unødvendig. De siste ti minuttene blir vi stresset både defensivt og offensivt, og er ikke nøyaktige nok. Lokomotiv var et bra lag, men vi jobbet og sto på i varmen, og fikk med tre poeng, fastslår Thu. 

TØFFE DUELLER: Alex Krawiec i en av mange tøffe dueller med Lokomotiv Oslo-spiller Mathias Sørensen. Bak til venstre ser Daniel Skistad på.

FÅR FRISPARK: Daniel Skistad har gått i bakken mens Alex Krawiec har ballen. Bak ser Fredrik Tørnby (t.h.) og Artan Brovina (t.v.) på det som skjer, mens dommer Abdulhadi Al-Fahad blåser frispark.

Sportssjef André Syrrist var også svært godt fornøyd etter kampen.

- Dette var svært viktig for å henge med nå. Lokomotiv hadde en god statistikk med 4-4-1. De har kun et tap mot Vålerenga 2, der de tapte 1-2. Vi visste dette ville bli en tøff kamp. Derfor var dette veldig, veldig deilig, sier Syrrist.

Han var meget godt fornøyd med 1. omgang hvor Ørn eide ballen, og hadde god kontroll på kampen. Også på dødball var Ørn solide.

- De første 60 minuttene er vi veldig fornøyd med. Da var vi veldig gode. Så blir det kaotisk de siste 20 minuttene. Da kan alt skje. Fra ikke å ha skapt noe, så skaper Lokomotiv plutselig masse. Men vi klarer å fighte det inn. Gutta mobiliserer og vinner 2-1. Det synes jeg er et bra resultat her, sier Syrrist.

GOD KAMP: Nuno Soares spilte godt på midtbanen for Ørn Horten mot Lokomotiv Oslo.

Han trekker frem Fredrik Tørnby og Nuno Soares som to spillere han var meget godt fornøyd med i denne kampen.

- Jeg synes Tørnby gjør en veldig fin jobb defensivt. Det er bra trøkk i det han gjør. Så synes jeg også Nuno har en veldig god førsteomgang, hvor han er flink til å finne rom og ta gode valg. Men det er også en meget god laginnsats - i alle fall de første 60 minuttene, sier Syrrist.

HJEM MED TRE POENG: A-lagstrener Kjell André Thu (t.h.) og Artan Brovina etter seieren i Oslo i går.

Også Fredrik Tørnby var naturligvis godt fornøyd etter å ha fått med full poengpott til Horten.

- Vi spiller veldig bra til tider, og har full kontroll. Så blir det veldig spennende på slutten der, men det er godt at vi klarer å ro slike matcher i land, også. Det er veldig deilig, sier Tørnby.

Om sin egen prestasjon sier han:

- Jeg synes jeg gjør det ganske bra. Jeg begynner å komme i bra form igjen etter den skaden jeg hadde. Så totalt sett var det ganske bra.

 

Lokomotiv Oslo - Ørn 1-2 (0-1)
3. divisjon 2 menn
Marienlyst kunstgress
50 tilskuere

0-1 Thomas Knutsen (30)
0-2  Daniel Skistad (53)
1-2 Skage Lehland (70)

Gult kort: Daniel Skistad og Fredrik Tørnby, Ørn. Sølve Sæter, Lokomotiv.
Dommer: Abduhadi Al-Fahad, Ekholt

Ørn: Miguel Vieira - Jørgen Sjøl, Benjamin Zalo, Håvard Hettervik, Daniel Skistad - Fredrik Tørnby (Dennis Gjengaard i 2 min), Artan Brovina (Endei Zekaj i 26 min), Nuno Soares (Olaves Fuglem i 13 min) - Alen Patros, Thomas Knutsen og Alex Krawiec (Shåresh Ahmadi i 1 min).

 

 

De andre kampene i Ørns avdeling denne runden:

 Grei  Lyn 3-1
 FK Tønsberg  Drøbak Frogn 2-0
 Halsen  Follo 0-2
 Ullern  Norild 4-0
 Vålerenga 2   Ready 4-1
 Mjøndalen 2  Frigg 0-1

 

Flere bilder fra kampen på Ørns Facebookside her.

Tabellen her.

Gjengangerens omtale (bak betalingsmur) finner du her.

 

 

Foto: Knut G. Bjerva